crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 593534

Časopis

Autori: Jančec, Lucija; Tatalović Vorkapić, Sanja; Vičić, Ksenija
Naslov: Evaluacija volonterskog programa Pripovjedač/ica priča za laku noć u dječjoj bolnici Kantrida – što kažu volonteri?
( The evaluation of the volunteer program „Storytellers for good night in children hospital Kantrida“: what do the volunteers say? )
Izvornik: Napredak : časopis za pedagogijsku teoriju i praksu (1330-0059) 153 (2012), 2; 249-266
Vrsta rada: članak
Ključne riječi: volonteri; pripovjedači/ce priča; procjena programa
( volunteers; storytellers; program evaluation )
Sažetak:
Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ iz Rijeke od 2009. godine provodi projekt „Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida“. Cilj ovog rada bio je prikazati rad udruge i provesti evaluaciju opisanog volonterskog programa. Evaluacija je provedena u skupini od 33 volontera (sve ženskog spola ; 17 studentica i 16 zaposlenih). Na pitanjima zatvorenog tipa iz ankete provedena je kvantitativna analiza, a na pitanjima otvorenog tipa kvalitativna analiza. Kvantitativna analiza ankete ukazala je na visoko zadovoljstvo pripremom programa, edukacijom i supervizijom volontera, te samom organizacijom programa. Kvalitativna analiza je ukazala na dominaciju doživljaja pozitivnih emocija i iskustva volontiranja te osobnog rasta kroz to iskustvo, dok negativnih iskustava gotovo da i nema. Volonteri su pokazali veliki interes za osiguranjem nastavka projekta, svojim daljnjim uključivanjem u njegov rad, pohvalu i podršku, te dali prijedlog o njegovom proširenju na ostale bolničke odjele.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Evaluacija volonterskog programa Pripovjedač/ica priča za laku noć u dječjoj bolnici Kantrida – što kažu volonteri?
Upisao u CROSBI: sanjatv@ufri.hr (sanjatv@ufri.hr), 18. Ruj. 2012. u 10:09 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4