Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)




Nedjelja 28. Travanj 2024

 
 
 
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Kurtanjek, Želimir.
Interaction of Hydrodynamic Environment On Performance of Homogeneous Bioreactors With Enzyme Kinetic Models // Current Studies of Biotechnology / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Školska knjiga, 2001. Str. 89-95.

2. Kurtanjek, Želimir.
Introduction to neural networks and fuzzy reasoning for process control // EFB Bioreactor Engineering Course / Berovic, M. (ur.).
Ljubljana : , 1998. Str. 416-439.
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Vranešić, Darija; Kurtanjek, Želimir; Santos, Andrea; Maugeri, Filho.
Optimisation of inulinase production by Kluyveromyces bulgaricus. // Food Technology and Biotechnology. 40 (2002) , 1; 67-73 (članak, znanstveni).

2. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir.
EFFECT OF k-CARRAGEENAN AND NaCl ON THERMAL PROPERTIES OF FROZEN SURIMI PREPARED FROM ADRIATIC PILCHARD. // Acta Alimentaria. 30 (2001) , 4; 381-393 (članak, znanstveni).

3. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir.
Effect of kapa-Carrageenan and NaCl on Initial Freezing Point of Egg and SURIMI. // Acta alimentaria. 29 (2000) , 4; 335-344 (članak, znanstveni).

4. Kurtanjek, Želimir.
Modeling of chemical reactor dynamics by nonlinear principal components. // Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems. 46 (1999) , 4; 149-159 (članak, znanstveni).

5. Kurtanjek, Želimir.
Principal Component ANN for Modelling and Control of Bakers Yeast Production. // Journal of biotechnology. 65 (1998) ; 25-35 (članak, znanstveni).

6. Kurtanjek, Želimir.
Principal component analysis of bioreactor fed-batch operation by computer simulation. // Mathematics and computers in simulation. 44 (1997) , 3; 287-294 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Matošić, Srećko; Kurtanjek, Želimir; Bošnjak, Marijan; Šlaus, B.
Applicability of the three dimensional growth model in description of Mucor miehei NCAIM 5238 cultivation and renin biosynthesis. // Chemical and Biochemical Engineering Quarterly. 15 (2001) , 3; 98-101 (članak, znanstveni).

2. Kurtanjek, Želimir.
Matematičko modeliranje i vođenje industrijskih procesa u prehrambenoj industriji. // Bilten Razreda tehničkih znanosti HAZU. 3 (2000) , 1; 25-29 (članak, znanstveni).

3. Sinčić, Dinko; Kurtanjek, Želimir.
Demulsification analysis by neural networks. // Nafta. 51 (2000) , 3; 303-308 (članak, znanstveni).

4. Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir.
Udjel mlijeka i mliječnih proizvoda u strukturi društveno organiziranog obroka u učeničkim domovima na području grada Zagreba. // Mljekarstvo. 49 (1999) , 3; 153-161 (članak, znanstveni).

5. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir.
Određivanje toplinske difuzivnosti surimija Dickersonovom metodom. // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske. 48 (1999) , 6; 231-235 (članak, znanstveni).

6. Kurtanjek, Želimir.
INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJSKIM PROCESIMA. // Bilten Razreda tehničkih znanosti HAZU. 2 (1999) ; 30-33 (članak, znanstveni).

7. Bauman, Mirela; Kurtanjek, Želimir.
Mathematical model of yeasts metabolism under oxygen saturation conditions. // Kemija u industriji. 46 (1997) , 8; 311-318 (članak, znanstveni).

8. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir.
Model of Cryoprotectants Effect on Thermal Conductivity and Enthalpy of Surimi Prepared from Adriatic Pilchard. // Food technology and biotechnology. 35 (1997) , 2; 113-118 (članak, znanstveni).

9. Kurtanjek, Želimir.
Principal component analysis of integrated chemical plants. // Chemical and biochemical engineering quarterly. 11 (1997) , 1; 25-29 (članak, znanstveni).

10. Strohschein, James; Kurtanjek, Želimir.
Adaptive on-line optimisation of a chemical reactor system. // Chemical and biochemical engineering quarterly. 11 (1997) , 4; 169-175 (članak, znanstveni).
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Bauman, Egon; Kurtanjek, Želimir.
15 Years of Chemical and Biochemical Engineering Quarterly: Initiative, Present and Future. // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske. 51 (2002) , 3; 127-130 (članak, ostalo).

