crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
Sensory properties of hydrocolloid-enriched pasta from two flour types of Triticum aestivum wheat. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 102 (2006) , 8; 368-372 (članak, znanstveni).

2. Pavlović, Hrvoje; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Halt, Marija; Kocevski, Dragana.
Inhibitory effect of goat and cow milk fermented by Bifidobacterium longum on Serratia marcescens and Campylobacter jejuni. // Czech journal of food sciences. 24 (2006) , 4; 164-171 (članak, znanstveni). URL link to work

3. Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Effect of reduced tillage on wheat quality traits. // Acta alimentaria. 35 (2006) , 3; 269-279 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

4. Unbehend, Ljiljana; Unbehend, Gunter; Strelec, Ivica.
Water absorption determination of wheat flours applying centrifuge and its relationship to Farinograph water absorption determination. // Deutche Lebensmittel-Rundschau. 102 (2006) , 1; 11-16 (članak, znanstveni).

5. Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda.
The determination of convective heat transfer coefficient during frying of potato dough. // Journal of Food Engineering. 66 (2005) , 3; 307-314 (članak, znanstveni). URL link to work

6. Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda.
Moisture loss and oil uptake during deep fat frying of "Kroštula" dough. // European Food Research and Technology. 220 (2005) , 1; 90-95 (članak, znanstveni). URL link to work

7. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra.
Determination of thermal conductivity and convective heat transfer coefficient during deep fat frying of "Kroštula" dough. // European Food Research and Technology. 221 (2005) , 3-4; 351-356 (članak, znanstveni).

8. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šeruga, Marijan.
Effect of Temperature and Composition on ThermalConductivity of “ Mlinci” Dough. // Czech journal of food sciences. 23 (2005) , 4; 152-158 (članak, znanstveni).

9. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Čuržik, Darko; Pavlović, Hrvoje; Jukić, Marko.
Production on antibacterial organic acids during the fermentation of goat and cow milk with Bifidobacterium longum BB-46. // Acta alimentaria. 34 (2005) , 3; 277-285 (članak, znanstveni).

10. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Čutić, Vitomir.
Inhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermopilus) on the growth of some uropathogenic Escherichia coli strains. // Italian journal of food sciences. 16 (2004) , 2; 227-237 (članak, znanstveni).

11. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Hackenberger K., Branimir.
New approach to the influence of flour moisture on the determination of the Falling number. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 100 (2004) , 8; 298-301 (članak, znanstveni).

12. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Šubarić, Drago; Hardi, Jovica.
Effect of soy, maize and extruded maize flour addition on sensory characteristics of pasta. // Italian journal of food sciences. 15 (2003) , 2; 277-286 (članak, znanstveni).

13. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka.
Impact of pectin and carboxymethiylcellulose on rheological properties of wheat flour. // Deutsche Lebensmittel-Rundshau. 98 (2002) , 9; 332-338 (članak, znanstveni).

14. Sabo, Mirjana; Bede, Milutin; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Variability of grain yield components of some new winter wheat genotypes (Triticum aestivum L.). // Rostlinna Vyroba. 48 (2002) , 5; 230-235 (članak, znanstveni).

15. Sabo, Mirjana; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Concentration of macro- and microelements in grain of some new winter wheat genotypes (Triticum aestivum L.). // Acta Alimentaria. 31 (2002) , 3; 235-242 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan, Mirela.
Promjena udjela masnih kiselina tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka ABT-2 kulturom. // Mljekarstvo. 55 (2005) , 2; 113-124 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato; Lučan, Mirela.
Inhibicijski učinak kozjeg i kravljeg mlijeka fermentiranog bakterijom Bifidobacterium longum Bb-46 na rast uropatogenog soja Candida albicans. // Mljekarstvo. 54 (2004) , 4; 285-297 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Šubarić, Drago.
Trendovi u proizvodnji prehrambenih proizvoda // Zbornik Prvog kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva / Barišić, Pavo (ur.).
Zagreb : Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, 2006. 545-546 (pozvano predavanje,objavljeni rad,znanstveni).

