Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)




Subota 27. Travanj 2024

 
 
 
 
  Autorske knjige
 

1. Nemanič, Julij.
Spoznajmo vino : vinske arome v sortah in zvrsteh, degustacija in ocenjevanje, vino in hrana .
Ljubljana : Kmečki glas, 1999. (monografija).
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Lovrić, Tomislav.
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije // Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari / Hodge, Carole ; Grbin, Mladen (ur.).
Zagreb : Durieux, 2000.. Str. 167-172.
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Budić-Leto, Irena; Lovrić, Tomislav.
Identification of Phenolic Acids and Changes in their Content during Fermentation and Ageing of White Wines Pošip and Rukatac. // Food Technology and Biotechnology. 40 (2002) , 3; 221-225 (članak, znanstveni).

2. Miličević, Borislav; Banović, Mara; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo.
Impact of Grape Varieties on Wine Distillates Flavour. // Food technology and biotechnology. 40 (2002) , 3; 227-232 (prethodno priopćenje, znanstveni).

3. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Vuković, Radivoje; Erceg, Ana.
Effectiveness of some crown compounds on inhibition of polyphenoloxidase in model systems and in apple. // Acta alimentaria. 30 (2001) , 1; 81-87 (članak, znanstveni).

4. Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, Jurka.
Wine analysis by 1D and 2D NMR spectroscopy. // Analusis. 26 (1998) , 2; 97-101 (članak, znanstveni).

5. Hoagland, Peter D.; Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Fishman, L. Marshall.
HPSEC with Component Analysis of Citrus and Apple Pectins After Hollow Fiber Ultrafiltration. // Journal of Food Science. 62 (1997) , 1; 69-74 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Katalinić, Višnja; Maleš, Petar; Konja, Gordana.
Low molecular weight flavans in wine. // Journal of wine research. 8 (1997) , 1; 19-27 (članak, znanstveni).

2. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Lovrić, Tomislav.
Rheological Properties of CMC Dispersions at Low Temperatures. // Food technology and biotechnology. 34 (1996) , 2-3; 87-90 (članak, znanstveni).
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Lovrić, Tomislav.
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu u funkciji unaprjeđenja kakvoće prehrambenih proizvoda. // Bilten razreda za tehničke znanosti. 3. (2000) , 1; 12-19 (članak, stručni).

2. Kocjančić, Mitja.
Nove možnosti analitskega spremljana izvora alkohola, porekla in kakvosti vin. // Sodobno kmetijstvo. 31 (1998) , 11; 505-508 (članak, stručni).
 
  Plenarna izlaganja
 

1. Lovrić, Tomislav.
Innovations and emerging technologies related to trends in nutrition as a prerequisite of food industry development // Abstract book of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologist and Nutricionists : Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. (plenarno predavanje,međunarodna recenzija,sažetak).
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Clauss, Ekkehard; Konja, Gordana.
Auditiranje medicinskih proizvoda i pripadajući sustavi osiguranja kvalitete // Zbornik radova prve hrvatske konferencije o kvaliteti.
Zagreb, 1998. 213-215 (pozvano predavanje,objavljeni rad,stručni).

2. Kocjančić, Mitja; Košir, Iztok; Ogrinc, Nives; Kidrič, Jurka.
Izdelava podatkovne baze izotopskega sestava slovenskih vin s pomočjo jedrske magnetne resonance // Kmetijstvo in okolje:zbornik posveta / Verbič, Jože (ur.).
Ljubljana, 1998. 239-245 (pozvano predavanje,objavljeni rad,znanstveni).

3. Kocjančić, Mitja; Nemanič, Julij.
Testiranje i treniranje degustatorjev vina (pooblaščene komisije) na Kmetijskem institutu Slovenije // Vinogradniško- vinarski dan, prikazi in informacije 185 / Marinček, Lili (ur.).
Ljubljana, 1998. 88-95 (pozvano predavanje,objavljeni rad,stručni).

