crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 26159

Zbornik radova

Autori: Šimundić, Borislav; Krešić, Greta
Naslov: MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE
( MEDITERRANEAN NOURISHMENT IN THE FUNCITION OF INCREASING THE TOURISM CONSUMPTION )
Izvornik: MENEDŽMENT U FUNKCIJI POEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE / RADIŠIĆ, FRANJO (ur.). - OPATIJA : VOLOŠĆANSKO GRAFIČKO PODUZEĆE, OPATIJA - VOLOSKO , 1988. 281-288.
Skup: MENEDŽMENT U FUNKCIJI POVEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE
Mjesto i datum: OPATIJA, HRVATSKA, 5.10.1998.
Ključne riječi: ETNOPREHRANA; ZDRAVA PREHRANA
( ETHNO-NOURISHMENT; HEALTHY NOURISHMENT. )
Sažetak:
Brojnim istraživanjima došlo se do rezultata da je smrtnost od bolesti krvožilnog sustava u zemljama južne Europe niža nego u srednjim i sjevernim dijelovimakontinenta. Na tom mediteranskom podruju i životni vijek pučanstva je dući. Utvrđeno je da je ovaj trend posljedica zdravije prehrae gdje je u znatnoj mjeri prisutna supstitucija crvenog mesa, ribom, plodovima mora, povrćem, nerafiniranim maslinovim uljem i od alkoholnih pića češćom konzumacijom crnog vina. U ovom radu autori iznose swaznanja o prehrani turista u Hrvatskoj kao tipičnoj zemlji juga Europe. Preporučuju, pomalo zaboravljenu etno ili autohtonu prehranu domaćih jela dobivenih od čistog Jadrana i kraških otočkih i priobalnih polja čime bi se uz čvršće povezivanje proizvođača hrane, prerađivača i turizma znatno povećala turistička potrošnja.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Cjeloviti rad (više od 1500 riječi)
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Projekt / tema: 803004
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Ekonomija



  Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4