crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 825791

Zbornik radova

Autori: Mičija Palić, Martina
Naslov: Suvremeni izazovi umjetničkog suradnika-pijanista u svjetlu suradnje sa solo pjevačima
( Contemporary Challenges for Art Collaborator-Pianist Cooperating with Solo Singers )
Izvornik: Glazbena pedagogija u svjetlu sadašnjih i budućih promjena 4/ Music Pedagogy in the Context of Present and Future Changes 4 / Balić, Vito ; Radica, Davorka (ur.). - Split : Sveučilište u Splitu, Umjetnička akademija , 2016. 205-212 (ISBN: 978-953-6617-37-1).
Skup: Četvrti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga/ Fourth International Symposium of Music Pedagogues
Mjesto i datum: Split, Hrvatska, 15. - 17. 05. 2015.
Ključne riječi: glazba; pijanist; solo pjevač; umjetnički suradnik
( art collaborator; music; pianist; solo singer )
Sažetak:
Ukoliko ishodište istraživanja sagledamo polazeći od činjenice da će budući profesionalni solo pjevač provesti više vremena u tijeku svoga glazbenoga obrazovanja i nadolazećeg profesionalnog djelovanja u radu s umjetničkim suradnikom–pijanistom, negoli s vokalnim pedagogom, nužno je determinirati zahtjeve postavljene pred umjetničkog suradnika–pijanista u kontekstu navedene suradnje. Analiza nastavnih planova i programa u vertikali specijaliziranoga glazbenoga obrazovanja pokazat će mogućnosti pripremanja umjetničkog suradnika–pijanista za izazove suradnje sa solo pjevačima u okviru glazbeno-obrazovnog sustava. Polazeći od hipoteze da je za kvalitetnu suradnju nužno dodatno usavršavanje umjetničkog suradnika–pijanista u institucionalnim i izvaninstitucionalnim oblicima edukacije, sagledat ćemo osnovne zahtjeve i saznanja koja su amalgam kompetencija koje čine neizostavni preduvjet kvalitetne umjetničke suradnje. Definiranjem uloge umjetničkog suradnika–pijanista, sintezom nužnih kompetencija i isticanjem posebnosti u radu sa solo pjevačima, prikazat ćemo tehničke osobitosti, interpretacijsko-stilske segmente rada, kao i psihološke aspekte sudionika pijanističko-pjevačke umjetničke suradnje. Nužnost adekvatne uže specijalizacije umjetničkih suradnika–pijanista kao nezaobilazan preduvjet kvalitetne suradnje sagledat ćemo i u širem kontekstu interdisciplinarnog obrazovanja, kao ekvivalent težini zahtjeva koje suvremeno društvo i glazbeno tržište nameću pijanistima.
Vrsta sudjelovanja: Predavanje
Vrsta prezentacije u zborniku: Ostalo
Vrsta recenzije: Međunarodna recenzija
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Stručni
Znanstvena područja:
Znanost o umjetnosti
Upisao u CROSBI: Martina Mičija Palić (martinapiano@yahoo.com), 7. Srp. 2016. u 01:47 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4