4. Ogrinc, Nives; Lojen, Sonja; Kocjančić, Mitja; Guček, Marjan.
Stable isotopes analysis of sovene wines // IV isotope workshop Portorož.
Portorož, 1998. 141-144 (pozvano predavanje,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Komes, Draženka; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo.
Influence of trehalose addition on Fruit Volatiles retention in Dehydrated Strawberry Puree // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 173-177. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Komes, Draženka; Banović, Mara; Paić Slaven.
Composition of Malvazija istarska wine aroma: correlations between sensory and instrument data // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. 425-429 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Budić-Leto, Irena; Maleš, Petar; Gracin, Leo; Pajkin Tučkar, Dubravka; Delonga, Karmela.
Some phenolic acid and flavanols in several autochthonous Croatian wines determined by high-performance liquid chromatography (HPLC) // XXV Congres Mondial de la Vigne et du Vin Section II: Enology / Feneuil, Philip (ur.).
Pariz : Office International de la Vigne et du Vin, 2000. 397-402 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka.
Changes in concentration of procyanidins and anthocyanins during the production of the plavac mali wine from dingac and postup localities // XXVth Congres Mondial dela Vigne et du Vin. Section Enology : proceedings / Feneule, Filippe, Feuillat, Michel ; Wittkowvski, Reiner (ur.).
Pariz : OIV, 2000. 247-255 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Šubarić, Drago; Vuković, Radivoje; Erceg, Ana; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Nedić, Nela.
POTASSIUM SALT OF 2,5-DIMERCAPTO-1,3,4-THIADIAZOLE AS POTENTIAL INHIBITOR OF ENZYMATIC BROWNING // Chemical reactions in foods IV / Velišek, J. ; Braunova, M. (ur.).
Prag : Institute of agricultural and food information, 2000. 186-188 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Levaj, Branka; Frlan, Jelena; Dančević, Anja.
EFFECT OF STORAGE ON COMPOSITION AND PROPERTIES OF PEACH PECTIC SUBSTANCES // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Central European Meeting, / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. 129-134 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad).

2. Levaj, Branka; Konja, Gordana.
Prilog proučavanju fizikalno-kemijskih svojstava pektinskih tvari bresaka tijekom zrenja i skladištenja // 15. Hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja s međunarodnim učešćem / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1999. 113-125 (poster,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Radovi u zbornicima skupova bez recenzije
 

1. Lovrić, Tomislav.
Present Trends in Food-Process Engineering and Their Influence on the Development of Food System // Tehnologija, hrana, zdravje. Knjiga del = Technology, food, nutrition. Proceedings / Raspor, Peter ; Pitako, Darja ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana : Društvo živilskih in prehranskih, 1997. 489-498 (predavanje,objavljeni rad,stručni).

2. Nemanič, Julij; Kocjančič, Mitja; Resnik, M.; Žnidaršič-Pongrac, V.
Vpliv tehnoloških postopkov na organoleptično kakovost in zdravilno vrednost vina // Menarodni simpozij, Vino '96 / Kmetijski Inštitut Slovenije (ur.).
Kmetijski Inštitut Slovenije, 1996. 1-32 (predavanje,objavljeni rad,stručni).
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Banović, Mara; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Lalić, Nikolina.
Development of some aroma compounds during the alcoholic fermentation of the Plavac mali wine // Prospects for Viticulture and enology / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. 149 (poster,sažetak,znanstveni).

2. Gracin, Leo; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Marasović, Sretna.
Promjena koncentracije procijanidina tijekom proizvodnje vina Plavac mali s položaja Dingač i Postup // Unaprjeđenje poljoprivrede i šumarstva na kršu / Maleš, Petar ; Maceljski, Milan (ur.).
Split : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2000. 25-26 (predavanje,sažetak,znanstveni).

3. Gracin, Leo; Pajkin Tučkar, Dubravka; Delonga, Karmela; Lovrić, Tomislav.
Polifenolni spojevi vina Plavac mali određeni visokodjelotvornom tekućinskom kromatografijom (HPLC) uz UV-Diode Array detekciju // Unaprijeđenje poljoprivrede i šumarstva na kršu / Maleš, Petar ; Maceljski, Milan ; (ur.).
Split : Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2000. 24 (predavanje,sažetak,znanstveni).

4. Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Dančević, Anja and Frlan, Jelena.
Effect of maturing and storage at 4oC and 22oC on pectin fractions of red haven peaches and gel strength of related marmalades // The 114th AOAC International Annual Meeting and Exposition / Boone, George H. (ur.).
Philadelphia (PA) : AOAC International, 2000. 99 (poster,sažetak,znanstveni).

5. Levaj, Branka; Javor, Ivana; Rendulić, Mirjana.
Promjene pektinskih tvari breskve tijekom zrenja i skladištenja pri 22oC i –18oC te njihov utjecaj na čvrstoću marmelada // 10. Ružičkini dani / Butula, I. (ur.).
Vukovar : Hrvatsko drušzvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2000. 94-95 (poster,sažetak,znanstveni).

6. Levaj, Branka; Javor, Ivana; Rendulić, Mirjana; Raspović, Dragutin.
Ispitivanje kakvoće pektina svježe i smrznute breskve različitih stupnjeva zrelosti // 16. Hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja s međunarodnim učešćem / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. 81-89 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav; Nedić, Nela.
Utjecaj dodatka hidrokoloida na reološka svojstva nekih proizvoda na bazi mlijeka // Zbornik sažetaka / 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb, 2000. 30-31 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Banović, Mara; Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard.
Use of poliyvinilimidazole for fining white wines // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa,biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnolški fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. 20-20 (poster,sažetak,stručni).

9. Kocjančič, Mitja; Koruza, Boris; Resnik, Mojca.
Kiselinski sastav i utjecaj viših alkohola na sekundarnu aromu novih klonova vinove loze selekcioniranih u Sloveniji // 3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno-biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. 37-37 (poster,sažetak,znanstveni).

10. Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, Juka.
Determination of adulteration and analysis of wine composition by NMR spectroscopy // Application of magnetic resonance of food science, conference programme.
Norwich : Institute of food research, 1998. 67-67 (poster,sažetak,znanstveni).

11. Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, Jurka.
NMR spestroscopy in wine analysis // 14th European Experimental NMR Conference, abstract book / Stepišnik, Janez ; Mohorič, Aleš (ur.).
Ljubljana, 1998. 137-137 (poster,sažetak,znanstveni).

12. Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, Jurka.
Analysis of the chemical composition of wine by NMR spectroscopy // 3. Igler NMR tage / Universety of Innsbruck (ur.).
Innsbruck, 1998. 1-1 (poster,sažetak,znanstveni).

13. Kovač, Veronika; Nemanič, Julij; Revilla, E.
Odnos između tvrde i tekuće faze za vrijeme vinifikacije crvenih vina na analitičke i senzoričke osobine vina // XII Cogres mondial de la vigne et du vin .
Lisabon, 1998. 22-22 (pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).

14. Lovrić, Tomislav.
Novi izazovi pred znanstvenicima i proizvođačima hrane na prijelazu stoljeća // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Prehrambeno biotehnološki fakultet (ur.).
Zagreb, 1998. 5-5 (predavanje,sažetak).

15. Lovrić, Tomislav.
Novi izazovi pred znanstvenicima i proizvođačima hrane na prijelazu stoljeća. // III. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem. / Karlović. Damir (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 5-6 (pozvano predavanje,sažetak,stručni).

16. Nemanič, Julij; Gregorčić, Ana; Kmetič, Matej.
Hiperoksidacija bijelog mošta u predfermentativnoj fazi // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / PBF (ur.).
Zagreb, 1998. 38-38 (poster,sažetak,znanstveni).

17. Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Lovrić, Tomislav; Nedić, Nela.
Učinkovitost vodikovog peroksida na smanjenje kvarenja svježe izrezanog voća i povrća // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / Marić, Vladimir et al. (ur.).
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. 34-34 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Lovrić, Tomislav.
Proučavanje inhibicije polifenol oksidaze gljiva // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem.
Zagreb, 1998. 33-33 (poster,sažetak,znanstveni).

19. Clauss, Ekkehard.
Zajednička oznaka EU: CE oznaka Communaute Europeene // CE oznaka / Hrvatsko mjeriteljsko društvo (ur.).
Hrvatsko mjeriteljsko društvo, 1997. 1-8 (pozvano predavanje,sažetak,stručni).

