crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 44107

Zbornik radova

Autori: Šimundić, Borislav; Krešić, Greta
Naslov: Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude
Izvornik: ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.). - Opatija, : Faculty for Tourism and Hospitality Management , 1999. 405-410.
Skup: 2 nd International Scientific Conference ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT
Mjesto i datum: Opatija, Hrvatska, 19. 11. 1999.
Ključne riječi: biološki vrednija hrana; alternativna poljoprivreda; gastronomska ponuda
Sažetak:
Svakodnevno smo svjedoci zagađivanja tla, vode i zraka kao posljedice industrijskog razvoja. Jedan od pokušaja da svuremeni čovjek zaštiti svoje zdravlje je i konzumiranje ekološki proizvedene, biološki vrednije hrane. Biološki vrednij hrana rezultat je alternativne poljoprivrede tj. organsko - biološkog uzgoja. Korištenje tako proizvedene hrane otvara niz mogućnosti za obogaćivanje pstojeće gastronomske ponude. Pritom trehba imati na umu neiskorištene potencijale hrvatskih otoka i priobalnog pojasa, koji su upravo zbog slabije naseljenosti i neprisutnosti industrijskih zagađivača pogodna mjesta za razvijanje ovog segmenta turističke ponude.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Cjeloviti rad (više od 1500 riječi)
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Projekt / tema: 803004
Izvorni jezik: ENG
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Ekonomija



  Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4