crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Ana-Marija Jagatić Korenika
(315836)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Autorske knjige
 

1. Jemrić, Tomislav; Šindrak, Zoran; Skendrović Babojelić, Martina; Fruk, Goran; Mihaljević Žulj, Marin; Jagatić Korenika, Ana - Marija.
Proizvodnja jabučnoga vina na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima .
Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, 2014 (priručnik). prilozen text rada
Vrh
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Tomaz Ivana.
AN INFLUENCE OF DIFFERENT YEAST SPECIES ON WINE AROMA COMPOSITION // FERMENTED BEVERAGES / GRUMEZESCU, ALEXANDRU MIHAI ; HOLBAN, ALINA MARIA (ur.).
Duxford : Elsevier, 2019. Str. 171-285.

2. Maslov Bandić, Luna; Viskić, Marko; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, Ana.
Varietal thiols in grape and wine // A closer look at grapes, wines and winemaking / Perez, Joni (ur.).
New York : Nova science publisher, 2018. Str. 43-74.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Jagatić Korenika, Ana-Marija; Maslov Bandić, Luna; Jakobović, Snježana; Palčić, Igor; Jeromel, Ana.
Comparative study of aromatic and polyphenolic profiles of Croatian white wines produced by cold maceration. // Czech journal of food sciences. 36 (2018) , 6; 459-469 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Plavša, Tomislav; Jeromel, Ana.
Study of phenolic composition and antioxidant capacity of Croatian macerated white wines. // Mitteilungen Klosterneuburg. 64 (2014) ; 171-180 (članak, znanstveni).

3. Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, Tomislav.
Indole-3-acetic acid and tryptophan in Istrian Malvasia grapes and wine. // Journal of food agriculture & environment. 9 (2011) , 3/4; 29-33 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

4. Kovač, Ana; Skendrović Babojelić, Martina; Pavičić, Nikola; Voća, Sandra; Voća, Neven; Dobričević, Nadica; Jagatić, Ana-Marija; Šindrak, Zoran.
Influence of harvest time and storage duration on "Cripps Pink" apple cultivar (Malus × Domestica Borkh) quality parameters. // CyTA-Journal of Food. 8 (2010) ; (pregledni rad, znanstveni). URL link to workURL link to work
Vrh
 
  Radovi prihvaćeni za objavljivanje u CC časopisima
 

1. Palčić, Igor; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jakobović, Snježana; Pasković, Igor; Major, Nikola; Ban, Dean; Goreta Ban, Smiljana; Karoglan, Marko; Petek, Marko; Herak Ćustić, Mirjana, Jeromel, Ana.
Soil type affects grape juice free amino acid profile during ripening of cv. Malvasia Istriana (Vitis vinifera L.). // New zealand journal of crop and horticultural science. (2019) (prihvaćen za objavljivanje). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Mihaljević Žulj, Marin; Maslek, Maja; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija.
Biogenic Amine Production during Spontaneous and Inoculated MLF of Zweigelt Wines. // ACS. Agriculturae conspectus scintificus. 83 (2018) , 3; 239-242 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Jeromel, Ana; Šember, Nikola; Jagatić Korenika, Ana-Marija.
Duljina dozrijevanja kao čimbenik kakvoće pjenušavih vina. // Glasnik zaštite bilja. 6 (2018) ; 84-90 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Jagatić Korenika, Ana-Marija; Batistić, Ivan; Jeromel, Ana.
Utjecaj hladne maceracije na kakvoću vina Grk. // Glasnik zaštite bilja. 40 (2017) , 5; 94-102 (članak, znanstveni).

4. Jeromel, Ana; Orbanić, Fumica; Tomaz, Ivana; Andabaka, Željko; Jagatić Korenika, Ana-Marija.
Kakvoća crnih vina (V. vinifera L.) dozrijevanih u bačvama od slavonske hrastovine. // Glasnik zaštite bilja. 40 (2017) , 6; 19-27 (članak, znanstveni).

5. Mihaljević Žulj, Marin; Greblički, Ivan, Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana.
Kemijska i senzorna svojstva vina sorte Sokol (Vitis vinifera L.). // Glasnik zaštite bilja. 39 (2016) , 3; 6-13 (članak, znanstveni).

6. Jagatić Korenika, Ana-Marija; Ivan, Naletilić; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jeromel, Ana.
Utjecaj roka berbe i temperature maceracije na polifenolni sastav grožđa i vina sorte Frankovka (Vitis vinifera L.). // Glasnik zaštite bilja. 5 (2015) ; 92-97 (članak, znanstveni).

7. Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana; Jagatić Koreniks, Ana Marija; Maslov Bandić, Luna; Pavlešić, Tomislav; Jeromel, Ana.
Organic Acid Composition in Croatian Predicate Wines. // ACS. Agriculturae conspectus scintificus. 80 (2015) , 2; 113-117 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, Ana.
Influence of Different Yeast Strains on Metabolism of Tryptophan and Indole-3-Acetic Acid During Fermentation. // South African journal of enology and viticulture. 36 (2015) , 1; 44-49 (članak, znanstveni). URL link to work

9. PUHELEK, Ivana; JAGATIĆ KORENIKA, Ana Marija; MIHALJEVIĆ ŽULJ, Marin; MASLOV, Luna; PREINER, Darko; JEROMEL, Ana.
Aminoacids Profile of cv. Kraljevina (Vitis vinifera L.) Clones Candidates. // ACS. Agriculturae conspectus scintificus. 80 (2015) , 2; 109-112 (članak, znanstveni).

10. Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Prusina, Tihomir.
Influence of Different Maceration Times on the Anthocyanin Composition and Sensory Properties of Blatina Wines. // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS). 77 (2012) , 1; 41-44 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

11. Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana.
Utjecaj hladne maceracije na kemijski sastav vina autohtonih hrvatskih sorti vinove loze. // Glasnik zaštite bilja. 35 (2012) , 4; 78-86 (članak, znanstveni). prilozen text rada

12. Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, Marijana.
Concentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia. // Agriculturae Conspectus Scientificus. 77 (2012) , 1; 37-40 (članak, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

13. Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, Ana.
Senzorna svojstva vina proizvedena od klonskih kandidata kultivara Kraljevina. // Glasnik zaštite bilja. 5 (2012) ; 100-108 (članak, znanstveni). prilozen text rada

14. Kovač, Ana; Skendrović Babojelić, Martina; Voća, Sandra; Jagatić, Ana Marija; Klepo, Tatjana.
Utjecaj roka berbe na kakvoću ploda jabuke (Malus x domestica Borkh.). // Pomologia Croatica. 13 (2007) , 4; 211-217 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Tomaz, Ivana; Jeromel, Ana.
Kemijska i senzorna karakterizacija vina Chardonnay. // Glasnik zaštite bilja. 43 (2019) , 3; 96-101 (članak, ostalo).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Jagatić Korenika, Ana-Marija; Puhelek, Ivana; Tomaz, Ivana; Jeromel, Ana.
Chemical and sensory characterization of Chardonnay wines // Book of Abstracts, 54. Hrvatski i 14. Međunarodni Simpozij Agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2019. 210-211 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Puhelek Ivana; Mihaljević Žulj, Marin.
Utjecaj hladne maceracije na kakvoću bijelih vina autohtonih sorti grožđa // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture.
2014. (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, Ana.
Efekt dodatka amonijevog sulfata na metabolizam triptofana tijekom alkoholne fermentacije // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture.
2014. (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, Ana.
Koncentacija organskih kiselina u vinima različitih klonskih kandidata kultivara Kraljevina(Vitis vinifera L.) // 48.Hrvatski i 8. Međunarodni simpozij Agronoma.
2013. 892-895 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Jeromel, A; Herjavec, S; Maslov Bandić, L; Jagatic Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, M; Plavša, T.
Concentrations of L-tryptophan, indole-3-acetic acid and 2-aminoacetophenone in Malvasia // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.). / Helga Medić (ur.).
Zagreb : Baris d.o.o, 2011. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana- Marija.
The quality of Maraština wine fermented in croatian oak barrels // 32nd World congress of vine and wine 7th general assembly of the OIV / Veronika, Kubanović (ur.).
Zagreb : Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. 261-261 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. JAGATIĆ KORENIKA, Ana-Marija; JEROMEL, Ana; MIHALJEVIĆ ŽULJ, Marin; PUHELEK, Ivana.
Utjecaj tehnologije vinifikacije na aromatski potencijal vina bijelih kultivara grožđa (Vitis vinifera L.) iz Hrvatske // 51st Croatian and 11th International Symposium on Agriculture Book of abstracts / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2016. 185-186 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Jemrić, Tomislav; Fruk, Goran; Šindrak, Zoran; Skendrović Babojelić, Martina; Jagatić Korenika, Ana Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, Ivana.
Kakvoća jabučnog vina sorata 'Cripps Pink' i 'Idared' // Proceedings from 49 Croatian and 9 International Symposium on Agriculture / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijek, 2014. 203-204 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Jeromel, Ana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Mihaljević Žulj, Marin; Maslov, Luna.
Sastav organskih kiselina u hrvatskim predikatnim vinima // Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU / Jelčić, Dubravko ; Jakobović, Snježana (ur.).
Požega, 2014. 69-72 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Maslek, Maja.
Biogenic amine production during spontaneous and inoculated malolactic fermentation of Zweigelt wines // Book of abstracts, International Symposium for Agriculture and Food.
Skopje, 2012. 35-35 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Mihaljević Žulj, Marin; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Jeromel, Ana.
Influence of different yeast strain on metabolism of tryptophan and indole-3-acetic acid as the precursors of „untypical aging off- flavour“ (UTA) in wine // International Symposium for Agriculture and Food : book of abstracts.
Skoplje, 2012. 55-55 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, Marijana.
Concentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // .
1-2 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Jagatić Korenika, Ana-Marija.
Utjecaj hladne maceracije na polifenolni sastav i senzorna svojstva vina kultivara Pošip, Maraština, Malvazija, Kraljevina i Škrlet (Vitis vinifera L.) / doktorska disertacija.
Zagreb : AGRONOMSKI FAKULTET, 15.07. 2015., 167 str. Voditelj: Jeromel, Ana.
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Orbanić, Fumica.
Polifenolni sastav vina različitih crnih sorata (V. vinifera L.) dozrijevanih u hrastovim bačvama / završni rad - diplomski/integralni studij.
ZAGREB : Agronomski fakultet, 05.04. 2019, 35 str. Voditelj: Jeromel, Ana.

