crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

Kata Galić
(58664)

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Galić, Kata; Kurek, Mia; Ščetar, Mario.
Barrier Properties of Plastic Polymers // Reference Module in Food Science / Smithers, Geoffrey (ur.).
On line : Elsevier, 2018. Str. 1-21. URL link to work

2. Galić, Kata; Kmetič Ivana.
Sigurnost hrane: fizikalni i kemijski / toksikološki aspekti // Prehrana u općoj i klliničkoj pedijatriji / Kolaček, Sanja ; Hojsak, Iva ; Niseteo, Tena (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2017. Str. 101-112.

3. Ščetar, Mario; Galić, Kata.
A perspective on packaging of fruits and vegetables // Novel Postharvest Treatments of Fresh Produce / Pareek, Sunil (ur.).
Boca Raton : CRC Press - Taylor & Francis Group, 2017. Str. 481-530. URL link to work

4. Gabrić, Domagoj; Galić, Kata; Timmerman, Hein.
Cleaning of Surfaces // Handbook of Hygiene Control in the Food Industry / Lelieveld, Huub ; Holah, John ; Gabrić, Domagoj (ur.).
Amsterdam : Elsevier Ltd, 2016. Str. 447-463.

5. Galić, Kata.
Requirements for innovative food packaging // Innovation in healthy and functional foods / Ghosh, Dilip ; Das, Shantanu ; Bagchi, Debasis ; Smarta, R. B. (ur.).
Boca Raton : CRC press, 2012. Str. 215-247. URL link to work

6. Galić, Kata.
Onečišćivači iz materijala i predmeta u dodiru s hranom: Metali i slitine // Onečišćivači iz materijala i predmeta u dodiru s hranom: Metali i slitine / Marinculić, Albert ; Galić, Kata ; Habrun, Boris ; Delaš, Frane ; Vasić-Rački, Đurđa ; Brlek-Gorski, Diana (ur.).
Osijek : Hrvatska agencija za hranu, 2010. Str. 150-169.

7. Nikšić, Vilma; Vorkapić-Furač, Jasna; Kniewald, Zlatko; Galić, Kata; Kniewald, Hrvoje; Jeličić, Andrea.
Međunarodna klasifikacija patenata ; sedmo izdanje (1999) ; Knjiga 3 (Područje C) ; Kemija, Metalurgija ISBN: 953-6513-23-4 // Međunarodna klasifikacija patenata / Kopčić, Nikola (ur.).
Zagreb : Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, 2001.
Vrh
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Barić, Ivo; Bralić, Irena; Bituh, Martina; Vranešić Bender, Darija; Ćuk, Martin; Herceg Čavrak, Vesna; Frece, Jadranka; Đuranović, Vlasta; Galić, Kata; Gverić-Ahmetašević, Snježana; Hojsak, Iva; Jadrešin, Oleg; Jakovljević, Gordana; Jureša, Vesna; Kolaček, Sanja; Kmetič, Ivana; Markov, Ksenija; Meštrović, Julije; Mišak, Zrinjka; Niseteo, Tena; Rumbak, Ivana; Stipančić, Gordana; Šarić, Dalibor; Vukadin, Mara.
Prehrana u općoj i kliničkoj pedijatriji / Sanja Kolaček, Iva Hojsak, Tena Niseteo (ur.).
Zagreb : Medicinska naklada, 2016.

2. Vujković, Ivan; Galić, Kata; Vereš, Martin.
Ambalaža za pakiranje namirnica / Milijević, Drena (ur.).
Zagreb : Tectus, 2007.

