crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 924345

Vrsta obrazovnih materijala

Autori: Primorac, Dragan; Marjanović, Damir; Škaro, Vedrana; Projić, Petar; Džijan, Snježana
Naslov: Forenzična analiza DNA // Medicinska biokemija i laboratorijska medicina u kliničkoj praksi, 2., dopunjeno i izmijenjeno izdanje
( Forensic DNA Analysis // Medical Biochemistry and Laboratory Medicine in Clinical Practice, 2nd, supplemented and revised edition )
Vrsta obrazovnih materijala: Ostalo
Razina obrazovanja: Nedefinirano
Urednik/ci: Topić, Elizabeta ; Primorac, Dragan ; Štefanović, Mario
Izdavač: Medicinska naklada
Grad: Zagreb
Godina: 2018
Stranica: 826
ISBN: 978-953-176-759-0
Ključne riječi: medicinska biokemija, laboratorijska medicina, klinička praksa
( medical biochemistry, laboratory medicine, clinical practice )
Sažetak:
Tekst udžbenika podijeljen je u tri dijela: Opći dio, Specijalni dio te Izdvojena poglavlja. Sukladno ubrzanom tehnološkom razvoju i sve većim potrebama kliničke medicine i srodnih struka, neka poglavlja su proširena najsvježijim podacima, a dodano je i više potpuno novih poglavlja. Sva se poglavlja nalaze unutar područja određene medicinske patologije, a svako je popraćeno recentnim literaturnim podacima. Sva poglavlja iznjedrila je klinička praksa, temeljena na najnovijim spoznajama medicinske i biokemijske struke, kao i razvoj novih metoda operativne i „konzervativne“ medicine u posljednjih desetak godina. Dodatak udžbeniku je poglavlje Izvještavanje o rezultatima medicinskobiokemijskih pretraga, koje sadrži Referentne intervale i preporučene vrijednosti u općoj medicinskoj biokemiji s tri potpoglavlja: Laboratorijska hematologija, Laboratorijska koagulacija i Klinička biokemija. U istom poglavlju su prikazane i Kritične vrijednosti laboratorijskih nalaza. Drugo potpoglavlje odnosi se referentne intervale, preporučene vrijednosti, terapijska područja i toksične koncentracije u specijalnim područjima medicinske biokemije i laboratorijske medicine. U knjizi je korišten klinički pristup različitim patološkim stanjima temeljen na analitičkim rezultatima raznovrsnih dijagnostičkih metoda sofisticirane medicinskolaboratorijske dijagnostike. Izdvojena poglavlja su: Laboratorij uz krevet bolesnika (POCT), Farmakogenetika, Toksikologija, Droge, Doping, Forenzična analiza DNA. Naglasak knjige je na važnosti multidisciplinarnog rada, ali i potrebi primjene novih metoda moderne tehnologije u službi laboratorijske medicine te osiguranja kontrole kvalitete raznovrsnih dijagnostičkih postupaka.
Izvorni jezik: HRV
Znanstvena područja:
Biologija,Farmacija,Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje)
Upisao u CROSBI: Vedrana Škaro (Vedrana.Skaro@irb.hr), 8. Vel. 2018. u 17:28 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4