Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)Pregled bibliografske jedinice broj: 908767

Knjiga

Urednik/ci: Ćubela Adorić, Vera ; Franc, Renata ; Kalebić Maglica, Barbara ; Nakić Radoš, Sandra
Naslov: 25. godišnja konferencija hrvatskih psihologa "Psihologija u promociji i zaštiti ljudskih prava i društvene pravednosti" - Sažetci priopćenja
( 25th Annual Conference of Croatian Psychologists "Psychology in Promotion and Protection of Human Rights and Social Justice" - Book of Abstracts )
Vrsta knjige: zbornik
Izdavač: Hrvatsko psihološko društvo
Grad: Zadar
Godina: 2017
Stranica: 305
ISBN: 978-953-55079-6-3
Ključne riječi: znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem, ljudska prava, društvena pravednost
( scientific and professional conference with international participation, human rights, social justice )
Sažetak:
Knjiga sažetaka započinje predgovorom predsjednice Programskog odbora izv. prof. dr. sc. Vere Ćubele Adorić na središnju temu ovogodišnje konferencije "Psihologija u promociji i zaštiti ljudskih prava i društvene pravednosti". Potom slijede životopisi pet plenarnih predavača i sažetci njihovih predavanja: Dominic Abrams, profesor socijalne psihologije i voditelj Centra za proučavanje grupnih procesa na Sveučilištu u Kentu, Maja Gabelica Šupljika, zamjenica Pravobraniteljice za djecu RH, Polli Hagenaars, predsjednica Odbora za ljudska prava i psihologiju u EFPA, Jan-Willem van Prooijen, profesor socijalne i organizacijske psihologije na VU u Amsterdamu i predsjednik Međunarodnog društva za istraživanje pravde i Tom Warnecke, psihoterapeut i član Izvršnog odbora Europske asocijacije za psihoterapiju. Nakon toga slijede sažetci izlaganja ukupno aktivnih 370 kolegica i kolega koji su samostalno ili u suatorstvu prijavili 187 različitih aktivnosti. Većina njih su usmena priopćenja u sklopu devet simpozija i deset sekcija sa samostalnim izlaganjima, a ostala izlaganja odnose se na dvije poster sekcije, 13 okruglih stolova, 12 radionica, 7 stručnih domjenaka te predstavljanja 7 novih izdanja.
Izvorni jezik: hrvatski
Kategorija: Strucna
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: Sandra Nakić Radoš (snrados@unicath.hr), 29. Stu. 2017. u 08:33 sati