3. Galić, Kata; Ciković, Nada; Berković, Katarina.
Analiza ambalažnog materijala / Zrnčić, Hrvoje (ur.).
Zagreb : HINUS, 2000.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Dite Hunjek, Draženka; Repajić, Maja; Ščetar, Mario; Karlović, Sven; Vahčić, Nada; Ježek, Damir; Galić, Kata; Levaj, Branka.
Effect of Anti-Browning Agents and Package Atmosphere on the Quality and Sensory of Fresh-Cut Birgit and Lady Claire Potato during Storage at Different Temperatures. // Journal of food processing and preservation. 44 (2020) , 4; e14391-e14391 (članak, znanstveni). URL link to work

2. Daniloski, Davor; Trajkovska Petkoska, Anka; Galic, Kata; Scetar, Mario; Kurek, Mia; Kalevska, Tanja; Nikolovska Nedelkoska, Daniela.
The effect of barrier properties of polymeric films on the shelf-life of vacuum packaged fresh pork meat. // Meat science. 158 (2019) ; 1-10 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

3. Kurek, Mia; Hlupić, Lucija; Elez Garofulić, Ivona; Descours, Emilie; Ščetar, Mario; Galić, Kata.
Comparison of protective supports and antioxidative capacity of two bio-based films with revalorised fruit pomaces extracted from blueberry and red grape skin. // Food Packaging and Shelf Life. 20 (2019) ; (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

4. Kurek, Mia; Hlupić, Lucija; Ščetar, Mario; Bosiljkov, Tomislav; Galić, Kata.
Comparison of two pH responsive color changing bio-based films containing wasted fruit pomace as a source of colorants. // Journal of Food Science. 84 (2019) , 9; 2490-2498 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

5. Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Režek Jambrak, Anet; Debeaufort, Frédéric; Galić, Kata.
Effect of high power ultrasound on physical- chemical properties of polypropylene films aimed for food packaging: Structure and surface features. // Polymer bulletin. 76 (2019) , 2; 1007-1021 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

6. Kurek, Mia; Elez Garofulić, Ivona; Tranfić Bakić, Marina; Ščetar, Mario; Dragović Uzelac, Verica; Galić, Kata.
Development and evaluation of a novel antioxidant and pH indicator film based on chitosan and food waste sources of antioxidants. // Food Hydrocolloids. 84 (2018) ; 238-246 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

7. Rešček, Ana; Katančić, Zvonimir; Kratofil Krehula, Ljerka; Ščetar, Mario; Hrnjak- Murgić, Zlata; Galić, Kata.
Development of double layered PE/PCL films for food packaging modified with zeolite and magnetite nanoparticles. // Advances in polymer technology. 37 (2018) , 3; 837-842 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Kurek, Mia; Ščetar, Mario; Galić, Kata.
Edible coatings minimize fat uptake in deep fat fried products : A review. // Food hydrocolloids. 71 (2017) ; 225-235 (pregledni rad, znanstveni). URL link to workURL link to work

9. Novotni, Dubravka; Vrana Špoljarić, Ivna; Drakula, Saša; Čukelj, Nikolina; Voučko, Bojana; Ščetar, Mario; Galić, Kata; Ćurić, Duška.
Influence of Barley Sourdough and Vacuum Cooling on Shelf-Life Quality of Partially Baked Bread. // Food technology and biotechnology. 55 (2017) , 4; 464-474 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

10. Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Režek Jambrak, Anet; Debeaufort, Frederic; Galić, Kata.
Influence of high power ultrasound on physical-chemical properties of polypropylene films aimed for food packaging: Barrier and contact angle features. // Polymer international. 66 (2017) , 11; 1572-1578 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

11. Rešček, Ana; Ščetar, Mario; Hrnjak- Murgić, Zlata; Dimitrov, Nino; Galić, Kata.
Polyethylene/polycaprolactone nanocomposite films for food packaging modified with magnetite and casein: oxygen barrier, mechanical and thermal properties. // Polymer-plastics technology and engineering. 55 (2016) , 14; 1450-1459 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

12. Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Baranović, Goran; Galić, Kata; Valić, Srećko.
Influence of high doses γ-irradiation on oxygen permeability of linear low-density polyethylene and cast polypropylene films. // Radiation physics and chemistry (1993). 97 (2014) ; 304-312 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