2. Koceva Komlenić, Daliborka; Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
Comparison of standard and colorimetric method for estimating pasta cooking loss // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 88-94 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Lučan, Mirela.
Inhibitory effect of goat and cow milk fermented by ABT-2 culture (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium lactis Bb-12 and Streptococcus thermophilus) on the growth of some uropathogenic Candida albicans strains // Proceedings of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo : Mexican Association of Food Science, 2006. 222-226 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, Marko.
Influence of Acidification Type on pH Values and Total Titratable Acidity of Bread Dough During Fermentation // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 105-112 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Slačanac, Vedran; Krstanović, Vinko.
Influence of Carboxy Methyl Cellulose Addition on Changes of pH Values and Total Titratable Acidity of Biological and Chemical Acidified Dough // Proceedings of 3rd International Congress "Flour-Bread '05" and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 113-120 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Pranjić, Karolina; Lukinac, Jasmina.
Optimization of frying process of different dough shapes by applying digital image analysis // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD'05 and 5th Croatian congress lf Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 285-291-291 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Petric, Željka.
Influence of composition and temperature on specific heat capacity of dough // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD'05, 5th Croatian congress lf Cereal Technologists Opatija, October 26-29, 2005 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 292-295 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Pranjić, Karolina.
Influence of oil temeprature and frying time on dough volume and porosity changes // Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread'05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 296-300 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Strelec, Ivica; Vitale, Ljubinka.
Changes of aminopeptidase activities in barley grain during storage // Proceedings of 3rd International Congress Flour - Bread '05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 63-69 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, Marko.
Influence of wheat straw addition on quality characteristics of pasta // Proceedings of an 2nd International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries".
Saltillo, 2006. 595-599 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka.
Quality Properties of White Bread with Inulin Addition // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 210-213 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, Vlasta.
Colour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Proceedings of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 186-195 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Koceva Komlenić, Daliborka; Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
Comparison of standard and colorimetric method for estimating pasta cooking loss // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 88-94 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

12. Krstanović, Vinko; Grujić, Olga; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Marić, Vladimir.
Research on possibilities of wheat malt production from Slavonian bread-wheat varieties // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 80-87 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

13. Planinić, Mirela; Bucić, Ana; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Koceva Komlenić, Daliborka.
Fast moisture determination methods in flour samples // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 102-108 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

14. Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
Quality parameters of certain bread types at Slavonian market // Proceedings of International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 230-236 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

15. Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Influence of reduced tillage on wheat quality properties // Proceedings of International congress Flour-bread '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 70-79 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

16. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra.
Određivanje specifipnog toplinskog kapaciteta tijesta modificiranom metodom miješanje - Konsturkcija i poboljšanje instrumenta // Proceedings of International Congress "Flour-Bread'03" 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : TIM PUBLIC d.o.o., 2004. 348-353 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

17. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Primorac, Ljiljana.
Impact of pectin and carboxymethylcelullose on sensory properties of pasta // Proceedings of the Euro Food Chem XII : Strategies for Safe Food / Eklund, T. ; De Brabander, H. ; Deaseleire, E. ; Dirinck, I. ; Ooghe, W. (ur.).
Briž : Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging, 2003. 276-279 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

18. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Turk, Irena.
Changes of rheological properties of wheat flours with hydrocolloid addition // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. 79-86 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

19. Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, Daliborka.
Quality research on frozen flaky pastry by DTA application // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2002. 43-52 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

20. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra.
Thermal conductivity coefficient of Mlinci dough as function of moisture and temperature // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD'01 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2002. 129-134 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

21. Strelec, Ivica; Pavlinić, Iva; Vitale, Ljubinka.
Electrophoretic patterns of barely grain proteins and aminopeptidase activities in germination PHASES // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2002. 9-18 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

22. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Halt, Marija; Sabo, Mirjana; Čota, Augustin.
Influence of wheat straw addition on bakery product quality // Proceedings of International Congress Flour - bread ’ 01 = Brašno - kruh ’ 01 & 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. 122-128 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

23. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Pitlik, Nada; Kuleš, Anđa.
Sensory quality of frozen flaky pastry with different fat shares // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. 135-141 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

24. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Dalibroka; Kuleš, Anđa; Jukić, Marko; Sabo, Mirjana.
Comparison between conductometric and standard methods for ash determination in wheat flour // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. 29-33 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Pavlović, Hrvoje.
Inhibitory Effect of Goat and Cow Milk Fermented by ABT-2 Culture on the Growth of Some Uropathogenic Candida Albicans Strains // Abstract book of 2nd International Scientific Congress "Food Science and Food Biotechnology in developing countries" / Aguilar, C. N. (ur.).
Saltillo : Mexican Association of Food Science, 2006. 38-39 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Individualni modeli za prijenos topline tijekom pečenja tijesta tipa "Mlinci" // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. 28, 99 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, Neda.
Enzimska aktivnost u zrnu pšenica različitog sadržaja proteina // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. 24, 95 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hlevnjak, Mario.
The Maillard reactions in wheat seeds aged under different storage conditions // Book of Abstracts of the HDBMB 2006, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology on the occasion of the 30th Anniversary with international participation / Kovarik, Z. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju (HDBMB), 2006. 135-135 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka.
Influence of Lactic and Acetic Acid Addition on Rheological Properties of Wheat Flour Dough and Sensory Quality of Bread // Abstract book of "3rd International Symposium on Sourdough-From tradition to innovation" / Gobbetti, M ; De Angelis, M ; Di Cagno, R ; Minervini, F ; Rizzello, C (ur.).
Bari : Bari University and Cereals & Europe, 2006. 88 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
Parametri kakvoće tjestenine proizvedene s različitim dodacima // Zbornik sažetaka 2. međunarodnog i 19. hrvatskog kongresa tehnologa za posliježetvenu tehnologiju "Zrnko 2006" / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. 13, 84 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana; Hackenberger, Dubravka; Jukić, Marko.
Influence of Wheat Straw Addition on Quality Characteristics of Pasta // Abstract book of the International Scientific Congress "Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries" / Aguilar, C.N. (ur.).
Saltillo : Mexican Association of Food Science, Ameca AC, 2006. 102-102 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Jasminka.
Ispitivanje stupnja onečišćenja pšenice i brašna plijesnima vrste Aspergillus flavus i A. albus // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 53 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Hasenay, Damir; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Slačanac, Vedran; Jukić, Marko.
Utjecaj načina zakiseljavanja na pH vrijednost i titracijsku kiselost tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 73 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balaž, Denis; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela.
Utjecaj dodataka inulina te mliječne i octene kiseline na reološka svojstva tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 72 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Koceva Komlenić, Daliborka; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Krstanović, Vinko.
Utjecaj dodatka karboksimetilceluloze na pH vrijednost i titracijsku kiselost biološki i kemijski zakiseljenog tijesta tijekom fermentacije // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 81 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Uzelac, Branko; Radočaj, Ljiljana; Jukić, Marko; Vračević, Tomislav; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana.
Utjecaj udjela kiselog tijesta i trajanja fermentacije na svojstva vučenog tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 71 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Pranjić, Karolina; Lukinac, Jasmina.
Optimiranje procesa prženja tijesta različitih oblika primjenom računalne analize slike // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna Brašno-Kruh '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 66-66 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bucić, Ana; Bilić, Mate; Velić, Darko; Svoboda, Zvjezdana; Koceva Komlenić, Daliborka.
Utjecaj tipa ekstrakcije i raspodjele veličine čestica pšeničnog brašna na prinos ukupnih polifenola i antioksidacijsku aktivnost ekstrakta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 75 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Petric, Željka.
Utjecaj sastava i temperature na specifični toplinski kapacitet tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 61 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Pranjić, Karolina.
Utjecaj temperature ulja i vremena prženja na promjenu volumena i poroznosti tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 67-67 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Strelec, Ivica; Vitale, Ljubinka.
Promjena aktivnosti aminopeptidaza u zrnu ječma tijekom skladištenja // Zbornik sažetaka 3. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '05 i 5. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 69-69 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Katić, Jovanka; Hackenberger, Dubravka.
Evaluation of flour quality by solvent retention capacity (SRC) and alkaline water retention capacity (AWRC) methods // Abstract Book of 3rd International Congress Flour - Bread ’05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta. (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. 84-84 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Primjena novih mješovitih starter kultura u proizvodnji sira “ Specijal“ Belje // Zbornik sažetaka 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2004. 37 (predavanje,sažetak).

20. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Jasminka; Jurković, Zorica.
Modified conductometric method of ash determination in wheat flour // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 13 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Pavlović, Hrvoje; Vlainić, Mato.
Nastanak kratko i srednje lančanih masnih kiselina tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka bakterijom Bifidobacterium longum Bb-46 // Zbornik sažetaka 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2004. 48 (predavanje,sažetak,znanstveni).

