crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 495297

Zbornik radova

Autori: Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, Frane
Naslov: Staphylococcus species as potential natural starter cultures from "Slavonski kulen"
Izvornik: Programme and Abstracts / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.). - Zagreb : Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia , 2010. 73-73 (ISBN: 978-953-7778-00-2).
Skup: Power of Microbes in Industry and Environment 2010.
Mjesto i datum: Malinska, Hrvatska, 22.-25.09.2010.
Ključne riječi: Staphylococcus; starter cultures; traditional meat products
Sažetak:
The purpose of this study was to determine microbiological correctness of "Slavonski kulen" produced in the traditional way, in rural households, because it is a risk group of food which can be a source of various causes of disease. Furthermore, as a part of the indigenous microbial population and potential starter cultures that are responsible for a certain flavor and texture of traditional meat products, except of lactic acid bacteria, bacteria of the genus Staphylococcus were isolated.
Vrsta sudjelovanja: Poster
Vrsta prezentacije u zborniku: Sažetak
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Projekt / tema: 058-0582184-0432
Izvorni jezik: ENG
Kategorija: Znanstveni
Znanstvena područja:
Biotehnologija
Upisao u CROSBI: fdelas@pbf.hr (fdelas@pbf.hr), 17. Pro. 2010. u 09:40 sati



Verzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4