13. Kurek, Mia; Guinault, Alain; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Effect of relative humidity on carvacrol release and permeation properties of chitosan based films and coatings. // Food chemistry. 144 (2014) ; 9-17 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

14. Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Mallon, Peter E.; Luyt, Adriaan S.; Galić, Kata; Valić, Srećko.
Oxygen permeability, electron spin resonance, differential scanning calorimetry and positron annihilation lifetime spectroscopy studies of uniaxially deformed linear low-density polyethylene film. // Polymer international. 62 (2013) , 3; 474-481 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

15. Kurek, Mia; Brachais, Claire-Hélène; Ščetar, Mario; Voilley, Andree; Galić, Kata; Couvercelle, Jean-Pierre; Debeaufort, Frederic.
Carvacrol affects interfacial, structural and transfer properties of chitosan coatings applied onto polyethylene. // Carbohydrate polymers. 97 (2013) , 1; 217-225 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

16. Kurek, Mia; Moundanga, Sylvie, Favier, Coralie; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Antimicrobial efficiency of carvacrol vapour related to mass partition coefficient when incorporated in chitosan based films aimed for active packaging. // Food control. 32 (2013) , 1; 168-175 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

17. Ščetar, Mario; Kovačić, Edita; Kurek, Mia; Galić, Kata.
Shelf life of packaged sliced dry fermented sausage under different temperature. // Meat science. 93 (2013) , 4; 802-809 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

18. Ščetar, Mario; Ptiček Siročić, Anita; Hrnjak- Murgić, Zlata; Galić, Kata.
Preparation and properties of low density polyethylene film modified by zeolite and nanoclay. // Polymer-plastics technology and engineering. 52 (2013) , 15; 1611-1620 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

19. Kurek, Mia; Brachais, Claire-Helene; Nguimjeu, Christelle; Bonnotte, Aline; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Structure and thermal properties of a chitosan coated polyethylene bilayer film. // Polymer degradation and stability. 97 (2012) , 8; 1232-1240 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

20. Kurek, Mia; Descours, Emilie; Galić, Kata; Voilley, Andree; Debeaufort, Frederic.
How composition and process parameters affect volatile active compounds in biopolymer films. // Carbohydrate polymers. 88 (2012) , 2; 646-656 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

21. Kurek, Mia; Ščetar, Mario; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Barrier properties of chitosan coated polyethylene. // Journal of membrane science. 403/404 (2012) ; 162-168 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

22. Galić, Kata; Ščetar, Mario; Kurek, Mia.
The benefits of processing and packaging. // Trends in food science & technology. 22 (2011) , 2-3; 127-137 (pregledni rad, znanstveni). URL link to workURL link to work

23. Kurek, Mia; Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Galić, Kata; Valić, Srećko; Liu, Yong; Yang, Weimin.
Gas barrier and morphology characteristics of linear low-density polyethylene and two different polypropylene films. // Polymer bulletin. 67 (2011) , 7; 1293-1309 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

24. Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška; Galić, Kata; Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra; Kraljić, Klara; Gabrić, Domagoj; Ježek, Damir.
Influence of frozen storage and packaging on oxidative stability and texture of bread produced by different processes. // LWT - Food Science & Technology. 44 (2011) , 3; 643-649 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

25. Tovunac, Ivan; Galić, Kata; Prpić, Tihana; Jurić, Suzana.
Effect of packaging conditions on the shelf-life of chicken frankfurters with and without lactate addition. // Food science and technology international. 17 (2011) , 2; 167-175 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

26. Galić, Kata; Ćurić, Duška; Gabrić, Domagoj.
Shelf Life of Packaged Bakery Goods : A Review. // Critical reviews in food science and nutrition. 49 (2009) , 5; 405-426 (pregledni rad, znanstveni). URL link to workURL link to work

27. Voća, Sandra; Dobričević , Nadica; Galić , Kata; Borošić , Josip; Voća, Neven.
The effects of polyethylene film on the shelf-life of cold-stored broccoli (Brassica Oleracea var. Italica). // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 103 (2007) , 3; 119-124 (članak, znanstveni).

