crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Pregled bibliografske jedinice broj: 956665

Časopis

Autori: Cikač, Tea; Tatalović Vorkapić, Sanja
Naslov: Stvaranje boljega svijeta kroz obrazovanje: Suvremena škola-Temeljna načela IB pedagogije (programa međunarodne mature)
( Creating better world through the education: Contemporary school-Basic principles of IB pedagogy (program of international graduation) )
Izvornik: Školske novine : tjednik za odgoj, obrazovanje, znanost i kulturu (0037-6531) 17 (2018), 3102; 28-29
Vrsta rada: prikaz
Ključne riječi: IB pedagogija ; Promjene ; Suvremeno obrazovanje
( IB pedagog ; Changes ; Contemporary education )
Sažetak:
Sve što nas okružuje, pa i mi sami, kontinuirano je podložno promjeni. Premda je ovo jasno vidljivo iz niza primjera koje možemo svakodnevno opažati, nerijetko nismo svjesni promjena koje se događaju. I to, ne samo u vremenu u kojem se događaju, već i s vremenskim odmakom. Najbolji primjer za to jesu pokušaji efikasnog odgovora na to što su suvremeno odgojne-potrebe djece i uspijevamo li ih na adekvatan način zadovoljiti, mi kao stručnjaci? Stoga je, promatrajući te adekvatne načine kroz različite vrste kurikuluma i pedagoških načela, iznimno važno uvijek iznova propitivati radimo li dobro, možemo li bolje? S time ciljem je i predstavljena tzv. IB pedagogija, kao i rani i predškolski te osnovnoškolski program koji se temelje na ovoj vrsti pedagogije.
Izvorni jezik: HRV
Kategorija: Ostalo
Znanstvena područja:
Obrazovne znanosti (psihologija odgoja i obrazovanja, sociologija obrazovanja, politologija obrazovanja, ekonomika obrazovanja, antropologija obrazovanja, neuroznanost i rano učenje, pedagoške discipline)
URL Internet adrese: http://www.skolskenovine.hr/tjednik_arhiva.aspx
URL cjelovitog teksta:
Časopis izlazi u samo elektroničkom izdanju: NE
Google Scholar: Stvaranje boljega svijeta kroz obrazovanje: Suvremena škola-Temeljna načela IB pedagogije (programa međunarodne mature)
Upisao u CROSBI: Sanja Tatalović-Vorkapić (sanjatv@uniri.hr), 25. Ruj. 2018. u 13:03 satiVerzija za printanje   za tiskati


upomoc
foot_4