20. Košir, Iztok; Kocjančić, Mitja; Kidrič, Jurka.
Wine Analysis by 1D and 2D NMR Spectroscopy // In Vino Analytica Scientia / Universite de Bordeaux (II) L'institute de'oenologie (ur.).
Universite de Bordeaux (II) L'institute de'oenologie, 1997. 382-385 (pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).

21. Lovrić, Tomislav.
Present Trends in Food-Process Engineering and Their Influence on the Development of Food System // Tehnologija - Hrana - Zdravje / Biotehniška fakulteta, Ljubljana (ur.).
Biotehniška fakulteta, Ljubljana, 1997. 489-489 (pozvano predavanje,sažetak).

22. Nemanič, Julij; Kocjančič, Mitja; Malik, Fedor.
La mise en valeur des principes de l'analyse sensorielle aux concours internationaux des vins // 2 Oenologie / Carlos Jorge Corradi (ur.).
Office International de la Vigne et du Vin, 1997. 2-15 (pozvano predavanje,sažetak,stručni).

23. Nemanič, Julij; Kocjančič, Mitja; Resnik, Mojca; Žnidaršić-Pongrac, Vida.
Novi trendi v predelavi rdečeg grozdja // Moderne tehnologije predelave in kakovost živil / Biotehniška fakulteta (ur.).
Biotehniška fakulteta, 1997. 199-199 (predavanje,sažetak,stručni).

24. Bučar, Boris; Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Levaj, Branka.
Dokazivanje izvornosti alkoholnih pića pomoću nekih parametara kvalitete // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. 81-93 (predavanje,sažetak,znanstveni).

25. Clauss, Ekkehard; Bolanča, Vesna; Zrinščak, Stanko, Nemet, Zvonimir.
Optimization of Wine Filtration Process // Tehnologija-Hrana-Zdravje / Biotehniška fakulteta Ljubljana (ur.).
Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije, 1996. 194-194 (predavanje,sažetak,stručni).

26. Clauss, Ekkehard; Konja, Gordana; Nemet, Zvonimir; Bučar, Boris.
ISO 9000 u vinarstvu // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. 94-102 (pozvano predavanje,sažetak,stručni).

27. Divić, Boro; Lovrić, Tomislav.
Prerada morske ribe // Croatian Agriculture at the Crossroad / Ministarstvo znanosti i poljoprivrede Republike Hrvatske (ur.).
Ministarstvo znanosti i poljoprivrede Republike Hrvatske, 1996. 166-170 (predavanje,sažetak,stručni).

28. Ekkehard, Clauss; Konja, Gordana; Bučar, Boris; Frantz, Joachim.
Etilkarbamat u vinu // Zbornik referatov / Slovenska vinska akademija-VERITAS (ur.).
VERITAS, 1996. 120-123 (predavanje,sažetak,znanstveni).

29. Kocjančič, Mitja; Clauss, Ekkehard; Konja, Gordana; Bučar, Boris.
Višji aloholi v nekaterih slovenskih in hrvaških vinih, namenjenih izvozu // Zbornik referatov 1.slovenskega vinogradniško-vinarskega kongresa / Slovenska Vinska Akademija, Veritas (ur.).
Slovenska Vinska Akademija, Veritas, 1996. 221-223 (predavanje,sažetak,znanstveni).

30. Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Bučar, Boris.
Total Quality Management in Food Industry // Tehnologija-Hrana-Zdravje / Društvo živilskih in prehranskih strokovnih delavcev Slovenije (ur.).
Biotehniška fakulteta Ljubljana, 1996. 167-167 (pozvano predavanje,sažetak,stručni).

31. Konja, Gordana; Hoagland, P.D.; Clauss, Ekkehard; Levaj, Branka.
Ultrafiltration of Citrus Pectin and Its Characterisation // Tehnologija-Hrana-Zdravje / Biotehniška fakulteta Ljubljana (ur.).
Društvo živilskih in prehranskih strokovnh delavcev Slovenije, 1996. 193-193 (predavanje,sažetak,znanstveni).

32. Lovrić, Tomislav; Piližota, Vlasta.
Prerada poljoprivrednih proizvoda // Croatian Agriculture at the Crossroad / Bašić, Ferdo ; Caput, Pavo ; Bičanić, Vladimir ; Kralik, Gordana (ur.).
Zagreb : ministarstvo poloprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1996. 130-131 (predavanje,sažetak,stručni).