28. Mrkić, Saša; Galić, Kata; Ivanković, Marica; Hamin, Sandra; Ciković, Nada.
Gas Transport and Thermal Characterization of Mono- and Di-Polyethylene Films Used for Food Packaging. // Journal of Applyed Polymer Science. 99 (2006) , 4; 1590-1599 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

29. Galić, Kata; Ciković, Nada.
The effect of liquid absorption on gas barrier properties of triplex film coated with silicon oxide. // Food technology and biotechnology. 41 (2003) , 3; 247-251 (članak, znanstveni).

30. Gajdoš, Jasenka; Galić, Kata; Kurtanjek, Želimir; Ciković, Nada.
Gas Permeability and DSC Characteristics of Polymers used in Food Packaging. // Polymer Testing. 20 (2001) , 1; 49-57 (članak, znanstveni).

31. Galić, Kata; Ciković, Nada.
Permeability characterisation of solvent treated polymer materials. // Polymer Testing. 20 (2001) ; 599-606 (članak, znanstveni).

32. Scantlebury, David; Galić, Kata.
The application of AC impedance to study the performance of lacquered aluminium specimens in acetic acid solution. // Progress in organic coatings. 31 (1997) , 3; 201-207 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to workURL link to work

33. Galić, Kata; Pavić, Mirjana; Ciković, Nada.
The effect of inhibitors on the corrosion of tin in sodium chloride solution. // Corrosion science. 36 (1994) , 5; 785-795 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Ščetar, Mario; Barukčić, Irena; Kurek, Mia; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka; Galić, Kata.
Packaging perspective of milk and dairy products. // Mljekarstvo. 69 (2019) , 1; 3-20 (pregledni rad, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Levaj, Branka; Repajić, Maja; Galić, Kata; Dite, Draženka.
Proizvodnja i čimbenici kvalitete minimalno prerađenog krumpira (Solanum tuberosum). // Glasnik zaštite bilja. 41 (2018) , 6; 23-32 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

3. Kurek, Mia; Moundanga, Sylvie; FavierR, Coralie; Voilley, Andree; Galić, Kata; Ddebeaufort, Frédéric.
Antimicrobial efficiency of carvacrol vapour related to mass partition coefficient when incorporated in chitosan based films aimed for active packaging. // Industries Alimentaires et Agricoles. 132 (2015) , 1/2; 5-7 (članak, znanstveni).

4. Kurek, Mia; Moundanga, Sylvie; Voilley, A.; Galić, K.; Debeaufort, F.
Antimicrobial efficiency of aroma compound/chitosan based films in the gaseous phase. // Scientific Works of the University of Food Technologies. 59 (2012) ; 216-217 (članak, znanstveni).

5. Čatić, Igor; Barić, Gordana; Cvjetičanin, Nenad; Galić, Kata; Godec, Damir; Grancarić, Ana Marija; Katavić, Ivan; Kovačić, Tonka; Raos, Pero; Rogić, Ana; Rujnić-Sokele, Maja; Vranješ, Nina; Vrsaljko, Domagoj; Andričić, Branka.
Polimeri - od prapočetka do plastike i elastomera. // Polimeri. 31 (2010) , 2; 59-70 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

6. Gabrić, Domagoj; Galić, Kata; Ćurić, Duška.
Packaging of cereals and bakery products. // Food Engineering & Ingredients. 35 (2010) , 1; 19-22 (pregledni rad, znanstveni).

7. Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Galić, Kata.
Trends in meat and meat products packaging – a review. // Croatian Journal of Food Science and Technology. 2 (2010) ; 32-48 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

8. Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Galić, Kata.
Trends in fruit and vegetable packaging – a review. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 5 (2010) , 3-4; 69-86 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

9. Mrkić, Saša; Galić, Kata; Ivanković, Marica.
Effect of temperature and mechanical stress on barrier properties of polymeric films used for food packaging. // Journal of Plastic Film and Sheeting. 23 (2007) , 3; 239-256 (članak, znanstveni).

