crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 949886

Knjiga

Autori: Bilić, Vesna
Naslov: Nove perspektive, izazovi i pristupi nasilju među vršnjacima
( New perspectives, challenges and approaches to violence among peers )
Vrsta knjige: monografija
Izdavač: Obrazovni izazovi i Učiteljski fakultet u Zagrebu
Grad: Zagreb
Godina: 2018
Stranica: 552
ISBN: 978-953-48173-0-8
Ključne riječi: nasilje među vršnjacima, djeca, klasično i elektroničko nasilje, obitelj, škola, mediji, prevencija, rizični čimbenici
( violence among peers, bullying, cyberbullying, children, family, school, media, prevention, risk factors, consequences of peer violence )
Sažetak:
Cilj je ove knjige pomoći boljem razumijevanju fenomena vršnjačkog nasilja među djecom i adolescentima u školama, ali i u virtualnom prostoru. Stoga se ponajprije analiziraju oblici i obilježja klasičnoga (fizičkoga, verbalnoga, spolnoga, relacijskoga, materijalnoga i kulturnoga) te elektroničkog nasilja (vrijeđanja porukama, elektroničkog uznemiravanja, ogovaranja i klevetanja, krađe digitalnog identiteta, razotkrivanja i obmanjivanja, isključivanja, sekstiranja i videosnimanja napada). Potom se raspravlja o čimbenicima rizika i zaštite koji su značajni za vršnjačko nasilje (individualnima, obiteljskima, školskima kao i onima na makrorazini – u kulturi, medijima i sl.). Analiziraju se različite uloge djece u vršnjačkom nasilju te objašnjavaju kratkoročne i dugoročne posljedice (depresivnost, anksioznost, suicidalnost, sklonost samoranjavanju i sl.) potom se prezentiraju noviji pristupi te strategije intervencije i prevencije.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstvena
Znanstvena područja:
Psihologija,Pedagogija,Obrazovne znanosti (psihologija odgoja i obrazovanja, sociologija obrazovanja, politologija obrazovanja, ekonomika obrazovanja, antropologija obrazovanja, neuroznanost i rano učenje, pedagoške discipline)
Upisao u CROSBI: Vesna Bilić (vesna.bilic@ufzg.hr), 2. Kol. 2018. u 11:19 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4