22. Strelec, Ivica; Has-Schön, Elizabeta; Vitale, Ljubinka.
Discrimination of barley varieties by electrophoretic methods // Book of Abstracts. Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology, HDBMB 2004 / Dumić, Jerka (ur.).
Zagreb : Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. 123-123 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
Influence of inulin addition on rheological properties of dough and sensory properties of white pan bread // Abstract book of 12th ICC Cereal & Bread Congress.
Harrogate : ICC, 2004. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka.
Quality Properties of White Bread with Inulin Addition // Book of Abstracts of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 64 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Piližota, Vlasta.
Colour changes due to cooking and sensory properties of fresh made and dried pasta produced with different supplements // Book of Abstracts of 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 59 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Havranek, Tea; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Normizacija u području žitarica i proizvoda od žitarica // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 63 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

27. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kuleš, Mirko; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Jasminka; Jurković, Zorica.
Modificirana konduktometrijska metoda određivanja pepela pšeničnog brašna // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 13 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

28. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Strelec, Ivica; Jukić, Marko.
Usporedba standardne i kolorimetrijske metode određivanja gubitka kuhanjem tjestenine // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 16 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Planinić, Mirela; Bucić, Ana; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Koceva Komlenić, Daliborka.
Brze metode određivanja vlage u uzorcima brašna // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 45 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Primorac, Ljiljana; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
Parametri kvalitete nekih vrsta kruha na tržištu Slavonije // Abstract Book International Congress FLOUR - BREAD ´03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 65-65 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Sabo, Mirjana; Jug, Danijel; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Utjecaj reducirane obrade tla na kvalitativna svojstva pšenice (Triticum aestivum L.) // Abstract book of international congress Flour- bread '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 66 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

32. Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra.
UTJECAJ TEMPERATURE I SASTAVA NA KOEFICIJENT TOPLINSKE PROVODLJIVOSTI KRUMPIROVOG TIJESTA // XVIII. HRVATSKI SKUP KEMIČARA I KEMIJSKIH INŽENJERA: SAŽETCI/ABSTRACTS / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Hrvatsko kemijsko drustvo, 2003. 193 (poster,sažetak,znanstveni).

33. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Jukić, Jasminka.
Određivanje reoloških parametara tijesta miksografom i glutografom // Abstract book of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 14 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

34. Hardi, Jovica; Slačanac, Vedran.
Specifičnost proizvodnje i osnovna svojstva specijalnog tipa autohtonog polu tvrdog sira iz istočne Slavonije // Zbornik sažetaka 35. hrvatskog kongresa mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2002. 43-44 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

35. Slačanac, Vedran; Pavlović, Hrvoje; Vuković, Dubravka; Hardi, Jovica; Vlainić, Mato; Laslavić, Zlatko.
Inhibicijski učinak AB kulture od kozjeg i kravljeg mlijeka na in vitro rast uropatogenih sojeva E. coli // Zbornik sažetaka 35. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2002. 46-47 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

36. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hackenberger, Dubravka; Hackenberger, Branimir.
Influence of flour moisture on the determination of the Falling number // ICC & IRITAC Cereal Conference : Abstracts.
Pariz : ICC / IRITAC, 2002. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Zakonska regulativa u Hrvatskoj // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni).

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Specijalne vrste kruha // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Slačanac, Vedran.
Djelovanje fermentiranog kozjeg i kravljeg mlijeka na odabrane patogene mikroorganizme iz probavnog i urogenitalnog trakta / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 29.03. 2004., 148 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Strelec, Ivica.
Aktivnost aminopeptidaza i sastav proteina sorti ječma / magistarski rad.
Zagreb : Prirodoslovno-matematički fakultet, 15.10. 2004, 159 str. Voditelj: Vitale, Ljubinka.

2. Budžaki, Sandra.
Toplinska svojstva tijesta i prijenos topline i tvari u procesu prženja / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 16.04. 2003., 100 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

3. Pavlović, Hrvoje.
Djelovanje probiotičkih bakterija iz fermentiranog kozjeg i kravljeg mlijeka na Campylobacter jejuni, Serratia marcenses i Staphylococcus aureus / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.07. 2003, 111 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

4. Vilušić, Milica.
Praćenje promjena reoloških parametara kakvoće tekućeg i krutog jogurta tijekom dugotrajnijeg čuvanja i skladištenja / magistarski rad.
Tuzla : Tehnološki fakultet, 28.06. 2002., 132 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Bešlić, Zrinka.
Utjecaj konzervansa i bakterija mliječne kiseline na trajnost vučenog tijesta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 05.05. 2006., 43 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

2. Debelić, Ivana.
Kakvoća različitih sorti ozime pšenice / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.11. 2006., 43 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

3. Deljak, Ivo.
Procjena postotka raskuhavanja tjestenine određivanjem koncentracije proteina različitim metodama / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.07. 2006., 43 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

