Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)




Nedjelja 28. Travanj 2024

 
 
 
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Gulan-Zetić, Vlatka; Stanzer, Damir.
Novel yeast and starters in the production of bread // Current Studies of Biotechnology, Food, Vol III / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. Str. 131-137.
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Škevin, Dubravka; Grba, Slobodan.
Optimization of bioprocess for production of copper-enriched biomass of industrially important microorganism Saccharomyces cerevisiae. // Journal of Bioscience and Bioengineering. 103 (2007) , 4; 331-337 (članak, znanstveni).

2. Stehlik Tomas, Vesna; Gulan Zetić, Vlatka; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Vahčić, Nada.
Zinc, Copper and Manganese Enrichment in Yeast Saccharomyces cerevisiae. // Food Technology and Biotechnology. 42 (2004) , 2; 115-120 (prethodno priopćenje, znanstveni).

3. Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Gulan-Zetić, Vlatka.
Uptake of Iron by Yeast Cells and its Impact on Biomass Production. // Acta Alimentaria. 32 (2003) , 3; 279-287 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. (Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna).
Utjecaj dodatka melase na kinetiku alkoholne fermentacije sirutke s pomoću kvasca Kluyveromyces marxianus. // Mljekarstvo. 54 (2004) , 1; 27-38 (članak, znanstveni).

2. Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Škrlin, Ana.
Selection of Yeast Strain K. marxianus for Alcohol and Biomass Production on Whey. // Chemical and Biochemical Engeenering Quartely. 16 (2002) , 1; 13-16 (članak, znanstveni).

3. Stanzer, D.; Stehlik-Tomas, V.; Gulan Zetić, V.; Manenica, Jelena.
Sirutka-alternativna sirovina za proizvodnju prehrambenog kvasca. // Mljekarstvo. 52 (2002) , 2; 113-124 (članak, znanstveni).

4. Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Gulan-Zetić, Vlatka.
Hidroliza laktoze pomoću enzima beta-D-galaktozidaze. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 3; 187-196 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Ćurić, Duška; Stehlik-Tomas, Vesna; Bauman, Ingrid; Krička, Tatjana; Koražija, Mario.
Utjecaj uvjeta sušenja na metaboličku aktivnost bakterija mliječno-kiselog vrenja u kiselom tijestu // Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread 05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 92-97 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Serdar, Maja; Bevardi Martina; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan.
The Production of Ethanol from Corn Semolina by Yeast Saccharomyces cerevisiae // .
(poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
 
  Magistarski radovi
 

1. Mrvčić, Jasna.
Ugradnja iona bakra u stanice kvasca S. cerevisiae te njihov utjecaj na rast i brzinu alkoholne fermentacije / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.01. 2005, 82 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

2. Stanzer, Damir.
Utjecaj mangana na rast kvasca S. cerevisiae / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.12. 2004, 80 str. Voditelj: Grba, Slobodan.

3. Grubišić, Goran.
Priprava stabilne kvaščeve suspenzije za pekarstvo / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.05. 2003., 100 str. Voditelj: Grba, Slobodan.
 
  Diplomski radovi
 

1. Kukić, Nikolina.
Utjecaj MnSO4xH2O na kinetiku alkoholne fermentacije i ugradnju mangana u biomasu kvasca Saccharomyces cerevisiae / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 19.12. 2011., 58 str. Voditelj: Stanzer, Damir.

2. Gulin, Ana.
Određivanje S-adenozil-L-metionina u kvaščevoj biomasi postupkom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2006., 64 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

3. Lazarevski, Jelena.
Obogaćivanje biomase kvasca S. cerevisiae ionima bakra / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.04. 2005., 55 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

4. Šego, Danica.
Utjecaj pH vrijednosti na ugradnju iona bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.04. 2005., 52 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

5. Suchy, Ana.
Ugradnja iona bakra u stanice kvasca K. marxianus tijekom kultivacije na sirutci / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.07. 2005., 57 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

6. Antunović, Ivana.
Utjecaj iona mangana na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem K. marxianus / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.11. 2004, 54 str. Voditelj: Grba, Slobodan.

7. Bencetić, Martina.
Utjecaj iona bakra na kinetiku alkoholne fermentacije s kvascem Saccharomyces cerevisiae / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.07. 2004, 56 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

8. Blatt, Branka.
Ugradnja iona mangana u kvaščevu biomasu pri različitim uvjetima uzgoja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, nepoznato 2004, 55 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

9. Mandić, Marko.
Proizvodnja kvaščeve biomase s dva soja kvasca S. cesevisiae u različitim uvjetima uzgoja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.06. 2004, 56 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

10. Medved, Anita.
Ugradnja bakra u stanice kvasca S. cerevisiae tijekom alkoholne fermentacije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.12. 2004., 63 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

11. Šolić, Maja.
Ispitivanje aktivnosti kultura bakterija Acetobacter sp. izuzetih pri različitim parametrima uzgoja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.04. 2003, 62 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

12. Štimac, Lidija.
Kinetika alkoholne fermentacije kvasca Saccharomyces cerevisiae u melasnoj i saharoznoj podlozi uz dodatak mangan-klorida / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.12. 2003, 55 str. Voditelj: Grba, Slobodan.

13. Ziberi, Zibide.
Metode čuvanja startera za pekarstvo / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.03. 2003, 48 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

14. Manenica, Jelena.
Alternativna sirovina-sirutka za proizvodnju prehrambenog kvasca / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.04. 2002, 49 str. Voditelj: Stehlik-Tomas, Vesna.

15. Perić, Gordana.
Senzorička svojstva kruha proizvedenog s pomoću mješovitih starter-kultura / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.11. 2002, 48 str. Voditelj: Grba, Slobodan.
 
  Druge vrste radova
 

1. Grba, Slobodan.
Aktivnosti pekarskog kvasca u smrznutom tijestu, 2004. (popularni rad).

2. Grba, Slobodan.
Od kiselog vrenja do izvrsnog tijesta, 2003. (popularni rad).

3. Stehlik-Tomas, V.
Ukorak sa svijetom do boljeg i trajnijeg kruha, 2003. (popularni rad).