crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 917077

Zbornik radova

Autori: Brkljačić, Tihana; Sučić, Ines
Naslov: Definiranje sreće - kvalitativni pristup
( Defining happiness - qualitative approach )
Izvornik: Knjiga sažetaka: 1. međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta "Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji"
Skup: 1. međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta "Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji"
Mjesto i datum: Zagreb, Hrvatska, 07-08. 12. 2017.
Ključne riječi: Kvalitativni pristup ; Definicije sreće ; kodiranje ; RISE
( Qualitative approach ; Definitions of happiness ; Coding ; RISE )
Sažetak:
U okviru ove radionice prikazat ćemo kvalitativni pristup korišten pri analizi definicija sreće laika. Izjave su prikupljene tijekom prve godine CRO-WELL longitudinalnog istraživanja dobrobiti u Hrvatskoj. Ukupno je analizirano 1856 odgovora na pitanje „Što je za vas sreća?“. Ukratko ćemo opisati osnovne nalaze istraživanja u kontekstu eminentnih teorija dobrobiti i dosadašnjih spoznaja, poteškoće i nedoumice s kojima smo se susreli tijekom procesa kvalitativne obrade te ponuditi moguća rješenja. Svrha radionice jest na konkretnim primjerima upoznati sudionike s različitim pristupima i razinama kodiranja, te analizom, sintezom i interpretacijom nalaza. Nadalje, sudionike radionice upoznat ćemo s metodologijom prošlih istraživanja i usporediti različite pristupe analizi i kodiranju te prednosti i nedostatke istih. Konačno, predložit ćemo model RISE koji olakšava snalaženje pri kodiranju definicija sreće te opisati njegovu teorijsku pozadinu i uporabu. Cilj radionice jest pripremiti sudionike za buduća kvalitativna istraživanja u području dobrobiti. Očekujemo da će sudjelovanje na ovoj radionici sudionicima omogućiti bolje razumijevanje kvalitativnog pristupa izučavanju dobrobiti i prikladniji pristup analizi kvalitativnih nalaza u ovom području.
Vrsta sudjelovanja: Radionica
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Projekt / tema: HRZZ-IP-2014-09-4398
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Psihologija
Upisao u CROSBI: Tihana Brkljačić (tbrkljacic@hrstud.hr), 8. Sij. 2018. u 16:30 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4