4. Dujmić, Zoran.
Uvođenje u proizvodnju albuminskog sira u mljekari "Biz" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 11.07. 2006., 48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

5. Jurković, Ivana.
Utjecaj sušenja na kakvoću tjestenine s dodatkom pšenične slame / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 03.07. 2006., 35 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

6. Skender, Kristina.
Kakvoća zrna sorti ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja uzgojenog na različitim lokalitetima u 2005. godini / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 13.10. 2006., 41 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

7. Stipanović, Ivan.
Utjecaj dodatka pšenične klice na reološka i senzorska svojstva tijesta i kruha / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 21.12. 2006., 40 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

8. Tratnjak, Željko.
Određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta metodom miješanja za tijesto "Mlinaca" u temperaturnom intervalu 30-80 °C / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 04.10. 2006., 36 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

9. Vitovski, Sanja.
Istraživanje uzroka nedostataka kozjeg sira nastalih u završnim fazama zrenja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 11.07. 2006., 34 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

10. Vranić, Ivana.
Promjene tijekom čuvanja probiotičkog napitka proizvedenog od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 06.07. 2006., 48 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

11. Vučković, Branka.
Utjecaj dodatka meda na fermentaciju kozjeg mlijeka odabranim sojevima bifidobakterija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 06.07. 2006., 20 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

12. Vuksanović, Dragan.
Fermentacija kravljeg mlijeka odabranim sojevima industrijskih i humanih bifidobakterija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 06.07. 2006., 19 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

13. Balaž, Denis.
Utjecaj dodataka inulina te mliječne i octene kiseline na reološka svojstva tijesta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.07. 2005., 49 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

14. Blažić, Marijana.
Usporedba kakvoće sireva Edamskog tipa na osnovi kromatografskog profila arome / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.09. 2005., 63 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

15. Franjić, Igor.
Utjecaj novih startera na dinamiku razvoja arome tijekom zrenja sira Specijal - Belje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 09.06. 2005., 84 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

16. Katić, Jovanka.
Sposobnost zadržavanja otapala (SRC) i sposobnost zadržavanja alkalne otopine vode (AWRC) brašna i usporedba s reološkim metodama ispitivanja kakvoće pšeničnog brašna / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.07. 2005., 38 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

17. Kljajić, Andrea.
Proizvodnja probiotičkog mliječno kiselog napitka od mješavine sojinog i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.12. 2005., 38 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

18. Kocevski, Dragana.
Ispitivanje stupnja inhibicije Listeria monocytogenes fermentiranim napicima od kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.12. 2005., 62 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

19. Kričković, Goran.
Utvrđivanje udjela kalcija u fermentiranim napicima od kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.12. 2005., 42 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

20. Lukinac, Jasmina.
Utjecaj temperature i vremena prženja na promjenu volumena i poroznosti tijesta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.09. 2005., 52 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

21. Pelivan, Niko.
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti stacionarnom metodom za tijesto tipa "Mlinci" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 28.06. 2005., 30 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

22. Petric, Željka.
Utjecaj temperature i sastava na specifični toplinski kapacitet tijesta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 07.05. 2005., 35 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

23. Vladić, Zoran.
Primjena spektrofotometrijskih metoda za određivanje gubitka kuhanjem tjestenine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 28.04. 2005., 36 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

24. Vračević, Tomislav.
Utjecaj trajanja fermentacije i udjela kiselog tijesta na svojstva vučenog tijesta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.07. 2005., 49 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

25. Vranješ, Goran.
Brze metode određivanja postotka raskuhavanja tjestenine - optimizacija, ponovljivost i reproducibilnost / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 20.10. 2005, 57 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

26. Ačkar, Đurđica.
Praćenje sastava arome tijekom probne proizvodnje sira Specijal – Belje / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.11. 2004., 89 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

27. Gavranić, Gordana.
Utjecaj dodatka inulina HD i TEX na kinetiku fermentacije i koagulacije probiotičkog mliječnog napitka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 27.02. 2004., 52 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

28. Gavrić, Anto.
Nastajanje nekih antimikrobnih spojeva tijekom fermentacije kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.12. 2004., 47 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

29. Ivanović, Ruben.
Utvrđivanje parametara proizvodnje i svojstava domaćeg svježeg kozjeg sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 13.04. 2004., 37 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

30. Nikšić, Ivana.
Brze metode za određivanje pecivne kakvoće pšenice / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 03.06. 2004., 47 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

31. Novak, Željka.
Utjecaj dodatka inulina na reološka svojstva i senzorske osobine bijelog kruha / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.05. 2004., 43 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

32. Rebić, Ivana.
Utjecaj različitih metoda gnojidbe na fizikalne i kemijske osobine ječma / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 31.03. 2004, 44 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

33. Svoboda, Zvjezdana.
Praćenje tijeka fermentacije i održivosti jogurta s dodatkom pulpe i izoliranog inulina jeruzalemske artičoke / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 30.09. 2004., 50 str. Voditelj: Kovač, Spomenka.

