crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Kovačević, Dragan.
Sirovine prehrambene industrije : (meso i riba) .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago.
Effect of Polydextrose and NaCl on the Initial Freezing Point of Chicken, Egg and Surimi. // Italian Journal of Food Science. 15 (2003) , 1; 105-113 (članak, znanstveni).

2. Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Sudar, Rezica; Kurtanjek, Želimir.
Chemometric Analysis of High Molecular Mass Glutenin Fractions and Image Data of Bread Crumb Structure from Croatian Wheat Cultivars. // Food Technology and Biotechnology. 40 (2002) , 4; 331-341 (članak, znanstveni). prilozen text rada
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav.
Effect of Polydextrose on Initial Freezig Point of Surimi Prepared from Sasso Broiler (Djelovanje polidekstroze na početnu temperaturu zamrzavanja surimija pripremljenog od brojlera pasmine Sasso). // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. XLVIII (2003) , 52; 83-90 (kongresno priopćenje, znanstveni).

2. Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Borislav.
Utjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva koncentrata proteina sirutke. // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. 48 (2003) , 53; 95-104 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, Saša.
Influence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering.
Zagreb, 2006. 581-586 (poster,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, Saša.
Influence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of the 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. 581-586 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Srećko, Tomas; Bilić, Mate.
Effect of Polydextose on Thermophysical Properties of Chicken Surimi // Proceedings of the 32. Internatinal Syposium on Agricultural Engineering "Actual Tasks on Agricultural Engineering" / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb : Zavod za mehanizaciju poljoprivrede Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2004. 415-427 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bucić, Ana; Bilić, Mate; Velić, Darko; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago.
Effect of cultivation and drying temperature on rehydration ability of the carrots and potatoes // Proceedings of the 32. International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb : Zavod za mehanizaciju poljoprivrede Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2004. 397-403 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Mastanjević, Krešimir; Lovrinčević Nika.
DETERMINATION OF UNFROZEN WATER IN DOUGHS BY APPLICATION OF MATHEMATICS MODELS // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD ’ ; 05 5th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGIST / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Opatija : J. J. Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Department of Ceral Processing Technology, 2006. 308-315 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav.
Utjecaj niskotlačnog UV-sistema za dekontaminaciju na fizikalno-kemijska svojstva procesne vode u proizvodnji alkoholnih pića // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech", Gradačac 2006. / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2006. 27-33 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav.
Possibilities for implementation of fermentation process with immobilized yeast cells in pear’ s distillates production // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2005. 388-393 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Kovačević, Dragan; Unbehend, Ljilja; Šubarić, Drago; Kordić, Jasna.
DETERMINATION OF AMIDATED PECTIN INFLUENCE ON THE DOUGH INITIAL FREEZING POINT BY DTA // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Hardi-Ugračić, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 115-122 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela.
Influence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Proceeding of International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. 123-130 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Baranyai, László.
Ispitivanje utjecaja rotacije kriške kruha i uvećanja slike na rezultate računalne analize slike sredine kruha // Proc. Int. Congress "Flour-Bread '03", 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 245-249 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Kovačević, Dragan; Drezner, Georg.
Ispitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike // International Congress Flour - Bread '03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings = Međunarodni kongres Brašno-kruh '03 i 4. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2003. 214-217 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, Daliborka.
Quality research on frozen flaky pastry by DTA application // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2002. 43-52 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Đugum, Jelena; Ćurić, Duška; Kovačević, Dragan; Novotni, Dubravka; Krvavica Marina.
Extrusion cooking as a new trend in cereal baby food production // Book of Papers of the 13th World Congress of Food Science and Technology, Food is Life,.
Nantes, 2006. 931-932 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad).

