Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)




Nedjelja 28. Travanj 2024

 
 
 
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Mucalo, Ana; Vrhovsek, Urska.
Differentiation between Croatian dessert wine Prošek and dry wines based on phenolic composition. // Journal of food composition and analysis. 62 (2017) ; 211-216 (članak, znanstveni).

2. Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Zlatić, Emil.
Volatile Compounds in Prošek Dessert Wines Produced from White and Red Grapes. // Czech journal of food sciences. 33 (2015) , 4; 354-360 (članak, znanstveni).

3. Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pezo, Ivan; Lovrić, Tomislav.
Comparison of the descriptive sensory attributes of taste and chemical parameters of Croatian dessert wine Prošek using multivariate analysis. // Journal of food agriculture & environment. 10 (2012) , 1; 132-136 (članak, znanstveni).

4. Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Vrhovsek, Urska; Tomić-Potrebuješ, Iva; Maletić, Edi.
Ampelographic and oenological characterization of the ancient grapevine cv. Dobričić grown in the coastal region of Croatia. // Journal international des sciences de la vigne et du vin. 46 (2012) , 4; 263-273 (članak, znanstveni).

5. Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Banović, Mara; Kovačević-Ganić; Karin; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, Tomislav.
Fermentative Aroma Compounds and Sensory Descriptors of Traditional Croatian Dessert Wine Prošek from Plavac Mali cv.. // Food technology and biotechnology. 48 (2010) , 4; 530-537 (članak, znanstveni).

6. Budić-Leto, Irena; Vrhovšek, Urška; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Lovrić, Tomislav.
Anthocyanin pattern of skin extracts from Babić and Plavac mali grapes and anthocyanin pattern of produced wine. // Acta Alimentaria. 38 (2009) , 1; 67-75 (članak, znanstveni).

7. Budić-Leto, Irena; Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav; Vrhovšek, Urška.
Effects of maceration conditions on the polyphenolic composition of red wine Plavac mali. // Vitis. 47 (2008) , 4; 245-250 (članak, znanstveni).

8. Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Alpeza, Ivana; Lovrić, Tomislav.
Effects of polyphenolic composition on sensory perception of Croatian red wine Babić. // Journal of Food, Agriculture & Environment. 6 (2008) , 3-4; 138-142 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Budić-Leto, Irena; Zdunic, Goran; Tomic-Potrebuješ, Iva.
Polyphenolic potential of the rare Croatian variety ‘Dobricic’ (Vitis vinifera L.). // Acta Horticulturae. 1046 (2014) ; 463-469 (članak, znanstveni).

2. Zdunić, Goran; Šimon, Silvio; Malenica, Nenad; Budić-Leto, Irena; Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Pejić, Ivan.
Intravarietal variability of ‘Crljenak kastelanski’ and its relationship with ‘Zinfandel’ and ‘Primitivo’ selections. // Acta Horticulturae. 1046 (2014) ; 573-580 (članak, znanstveni).

3. Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pejić, Ivan; Maletić, Edi.
Primary study of viticultural and oenological characteristics of ‘Plavac Mali Sivi’ and its comparison with ‘Pošip’ and ‘Grk’ in the Central Dalmatia. // ACS. Agriculturae conspectus scintificus. 77 (2012) , 1; 11-14 (članak, znanstveni).

4. Budić-Leto, Irena; Mešin, Nela; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Bralić, Marija.
Comparative Study of the Total Acidity Determination in Wine by Potentiometric and Volumetric Titration. // Agriculturae Conspectus Scientificus. 74 (2009) , 1; 61-65 (prethodno priopćenje, znanstveni).

5. Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan.
Fizikalno-kemijske karakteristike pjenušavog vina cv. Pinot sivi proizvedenog sekundarnom alkoholnom fermentacijom u boci. // Poljoprivreda (Osijek). 15 (2009) , 1; 19-22 (članak, znanstveni).

6. Zdunić, Goran; Maletić, Edi; Vokurka, Aleš; Karoglan Kontić, Jasminka; Pezo, Ivan; Pejić, Ivan.
Intravarietal Variability of the Cultivar Plavac Mali (Vitis vinifera L.). // Acta Horticulturae. 827 (2009) , 1; 203-206 (članak, znanstveni).

7. Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Sladonja, Barbara; Poljuha, Danijela; Hartl-Musinov, Danijela; Budić-Leto, Irena; Bućan, Lovre; Pezo, Ivan.
Ampelographic characterization and sanitary status of grapevine cultivar ‘ Prč bijeli’ (Vitis vinifera L.). // Agriculturae Conspectus Scientificus. 73 (2008) , 2; 85-88 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, Tomislav.
The influence of the off-vine drying of grapes on the aromatic compounds in the must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 295-301 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, Tomislav.
Prediction of some oenological characteristics of wine Prošek using near infrared spectroscopy // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad : Futura, 2012. 1376-1380 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, Tomislav.
Effect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // Proceedings of 13th Ružička days, Today Science – Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 240-246 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Djaković, Senka; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, Lovrić.
Use of chemometric analysis of NIRS data and antioxidant capacity during the production of dessert wine Prošek from cv. Pošip // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists.
Zagreb : Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. 138-143 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, Mara.
Volatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers = 32. svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva i 7. Generalna skupština OIV-a : radovi = 32eme congres mondial de la vigne et du vin et 7eme Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers.
2009. 1-5 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Ivić, Stipe; Herjavec, Stanka; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena.
Influence of Cold Maceration on Chemical and Sensory Properties of Vugava // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers.
Zagreb, 2009. 1-7 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Alpeza, Ivana; Lovrić, Tomislav.
Correlation between Polyphenolic Composition and Sensory Evaluation of Red Wine Babić // Proceedings, Volume 2, The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb : Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. 37-43 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Sladonja, Barbara; Poljuha, Danijela; Hartl-Musinov, Danijela; Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan.
Ampelographic characterization and sanitary status of Croatian autochthonous cultivar Prč bijeli (Vitis vinifera L.) // Comptes rendus Proceedings XV International Symposium GESCO 2007 / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč : Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. 1107-1114 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Humar, Iva; Mucalo, Ana; Vrhovšek, Urška.
Phenolic composition of traditional Croatian dessert and table wines // In Vino Analytica Scientia, Book of Abstracts IVAS 2015 / Mattivi, Fulvio, Robatscher Peter (ur.).
Lavis : Elsevier, 2015. 107-107 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Hribar, Janez, Zlatić, Emil.
Effect of drying methods on volatile compounds and quality of sweet musts from Maraština cv. grapes // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. 167-167 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Zdunić, Goran; Zlatić, Emil; Hribar, Janez, Lovrić, Tomislav.
Aromatske komponenete Prošeka // Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU, Sažeci radova/Book of Summaries / Jelčić, Dubravko, Jakobović, Snježana (ur.).
Požega : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. 56-57 (predavanje,sažetak,znanstveni).

4. Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Zanchi, Dražen.
Polyphenol extracts from Croatian autochthonous grape varieties Plavac mali and Babić:Physical properties and anti-amyloid activity // 6th ISANH Congress on Polyphenols Applications / Edeas, Marvin (ur.).
Pariz : International Society of Antioxidants in Nutrition and Health, 2012. 49-49 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Tomić-Potrebuješ, Iva; Hribar, Janez; Lovrić, Tomislav.
Changes in the aromatic composition during off-vine drying of Plavac mali grapes // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad : Futura, 2012. 502-502 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, Tomislav.
Influence of the off-vine drying of grape on the aromatic compounds in must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 23-23 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva.
Prva istraživanja tehnoloških karakteristika ‘Plavca malog sivog’ i usporedba sa ‘Pošipom’ i ‘Grkom’ u uvjetima srednje Dalmacije // Book of Abstracts / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. 266-267 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, Tomislav.
Effect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // 13th Ružička days Today science-Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. 54-54 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Budić-Leto, Irena; Zdunić Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva.
Polyphenolic potential of the rare Croatian variety Dobricic (Vitis vinifera L) // Abstracts of the 10th International Conference on Grapevine Breeding and Genetics / Owens, Chris ; Garris, Amanda ; Reish, Bruce (ur.).
Ženeva : Cornell University, 2010. 82-82 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Budić-Leto, Irena; Brkljača, Mia; Zdunić, Goran; Lovrić, Tomislav.
Kvantifikacija mikroelemenata u procesu proizvodnje desertnog (slatkog) vina Prošek od prosušenog grožđa // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka, Book of abstracts / Novak, Predrag ; Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Trogir : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. 219-219 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, Tomislav.
Regresijski modeli predviđanja antioksidacijske aktivnosti desertnog vina Prošek // XXI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : Knjiga sažetaka = Book of abstracts / Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. 124-124 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Lovrić, Tomislav; Banović, Mara.
Influence of yeasts on high sugar must fermentation of cv. Plavac mali in production of traditional sweet wine Prošek // XII. Ružičkini dani, Zbornik radova i sažetaka Znanost i tehnologije u razvoju gospodarstva, Vukovar 2008 / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek : v, 2008. 119-119 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Protega, Ivan; Pezo, Ivan.
Identifikacija i valorizacija autohtonih sorata vinove loze na otoku Šolti // Knjiga sažetaka Trećeg hrvatskog oplemenjivačkog i sjemenarskog kongresa / Kolak, Ivan ; Perica, Slavko ; Šatović, Zlatko ; Strikić, Frane (ur.).
Split : Hrvatsko oplemenjivačko, sjemenarsko i rasadničarsko društvo, Zagreb i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, 2008. 97-100 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran.
HPLC UV-DAD determination of (+)-catechins and (-)-epicatechins in grape seeds of the Babić and Plavac mali varieties // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka, Book of Abstracts / Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2007. 173-173 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
 
  Disertacije
 

1. Tomić-Potrebuješ, Iva.
Utjecaj prosušivanja grožđa, vinifikacije i dozrijevanja na aromu desertnoga vina prošek sorte Plavac mali / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.12. 2013, 138 str. Voditelj: Budić-Leto, Irena.
 
  Diplomski radovi
 

1. Budimir, Ana.
Kemijski sastav i senzorska svojstva Prošeka / završni rad - preddiplomski studij.
Split : Međusveučilišni prediplomski studij Mediteranska poljoprivreda, 25.09. 2015, 24 str. Voditelj: Budić-Leto, Irena.

2. Pokrajčić, Mara.
Kemijski sastav rakije komovice / završni rad - preddiplomski studij.
Split : Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda, 25.09. 2015, 27 str. Voditelj: Budić-Leto, Irena.

3. Crnčević, Nikola.
Vazodilatacijski i antioksidacijski učinci crnog vina, bijelog vina i prošeka / završni rad - diplomski/integralni studij.
Split : Medicinski fakultet, 15.07. 2014., 43 str. Voditelj: Ivana Mudnić.

4. Iva Tomić-Potrebuješ.
Praćenje procesa fermentacije u proizvodnji desertnog vina "prošek" / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 19.12. 2007, 82 str. Voditelj: Banović, Mara.