crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 941088

Zbornik radova

Autori: Rogalo, Marko; Bobić, Tina; Mijić, Pero; Gregić, Maja; Baban, Mirjana; Gantner, Vesna
Naslov: Proizvodne odlike krava jersey pasmine
( Production traits of Jersey cattle )
Izvornik: Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.). - Vukovar, Hrvatska : Glas Slavonije d.d., Osijek , 2018. 92-95.
ISSN: 1848-5456
Skup: Proceedings & Abstracts 11th International Scientific/professional Conference Agriculture in Nature and Environment Protection
Mjesto i datum: Vukovar, Hrvatska, 28-30.05.2018
Ključne riječi: Jersey pasmina, proizvodnja mlijeka, mliječna mast, mliječni protein
( Jersey breed, milk production, milk fat, milk protein )
Sažetak:
Cilj rada bio je prikazati proizvodne odlike krava jersey pasmine. Ovisno o državi uzgoja, prosječna proizvodnja krava jersey pasmine u standardnoj laktaciji, kreće se od 5107 kg u Engleskoj do najviše 7480 kg u SAD-u. Najveću količinu mliječne mastí od 5, 5% imaju krave jersey pasmine koje se uzgajaju u Engleskoj, zatim slijedi švicarska sa 5, 4%, te na kraju SAD-e i Kanada sa 4, 6% odnosno 4, 0%. lstu količinu bjelančevina od 3, 9% ostvarile su krave jersey pasmine s područja Engleske i Švicarske, dok su krave iz SAD-a imale 3, 6%. Najmanju količinu bjelančevina u iznosu od 3, 1% imale su krave jersey pasmíne iz uzgoja u Kanadi. Zbog visokog udjela mliječne mastí mlijeko ove pasmine iznimno je pogodno za proizvodnju maslaca, vrhnja, sira, te drugih mliječnih proizvoda.
Rad je indeksiran u
bazama podataka:
Scopus
Vrsta sudjelovanja: Poster
Vrsta prezentacije u zborniku: Cjeloviti rad (više od 1500 riječi)
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Biotehnologija
Upisao u CROSBI: Pero Mijić (pmijic@pfos.hr), 4. Lip. 2018. u 08:49 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4