crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 934634

Knjiga

Urednik/ci: Glavaš, Hrvoje ; Barić, Tomislav ; Nyarko, Emmanuel Karlo ; Keser, Tomislav ; Karakašić, Mirko ; Barukčić, Marinko
Naslov: 27. Međunarodni znanstveno-stručni skup „Organizacija i tehnologija održavanja“ - OTO 2018. - Zbornik radova
( 27th International Scientific and Professional Conference ''Organization and Maintenance Technology'' - OTO 2018 - Conference Proceedings )
Vrsta knjige: zbornik
Izdavač: Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT)
Grad: Osijek
Godina: 2018
Stranica: 220
ISBN: 978-953-6032-97-6
Ključne riječi: Održavanje, Tehnologija održavanja
( Organization, Maintenance Technology )
Sažetak:
Organizacija i tehnologije održavanja 2018 odvija se pod okriljem Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Od prvog skupa ''Organizacija održavanja u novim uvjetima'' održanog 20. travnja 1990. na Elektrotehničkom fakultetu Osijek održano je još 28 skupova u jedanaest različitih gradova Slavonije i Baranje. Kontinuirani rad odraz je potrebe za dijalogom i razmjenom iskustava na području održavanja kojim se promiče razvoj tehnike i znanosti. Dosadašnja iskustva kroz 497 prezentiranih i publiciranih radova ukazuju na pad zastupljenosti radova autora strojarske struke, najviše radova autora elektrotehničke, a zatim građevinske, ekonomske, poljoprivredne i prehrambeno tehnološke struke. Udio autora koji su zaposleni na tehničkim fakultetima Sveučilišta J.J. Strossmayera značajno dominira u ukupnom broju radova. Potreba visokoobrazovanog kadra koji danas bavi održavanjem za cjeloživotnim obrazovanjem nameće potrebu daljnjeg razvoja skupova OTO prema znanstvenoj izvrsnosti. Znanstveno stručni skupovi OTO predstavljaju priliku za neposrednu razmjenu iskustava stručnjaka iz svih područja održavanja s ciljem istraživanja i analize primjene novih metoda i postupaka. Skup nastoji podići razinu znanja o održavanju uzimajući u obzir kontinuirani napredak tehnike i tehnologije u svim sferama gospodarstva, infrastrukture i javnih službi. Dvadeset sedmi međunarodni znanstveno stručni skup Organizacija i Tehnologija Održavanja kolokvijalno OTO 2017 održan je 13. travnja 2018. u organizaciji Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek. Službeni jezici Skupa su hrvatski i engleski. Odabrani radovi prezentirani na OTO 2018 će biti pozvani za objavu u proširenom obliku u časopisima: Electronic Journal of the Faculty of Civil Engineering Osijek e-GFOS (http://e-gfos.gfos.hr), International Journal of Electrical and Computer Engineering Systems (www.etfos.unios.hr/ijeces/) i Journal of Energy (http://journalofenergy.com/). Zbornik radova sadrži ukupno 28 radova, od kojih su, na temelju neovisnih recenzija, tri rada svrstana u kategoriju originalnih znanstvenih radova, dva rada u prethodno priopćenje, dva rada u pregledni rad i dvadeset i jedan rad u stručni rad. Područje elektrotehnike zastupljeno je s 15 radova, građevinarstva sa 7 radova i strojarstva sa 6 radova. Od 28 radova objavljenih u zborniku 9 je napisano na enegleskom jeziku.
Izvorni jezik: hrv-eng
Kategorija: Ostalo
Znanstvena područja:
Strojarstvo
Puni text rada: 934634.180407_OTO2018_Zbornik_za_tisak.pdf (tekst priložen 14. Tra. 2018. u 12:54 sati)
URL Internet adrese: http://oto2018.ferit.hr/
Upisao u CROSBI: Hrvoje Glavaš (hrvoje.glavas@etfos.hr), 14. Tra. 2018. u 12:54 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4