2. Bauman, Mirela; Kurtanjek, Želimir.
Structured model of yeast growth in chemostat under oxygen saturation conditions. // Kemija u industriji. 46 (1997) , 8; 311-318 (članak, ostalo).
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir.
Statistical Modelling of Anthropometric Characteristics Evaluated on Nutritional Status // Poster Abstracts, ITI 2002, Dubrovnik, June 24-27, 2002 / Glavinić , V. ; Hljuz-Dobrić, V. ; Šimić, D. (ur.).
Zagreb : SRECE, 2002. 168-169 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, Daliborka.
Quality research on frozen flaky pastry by DTA application // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2002. 43-52 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Gajdoš, Jasenka; Vidaček, Sanja; Kurtanjek, Želimir.
Meal Planning in Boarding Schools in Croatia Using Oprimisation of Food Components // Proceedings of the 3th International Scientific Conference "Biotechnology and Environment" : Current studies of biotechnology ; Vol. 1 / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2001. 217-222 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Kurtanjek, Želimir.
Analysis of neural network structures for modelling multiplicity of a chemical reactor // Information Technology Interfaces 1998 / Cerić, V. (ur.).
Zagreb : Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 1998. 537-543 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir.
Activity of NaCl and carrageenan on thermal conductivity and enthalpy of frozen surimi prepared from Adriatic pilchard // Proceedings of European Food Chemistry IX / Amado, R. ; Battaglia, R. (ur.).
Winterthur : Druckerei Sailer, 1997. 740-745 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Kurtanjek, Želimir.
ADAPTIVE ON-LINE OPTIMISATION OF CHEMICAL PROCESS BY ENHANCED RLS ESTIMATION // Proceedings of 19th International Conference Information Technology Interfaces ITI"97 / Kalpić, D. ; Hljuz-Dobrić, V. (ur.).
Zagreb : Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 1997. 447-482 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Kurtanjek, Želimir.
Control of baker"s yeast production by neural network model // Proceedings of The First European Congress on Chemical Engineering / Casseloti, E. (ur.).
Firenza : München : INCRI, 1997. 2695-2698 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Horvat, Daniela; Magdić, Damir; Jurković, Zorica; Šimić, Gordana; Drezner, Georg; Kurtanjek, Želimir.
Chemometric And Image Analysis Of Croatian Wheat Cultivars And Their Bread Making Quality // Proceedings of the 24th International Conference on Information Technology Interfaces (ITI 2002) / Budin, Leo ; Lužar-Stiffler, Vesna ; Bekić, Zoran ; Hljuz-Dobrić, Vesna (ur.).
Zagreb : Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 2002. 91-95 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni).
 