2. Kovačević, Dragan; Španjol, Snježana; Jurišić, Mladen; Jurišić, Žaklina; Nakić, Mirjana.
Agriculturalproduction managment emplpying GIS techniques-intruducing iacs and lpis // GIS ODYSSEY 2006 "GIS application and Development" : proceedings / Kreković, Davorin (ur.).
Šibenik : Hrvatski infomatički zbor, 2006. 271-277 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Krvavica, Marima; Babić, Ivona; Kovačević, Dragan; Đugum, Jelena; Luburuć-Galić, M.
NON-VOLATILE AND VOLATILE COMPONENTS OF ISTRIAN DRY-CURED HAM // Book of Abstract - 3rd Central European Congress on Food / Konstantin Fikiin (ur.).
Sofija, 2006. 198 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav.
Influence of various distillation techniques on quality of plum brandy // Book of Abstracts - 3rd Central European Congress on Food / Iotzev, Alexander ; Fikiin, Konstantin ; Shivarov, Georgi (ur.).
Sofija : CEFood, 2006. 184-184 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Mastanjević, Krešimir.
Određivanje nesmrzljive vode u tijestu primjenom matematičkih modela // Zbornik sažetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRAŠNO-KRUH 05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
2005. 64 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Magdić, Damir; Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Pranjić, Karolina; Lukinac, Jasmina.
Optimiranje procesa prženja tijesta različitih oblika primjenom računalne analize slike // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna Brašno-Kruh '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 66-66 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Šeruga, Bernarda; Magdić, Damir; Budžaki, Sandra; Lukinac, Jasmina; Pranjić, Karolina.
Utjecaj temperature ulja i vremena prženja na promjenu volumena i poroznosti tijesta // Zbornik sazetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRASNO-KRUH '05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005. 67-67 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Nedić Tiban, Nela.
Influence of hydrocolloids on the rheological properties of tapioca starch // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 54-54 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav.
Possibilities of fermentation process with immobilized yeast cells in pear’ s distillates production // Book of Abstracts of the 2nd Central European Meeting and the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 133-133 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Planinić, Mirela; Bucić, Ana; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Kovačević, Dragan.
Application of Peleg's model to Study of Drying Temperature Influencecon Dehydration and Rehydration of Potatoes // Book of Abstracts. 2nd Central European Meeting/5th Croatian Congress of Food Technologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 47 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Velić, Darko; Bilić, Mate; Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić, Ana; Kovačević, Dragan.
Celery Root Drying in Fluid Bed Drier // Book of Abstracts. 2nd Central European Meeting/5th Croatian Congress of Food Technologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2004. 43 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav.
Primjena DSC u analizi kakao-proizvoda // 11. savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske : knjiga sažetaka.
(pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Nemet, Ivana; Mastanjević, Krešimir.
Određivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe // Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003. / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2003. 194-194 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela.
Influence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003. 56-56 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Magdić, Damir.
Modeliranje dinamičkih promjena boje i čvrstoće jabuka tijekom skladištenja primjenom računalne analize slike i odzivom zvučnog impulsa / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Zagreb, 10.01. 2003., 132 str. Voditelj: Kurtanjek, Želimir.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Lovrinčević, Nika.
Određivanje masenog udjela nesmrzljive vode u mesu primjenom matematičkih modela / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet, 04.10. 2005., 60 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

2. Čunko, Domagoj.
Određivanje prividne entalpije pilećeg surimija diferencijalnom motridbenom kalorimatrijom / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 05.06. 2004., 52 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

3. Čunko, Domagoj.
Određivanje prividne entalpije pilećeg surimija diferencijalnom motridbenom kalorimetrijom DSC / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 05.06. 2004., 52 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

4. Kurtović, Krešo.
Određivanje početne temperature zamrzavanja i prividne entalpije modelnih otopina karagena / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 17.04. 2004., 45 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

5. Kurtović, Krešo.
Određivanje početne temperature zamrzavanja i prividne entalpije modelnih otopina karagena / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.04. 2004., 45 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

6. Lončar-Krišto, Alemka.
Određivanje početne temperature zamrzavanja i prividne entalpije modelnih otopina NaCl / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 04.03. 2004., 44 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

7. Lončar-Krišto, Alemka.
Određivanje početne temperature zamrzavanja i prividne entalpije modelnih otopina NaCl-a / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 04.03. 2004., 44 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

8. Qetaj, Lindita.
Djelovanje NaCl-a na početnu temperaturu zamrzavanja pilećeg surimija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 22.05. 2004., 56 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

9. Quetaj, Lindita.
Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja pilećeg surimija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 22.05. 2004., 56 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

10. Šarić, Damir.
Određivanje početne temperature zamrzavanja i prividne entalpije modelnih otopina polidekstroze / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 23.02. 2004., 45 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

11. Šarić, Damir.
Određivanje početne temperature zamrzavanja i prividne entalpije modelnih otopina polidekstroze / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 23.02. 2004., 45 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

12. Jambešić, Josip.
Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja junećeg mesa / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 24.04. 2003., 59 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

13. Jambrešić, Josip.
Djelovanje smjese sorbitola i saharoze na početnu temperaturu zamrzavanja jaja i surimija piletine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 24.04. 2003., 59 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

14. Obrecht, Ksenija.
Djelovanje NaCl na početnu temperaturu zamrzavanja junećeg mesa / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 04.04. 2003., 60 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

15. Pavić, Mirela.
Djelovanje NaCl na početnu temperaturu zamrzavanja surimija srdele / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, 10.10. 2003., 57 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

16. Pavić, Mirela.
Djelovanje NaCl ma početnu temperaturu zamrzavanja surimija srdele / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 10.10. 2003., 57 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

17. Mastanjević, Krešimir.
Određivanje prividne entalpije mesa i ribe kvantitativnom diferencijalnom termičkom analizom (DTA) / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 15.03. 2002., 54 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

18. Gale, Mirjana.
Djelovanje polidekstroze na počtetnu temperaturu zamrzavanja jaja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 08.11. 2001., 64 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

19. Konjević, Marijana.
Djelovanje polidekstroze na početnu temperaturu zamrzavanja pilećeg surimija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 08.11. 2001., 67 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

20. Petričević, Danijela.
Diferencijana termička analiza (DTA) modelnih otopina karagena iNaCl / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.07. 2001., 60 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.

21. Petrović, Katarina.
Diferencijana termička analiza (DTA) modelnih otopina polidekstroze smjese sorbitola i saharoze(S/S) / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.07. 2001., 58 str. Voditelj: Kovačević, Dragan.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4