33. Nemanič, Julij; Kocjančić, Mitja.
Predstavitev aktualnih metod za mednarodna senzorična ocenjevanja vin // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. 71-80 (predavanje,sažetak).

34. Nemet, Zvonimir; Zrinščak, Stanko; Clauss, Ekkehard.
Optimiranje procesa filtracije u tehnologiji bijelih vina // Zbornik radova drugog međunarodnog simpozija vinogradarstva i vinarstva / Konja, Gordana ; Mirošević, Nikola (ur.).
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1996. 64-70 (predavanje,sažetak,stručni).

35. Konja, Gordana; Clauss, Ekkehard; Kovačić, Zrinka; Bolanča, Vesna; Levaj, Branka; Bučar, Boris.
Neki nepoželjni sastojci alkoholnih pića // Škodljive tvari u namirnicama i predmetima opće uporabe / Grgić, Zdravko ; Vajak, Željko (ur.).
Hrvatsko farmaceutsko društvo, Sekcija za zdravstvenu ekologiju, 1995. 142-162 (predavanje,sažetak,znanstveni).
 
  Disertacije
 

1. Levaj, Branka.
Proučavanje fizikalno - kemijskih svojstava pektinskih tvari breskve tijekom zrenja na stablu i skladištenja / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno - biotehnološki fakultet, 11.12. 1998., 137 str. Voditelj: Konja,Gordana.

2. Banović, Mara.
Uklanjanje teških metala upotrebom polimera kao alternativa "plavom bistrenju" / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet , 08.10. , 173 str. Voditelj: Konja, Gordana.
 
  Magistarski radovi
 

1. Kovačević Ganić, Karin.
Promjena sastava i stabilnosti arome pri kupažiranju vina / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.05. 2002., 145 str. Voditelj: Banović, Mara.

2. Budić-Leto, Irena.
Fenolne kiseline mošta i vina sorata Pošip i Rukatac / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno biotehnološki fakultet, 18.04. 2000., 92 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.

3. Gracin, Leo.
Promjene sastava fenolnih tvari vina sorte Plavac mali tijekom proizvodnje i dozrijevanja / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.05. 2000., 90 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.

4. Nemet, Zvonimir.
Ispitivanje korelativnosti parametara kakvoće i njihovog utjecaja na tržišnu prihvatljivost alkoholnih pića / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 17.12. 1999, 150 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.

5. Zrinšćak, Stanko.
Utjecaj postupka filtracije na kvalitetu i ekonomičnost vina graševine i traminca / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.06. 1999, 109 str. Voditelj: Lovrić, Tomislav.
 
  Diplomski radovi
 

1. Devčić, Anja.
Promjene sastava pektinskih tvari bresaka tijekom zrenja i skladištenja i njihov utjecaj na čvrstoću mermelade / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.07. 2000., 72 str. Voditelj: Pospišil, Jasna.

2. Javor, Ivana.
Ispitivanje kakvoće pektinskih tvari svježe i smrznute breskve različitih stupnjeva zrelosti / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.07. 2000., 62 str. Voditelj: Pospišil, Jasna.

3. Komes, Draženka.
Utjecaj dodatka različitih enzima na kemijski sastav i senzorska svojstva vina sorte Graševina - kasna berba / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno bitehnološki fakultet, 11.03. 1998, 87 str. Voditelj: Konja,Gordana.

4. Perišin, Antony Toni.
Utjecaj vremena odležavanja na promjene aromatskog sastava vina sorte Traminac / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 27.06. , 49 str. Voditelj: Konja, Gordana.

5. Gracin, Leo.
Promjene aromatskog sastava vina sorte Graševina tijekom starenja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.05. 1996., 54 str. Voditelj: Konja, Gordana.
 
  Druge vrste radova
 

1. Nemet, Zvonimir.
Istraživanje suodnosa čimbenika kakvoće i njihovog utjecaja na tržišnu prihvatljivost piva, 2000. (ostali članci/prilozi).

2. Nemet, Zvonimir.
Tehnologija punjenja piva u limenke, 1999. (popularni rad).