Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)Pregled bibliografske jedinice broj: 907148

Zbornik radova

Autori: Barić, Renata; Prosoli, Rebeka
Naslov: Samopouzdanje je bitno! Prikaz radionice za jačanje samopouzdanja mladih sportaša
( Self-confidence is important! )
Izvornik: 25. godišnja konferencija hrvatskih psihologa: "Psihologija u promociji i zaštiti ljudskih prava i društvene pravednosti" Sažetci priopćenja / Ćubela Adorić, Vera ; Franc, Renata ; Kalebić Maglica, Barbara ; Nakić Radoš, Sandra (ur.). - Zagreb : Hrvatsko psihološko društvo , 2017. 243-243 (ISBN: 978-953-55079-6-3).
Skup: 25. godišnja konferencija hrvatskih psihologa: "Psihologija u promociji i zaštiti ljudskih prava i društvene pravednosti
Mjesto i datum: Zadar, Hrvatska, 8.-11.11.2017.
Ključne riječi: samopouzdanje, sport, djeca i mladi
( self-confidence, sport, children )
Sažetak:
Cilj ove radionice je prikazati jedan model vođenja radionice za podizanje samopouzdanja mladih sportaša kako bi se demonstrirao način rada sportskih psihologa i prikazala jedna od mogućih intervencija na planu samopouzdanja. Sadržaji radionice mogu se koristiti u radu s mladim sportašima, ali i sa djecom i mladima u svrhu osnaživanja pozitivne slike o sebi, smanjenja straha od javnog nastupa i unaprjeđenja komunikacijskih vještina. Radionica je prvenstveno namijenjena sportskim psiholozima, a može biti korisna i ostalim psiholozima koji rade s djecom i mladima. Planirane aktivnosti uključuju individualne i grupne vježbe samoosvještavanja i jačanja samopouzdanja. Polaznici radionice steći će uvid u primjenu različitih vježbi za jačanje samopouzdanja kod mladih sportaša individualnih i timskih sportova i njihovu poveznicu s KBT modelom, te će ih iskustveno doživjeti. Očekuje se da će, u zajedničkoj raspravi, polaznici osvijestiti važnost samopouzdanja u kompetitivnom sportskom okruženju i komentirati vlastiti doživljaj vježbi kao i primjenjivost sadržaja radionice u radu sa svojim klijentima.
Vrsta sudjelovanja: Radionica
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: Rebeka Prosoli (rebeka.tandaric@kif.hr), 22. Stu. 2017. u 11:59 sati