34. Vencl, Kristina.
Svojstva blok topljenog sira s aromom dima iz probne proizvodnje sirane "Belje" / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.04. 2004., 60 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

35. Zuber, Maja.
Parametri proizvodnje i svojstva domaćeg polutvrdog sira iz okolice Donjeg Miholjca / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 28.09. 2004., 32 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

36. Dorbić, Ivo.
Usporedba standardne i kolorimetrijske metode određivanja postotka raskuhavanja tjestenine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 22.07. 2003., 37 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

37. Farkaš, Anamarija.
Mogućnost povećanja iskorištenja u proizvodnji svježeg sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 25.04. 2003., 36 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

38. Krišković, Domagoj.
Utjecaj nekih starter kultura na rast mikroorganizama u kozjem i kravljem mlijeku / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.12. 2003., 50 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

39. Lučan, Mirela.
Promjene tijekom čuvanja fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka s dodatkom prebiotika / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.12. 2003., 55 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

40. Milosavljević, Dragana.
Prilagodba i testiranje uređaja za određivanje specifičnog toplinskog kapaciteta tijesta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.11. 2003., 40 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

41. Pavetić, Tanja.
Ispitivanje reoloških svojstava tijesta miksografom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 04.03. 2003., 50 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

42. Popadić-Zemunić, Ksenija.
Ispitivanje reoloških svojstava svježih sireva, namaza i maslaca s hrvatskog tržišta / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 23.12. 2003., 33 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

43. Posavec, Lidija.
Konduktometrijsko određivanje pepela pšeničnog brašna / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.04. 2003., 48 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

44. Samardžija, Renata.
Utjecaj udjela laktoze i niulina na aktivnost kulture u proizvodnji jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.10. 2003., 40 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

45. Benković, Sanda.
Primjena prebiotika Frutafit IQ u proizvodnji AB-kulture od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.07. 2002., 62 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

46. Gaćeša, Anita.
Fizikalno-kemijske i reološke promjene tijekom proizvodnje i skladištenja fermentiranih mliječnih napitaka s komadima voća / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.05. 2002., 63 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

47. Gajčević, Zlata.
Parametri proizvodnje i svojstva autohtonog slavonskog sira iz okolice Slatine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 17.07. 2002., 40 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

48. Held, Armando.
Utjecaj sezonskih varijacija kiselosti svježeg mlijeka na bilanciranje proizvodnog asortimana mljekare / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 13.12. 2002., 40 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

49. Lončarević, Jasna.
Utjecaj dodatka prebiotika Frutafit HD na fermentaciju i koagulaciju u proizvodnji jogurta od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.07. 2002., 58 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

50. Mosklaj, Melita.
Određivanje pepela u pšenici i brašnu standardnom i konduktometrijskom metodom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 20.06. 2002., 44 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

51. Obšivač, Marino.
Proces proizvodnje i svojstva autohtonog dimljenog sira / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 14.10. 2002., 36 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

52. Peranović, Andrijana.
Određivanje koeficijenta toplinske provodljivosti tijesta u ovisnosti o temperaturi i udjelu krumpirovog brašna / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 10.07. 2002., 51 str. Voditelj: Šeruga, Bernarda.

53. Pralas, Mirela.
Fizikalno kemijske i reološke promjene tijekom proizvodnje jogurta s velikim komadima voća / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 06.12. 2002., 54 str. Voditelj: Jovica, Hardi.

54. Sabljić, Marijana.
Utjecaj vlažnosti brašna na broj padanja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.12. 2002., 41 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

55. Smolčić, Manuela.
Utjecaj dodatka laktoze i inulina na aktivnost ABT kulture / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 12.07. 2002., 35 str. Voditelj: Hardi, Jovica.

56. Vlastnik, Suzana.
Utjecaj razlike tehnoloških postupaka dobivanja mlijeka u prahu na kakvoću mliječne čokolade / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 19.07. 2002., 58 str. Voditelj: Hardi, Jovica.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4