Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Procjena oksidacijske stabilnosti i senzorskih svojstava lanenog ulja dodatkom začina i začinskog bilja (CROSBI ID 424374)

Ocjenski rad | specijalistički sveučilišni poslijediplomski rad

Odeh, Dyana Procjena oksidacijske stabilnosti i senzorskih svojstava lanenog ulja dodatkom začina i začinskog bilja / Škevin, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Odeh, Dyana

Škevin, Dubravka

hrvatski

Procjena oksidacijske stabilnosti i senzorskih svojstava lanenog ulja dodatkom začina i začinskog bilja

Laneno ulje je dobro poznato po svojim zdravstvenim prednostima koje se uglavnom pripisuju visokom sadržaju omega-3 alfa linolenske kiseline (ALA) koja čini više od 50, 0 % ukupnih masnih kiselina. ALA masna kiselina je osjetljiva na oksidaciju, stoga je glavni cilj ovog rada bio procjeniti da li dodatak začina i začinskog bilja može poboljšati oksidacijsku stabilnost i senzorska svojstva lanenog ulja. Procjena navedenih parametara odredila se primjenom kromatografskih, spektrofotometrijskih i mikrobioloških analiza obzirom na potencijalne biološke opasnosti.

laneno ulje, oksidacijska stabilnost, začinsko bilje, antioksidansi, mikroorganizmi

nije evidentirano

engleski

Evaluation of oxidative stability and sensory properties of flax oil infused with species and herbs

nije evidentirano

flaxseed oil, oxidative stability, herbs, antioxidants, microorganisms

nije evidentirano

Podaci o izdanju

63

15.06.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Interdisciplinarne biotehničke znanosti