  Radovi u zbornicima skupova bez recenzije
 

1. Kurtanjek, Želimir.
Modelling Effects of Micromixing on Performance of Continous Bioreactors // proceedings of the 23rd International Conference on Information Technology Interfaces (ITI 2001) / Kalpić, Damir ; Hljuz-Dobrić, Vesna (ur.).
Zagreb : Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce), 2001. 339-344 (poster,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir.
MINERALI I VITAMINI U OBROCIMA UČENIČKIH DOMOVA TE PRIMJENA NEIZRAZITOG MODELIRANJA I OPTIMIRANJA U PLANIRANJU PREHRANE // Sažetci / XVII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vicković, I. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2001. 204-204 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir.
Optimiranje prehrane // PrimMath[2001] / Ungar, Š. (ur.).
Zagreb : Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 22 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kurtanjek, Želimir.
UČINAK MIKROMIJEŠANJA NA DJELOTVORNOST KONTINUIRANIH BIOREAKTORA // Sažetci / XVII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vicković, I. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2001. 219-219 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Kurtanjek, Želimir.
Structured modelling of microorganism metabolic network // PrimMath[2001] / Ungar, Š. (ur.).
Zagreb : Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 48 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Pleša, Ivana; Kurtanjek, Želimir.
Escherichia coli metabolic network modelling // PrimMath[2001] / Ungar, Š. (ur.).
Zagreb : Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 68 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Vranešić, Darija; Kurtanjek, Želimir.
Modelling and optimisation of inulinase production by Kluyveromyces bulgaricus // PrimMath[2001] / Ungar, Š. (ur.).
Zagreb : Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 84-84 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Babel S.; Želimir, Kurtanjek; Sekulić V.; Magdić D.
Primjena računalne analize slike na području analize emulzija // Zbornik 9 Ružičkinih dana / Vasić-Rački Đ. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 149 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Čurlin, Mirjana; Kurtanjek, Želimir.
Uporaba toplinske analize za određivanje udjela čvrste faze masti (SFC) // Zbornik 3 Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Lovric, T. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 222 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Čurlin Mirjana; Želimir Kurtanjek.
Uporaba diferencijalne toplinske analize za određivanje čvrste faze masti (SFC) // Zbornik 9 Ružičkinih dana / Vasic-Racki Dj. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 154 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir.
Zastupljenost mlijeka i mliječnih proizvoda u strukturi obroka učeničkih domova // 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Lj. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 29-30 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir; Gedrich, K.; Karg, I.G.
Antropometrijske i prehrambene znacajke mladezi u Hrvatskoj // Zbornik 3 Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Lovric, T. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 197-198 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Gajdoš, Jasenka; Kurtanjek, Želimir; Gedrich, K.; Karg, I.G.
Modeliranje i optimiranje prehrane metodom linearnog programiranja // Zbornik 3 Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Lovric, T. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 195-196 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Gajdoš, Jasenka; Želimir, Kurtanjek; Gedrich, K.; Karg, K.
Modeliranje i optimiranje prehrane metodom linearnog programiranja // Zbornik 9 Ružičkinih dana / Vasić-Rački Đ. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 154 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir.
Mjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava hrane // Zbornik / 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa / Lovrić, T. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 28 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir.
Odredjivanje toplinske difuzivnosti hrane primjenom Dickersonove metode // Zbornik / 9. Ružičkini dani / Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 73 (poster,sažetak,znanstveni).

16. Kurtanjek, Želimir.
Matematicko modeliranje i upravljanje biotehnoloskih procesa // Zbornik 1 skupa Hrvatskog drustva za biotehnologiju / Kniewald, Z. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 27 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Kurtanjek, Želimir.
Modelling and Adaptive Control of Bioreactors by Neural Networks // Zbornik / 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionisa / Lovrić, T. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 123-123 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir.
Acitivity of NaCl and carragenan on thermophysical properties of surimi // 8th European Congress on Biotechnology : Book of abstracts.
Budimpešta, 1997. 72-72 (poster,sažetak,znanstveni).
 
  Disertacije
 

1. Gajdoš, Jasenka.
Primjena neizrazitog modeliranja i optimiranja u planiranju društvene prehrane / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.06. 2002, 229 str. Voditelj: Kurtanjek, Želimir.

2. Beluhan, Damir.
NAPREDNO UPRAVLJANJE BIOPROCESIMA POMOĆU ALGORITAMA UMJETNE INTELIGENCIJE: PRIMJENA U UZGOJU KVASCA Saccharomyces cerevisiae / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.05. 2000., 114 str. Voditelj: Kurtanjek, Želimir.

3. Kovačević, Dragan.
Određivanje termofizikalnih svojstava smrznute hrane / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.11. 1997, 212 str. Voditelj: Kurtanjek, Zelimir.
 
  Magistarski radovi
 

1. Čurlin, Mirjana.
Kvantitativno određivanje čvrste faze zamjenskih masti za kakao maslac primjenom toplinskih analiza / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 05.04. 2000., 130 str. Voditelj: Kurtanjek, Želimir.

2. Gajdoš, Jasenka.
Utvrđivanje prehrambenog statusa, modeliranje i optimiranje prehrane u učeničkim domovima / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.04. 1998, 118 str. Voditelj: Kurtanjek, Želimir.
 
  Druge vrste radova
 

1. Kurtanjek, Želimir.
On-line optimiranje integriranih kemijskih pogona, 1998. (ostalo).

2. Repić, Miroslav; Kurtanjek, Želimir.
Computer integrated production of baker"s yeast, 1998. (ostalo).

3. Kurtanjek, Želimir.
Adaptive on-line optimisation of enzyme reactors, 1997. (ostalo).

4. Kurtanjek, Želimir.
Adaptivno on-line upravljanje enzimskih bioreaktora, 1997. (ostalo).