Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)




Nedjelja 28. Travanj 2024

 
 
 
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Branka Blagović.
Kvasac kao modelni organizam u izučavanju bioloških membrana (priručnik za seminare i vježbe) .
Rijeka : Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, 2009.
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Čanadi Jurešić, Gordana; Blagović, Branka; Rupčić, Jasminka.
Alterations in Phosphatidylcholine and Phosphatidylethanolamine Content During Fermentative Metabolism in Saccharomyces cerevisiae Brewer's Yeast. // Food Technology and Biotechnology. 47 (2009) , 3 Special Issue; 246-252 (članak, znanstveni).

2. Ribar, Slavica; Feher-Turković, Lana; Karmelić, Ivana; Mesarić, Marko.
Sphingoid bases in infant formulas. // Food Chemistry. 103 (2007) , 1; 173-180 (članak, znanstveni).

3. Ribar, Slavica; Karmelić, Ivana; Mesarić, Marko.
Sphingoid bases in dairy products. // Food research international. 40 (2007) , 7; 848-854 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Mesarić, Marko; Sedić, Mirela.
How the sphingoid long– chain base research started in Croatia. // Periodicum biologorum. 109 (2007) , 2; 219-224 (članak, znanstveni).

2. Ribar, Slavica; Mesarić, Marko.
Sphingolipids in food. // Periodicum biologorum. 109 (2007) , 3; 123-128 (članak, znanstveni).
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Zah, Tajana; Majerić-Kogler, Višnja; Mesarić, Jasna.
A tool to improve clinical recognition and assessment of TRALI // Blood Transfusion / Claudio Velati (ur.).
Milano : SIMTI, 2010. s42-s42 (poster,međunarodna recenzija,sažetak).
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Čanadi Jurešić Gordana and Blagović Branka.
Unusual neutral lipid composition of the plasma membrane and mitochondria of the recycled bottom-fermenting brewer’s yeast as adaptation to growth conditions // Book of Abstracts / P. Hudler, A. Videtić Paska, P. Juvan (ur.).
Ljubljana : Institute of Biochemistry, Faculty of Medicine, University of Ljubljana, 2012. 61-61 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Popović, Suzana; Blagović, Branka.
Alterations in the lipid composition of the mitochondria of the bottom-fermenting brewer’s yeast caused by unfavourable growth conditions // The secret life of biomolecules, 10th Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology, Book of Abstracts.
Opatija 92-92 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Blagović, Branka.
The Influence of unfavourable conditions on the composition of yeast lipids // Book of Abstracts.
(pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).

4. Blagović, Branka; Mesarić, Marko.
Changes in lipid composition during low temperature storage of baker's yeast // 9th Yeast Lipid Conference.
Berlin, 2009. P3-P3 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Čanadi Jurešić, Gordana; Blagović, Branka; Rupčić, Jasminka.
The Effect of Environmental Stress Conditions on the Content and Composition of Phosphatidylcholine and Phosphatidylethanolamine of the Brewing Strain of Saccharomyces cerevisiae // Book of Abstracts, HDBMB 2008, Osijek : Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology, 2008. 77-77 / Strelec, Ivica and Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Čanadi Jurešić, Gordana; Blagović, Branka; Rupčić, Jasminka.
The ratio and fatty acid composition of brewer’ s yeast phospholipids change with recycling // Book of Abstracts.
Torino, 2007. P3 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
 
  Diplomski radovi
 

1. Branežac, Katarina.
Udio ergosterola i skvalena u mitohondrijima čiste kulture i recikliranog pivskog kvasca / završni rad - preddiplomski studij.
Rijeka : Medicinski fakultet, 20.09. 2013., 37 str. Voditelj: Blagović, Branka ; Čanadi Jurešić, Gordana.

2. Škara, Josip.
Utjecaj recikliranja na sastav fosfolipidnih vrsta mitohondrija pivskog kvasca / završni rad - diplomski/integralni studij.
Rijeka : Medicinski fakultet, 26.09. 2013., 58 str. Voditelj: Blagović, Branka ; Čanadi Jurešić, Gordana.

3. Jurada, Deana.
Spektroskopsko određivanje antioksidacijskog djelovanja odabranih vrsta čajeva / završni rad - preddiplomski studij.
Rijeka : Medicinski fakultet, 10.07. 2012, 29 str. Voditelj: Blagović, Branka ; Valić, Srećko.

4. Ruskaj, Ana.
UTJECAJ SKLADIŠTENJA NA +4°C NA SADRŽAJ I SASTAV FOSFOLIPIDA PEKARSKOG KVASCA / diplomski rad.
Rijeka : Medicinski fakultet, 29.10. 2008., 31 str. Voditelj: Blagović, Branka.