2. Sošić, Maja.
Primjena hiperoksidacije u proizvodnji vina ´Chardonnay´ i ´Traminac´ / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 15.04. 2019, 34 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

3. Stulić, Lovre.
Utjecaj ektomikorize na polifenolni sastav vina sorte ´Portugizac´ / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 18.04. 2019, 26 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

4. Drempetić, Tomislav.
Proizvodnja predikatnih vina u podregiji Zagorje- Međimurje / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 13.09. 2018, 18 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

5. Marinov, Luka.
Vinarstvo vinogorja Primošten / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 13.07. 2018, 19 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

6. Račić, Maja.
Inovativne tehnologije u proizvodnji bijelih vina / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 13.07. 2018, 24 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

7. Zadrić, Ana.
Primjena ultrazvuka u proizvodnji vina / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 13.09. 2018, 11 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

8. Babić, Iva.
TEHNOLOŠKE I ZAKONSKE MOGUĆNOSTI KOREKCIJE MOŠTA I VINA / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 11.09. 2017, 22 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

9. Batistić, Ivan.
UTJECAJ HLADNE MACERACIJE NA KAKVOĆU VINA GRK / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 28.09. 2017, 48 str. Voditelj: Jeromel, Ana.

10. Grubišić, Antonija.
BOLESTI VINA UZROKOVANE RADOM ANAEROBNIH MIKROORGANIZAMA / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 11.09. 2017., 29 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

11. Hapač, Karla.
POSTUPAK MACERACIJE U PROIZVODNJI BIJELIH VINA / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 11.09. 2017., 25 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

12. Crvik, Petar.
Tehnologija proizvodnje vina Dubrovačka Malvasija / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 16.09. 2014, 35 str. Voditelj: Jeromel, Ana.

13. Naletilić, Ivan.
Utjecaj roka berbe grožđa na koncentraciju polifenola kod kultivara Frankovka / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 04.07. 2014, 27 str. Voditelj: Jeromel, Ana.

14. Car, Antonija.
Utjecaj hrastovine na dozrijevanje vina / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 11.09. 2013, 23 str. Voditelj: Jeromel, Ana.

15. Sakač, Benjamin.
Uloga kisika u proizvodnji vina / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 20.09. 2013, 25 str. Voditelj: Jeromel, Ana.

16. Herman, Jelena.
Zdravstvena vrijednost vina / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 28.06. 2012, 36 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

17. Šerbetić (Čamber), Edita.
Utvrđivanje kakvoće vina za potrebe stavljanja u promet u Republici Hrvatskoj / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 20.09. 2011, 37 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.

18. Škarić, Ana.
Utjecaj polifenolne zrelosti grožđa na kakvoću crnih vina / završni rad - preddiplomski studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 30.06. 2011, 26 str. Voditelj: Jagatić Korenika, Ana-Marija.
Vrh
 
upomoc
foot_4