crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 729324

Zbornik radova

Autori: Dina Rešetar, Martina Marchetti – Deschmann, Günter Allmaier, Jonatan Lerga, Jasna Peter Katalinić, Sandra Kraljević Pavelić
Naslov: Direct MALDI-TOF wine fingerprinting protocol for assesment of white wine authenticity
Izvornik: 8th Summer Course for Mass Spectrometry in Biotechnology and Medicine : abstracts
Skup: 8th Summer Course for Mass Spectrometry in Biotechnology and Medicine
Mjesto i datum: Dubrovnik, Croatia, 06-12.06.2014
Ključne riječi: mass spectrometry; MALDI; wine authenticity; fingerprinting; statistical analysis
Sažetak:
Here we represent simple, fast and reproducible protocol for white wine fingerprinting based on direct matrix assisted laser desorption/ionization mass spectrometry (MALDI) linear time-of-flight (TOF) mass spectrometry and statistical interpretation of the obtained data using principal component and cluster analysis. For this purpose protocol development followed by comparison and classification of 33 Croatian white wine MALDI linear TOF mass spectra fingerprints was performed. The α-cyano-4-hydroxycinnamic acid (dissolved in ACN/0.1%TFA (1/1, v/v) mixed with the white wine sample in a volume ratio 1:1 and volume deposition technique provided the highest mass spectral information content and optimal reproducibility.
Vrsta sudjelovanja: Poster
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Nema recenziju
Projekt / tema: provjeru izvornosti hrane iz jadranskog područja, HRZZ-projekt : Visokoprotočne analitičke platforme za kontrolu kvalitete
Izvorni jezik: ENG
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Biotehnologija,Prehrambena tehnologija
Upisao u CROSBI: Dina Rešetar (dina.resetar@uniri.hr), 12. Stu. 2014. u 12:39 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4