10. Ciković, Nada; Galić, Kata; Matošević, Marija; Mlinac-Mišak, Marica.
Influence of Damage Caused by Creasing Strain on Gas Permeabilities for Modified Polyethylene Foils. // Polimeri : časopis za plastiku i gumu. 2 (1998) , 19; 19-24 (članak, znanstveni).

11. Mesić, Zlata; Galić, Kata; Ciković, Nada.
Redox-potential and browning of tomato paste in aluminium tubes during storage at different temperatures. // Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und Forschung. 197 (1993) , 6; 525-530 (članak, znanstveni). URL link to work
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Galić, Kata; Kurek, Mia; Ščetar, Mario.
Trajnost mesa pakiranog u modificiranoj atmosferi. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. 21 (2019) , 3; 236-241 (pregledni rad, stručni). URL link to work

2. Galić, Kata; Kurek, Mia; Ščetar, Mario.
Utjecaj aktivnog i pametnog načina pakiranja na trajnost mesa. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. 21 (2019) , 4; 338-346 (članak, stručni).

3. Galić, Kata; Ščetar, Mario; Kurek, Mia.
Utjecaj tradicionalnog načina pakiranja mesa na njegovu trajnost. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu. 21 (2019) , 2; 142-146 (pregledni rad, stručni). URL link to work

4. Knežević, Nada; Ščetar, Mario; Galić, Kata.
Mogućnosti primjene nanotehnologije u prehrambenom sektoru s osvrtom na njeno prihvaćanje od strane potrošača. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 7 (2012) , 1-2; 126-131 (članak, stručni). URL link to work

5. Galić, Kata.
Jestiva ambalaža u prehrambenoj industriji. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2009) , 1-2; 23-31 (članak, ostalo).

6. Galić, Kata.
A fresh perspective: looking at the shelf life of packaged food. // Food Engineering & Ingredients. 34 (2009) , 3; 17-19 (članak, stručni). URL link to work

7. Galić, Kata.
Znanstveni projekt Permeacijska svojstva nekih polimernih materijala za pakiranje hrane. // Polimeri. 29 (2008) , 3; 189-191 (prikaz, stručni). URL link to work

8. Galić, Kata.
Marking and Application of Plastics for Food Packaging. // Ambalaža. 11 (2006) ; 15-17 (članak, stručni).

9. Galić, Kata.
Food - packaging interaction-part II. // Ambalaža, grafička industrija. 1 (2004) ; 19-23 (članak, stručni).

10. Galić, Kata.
GMO i bioterorizam – novosti iz područja regulative i označavanja. // Ambalaža, grafička industrija. 2 (2004) ; 77-81 (članak, stručni).

11. Galić, Kata.
Interakcija u sustavu hrana-ambalaža– I dio. // Ambalaža. 4 (2003) ; 19-24 (pregledni rad, stručni).

12. Galić, Kata.
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje:V-alkoholnih i bezalkoholnih pića. // Ambalaža. 1 (2001) ; 19-23. (članak, stručni).

13. Galić, Kata.
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: I - proizvoda od žitarica, pekarskih i konditorskih proizvoda . // Ambalaža. 5 (2000) , 1; 20-25 (članak, stručni).

14. Galić, Kata.
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: II - voća i povrća . // Ambalaža. 5 (2000) , 2; 14-19 (članak, stručni).

15. Galić, Kata.
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: III - mesa i ribe . // Ambalaža. 5 (2000) , 3; 13-18 (članak, stručni).

16. Galić, Kata.
Odabir ambalažnog materijala za pakiranje: IV - mlijeka i mliječnih proizvoda . // Ambalaža. 5 (2000) , 4; 15-18 (članak, stručni).

17. Galić, Kata.
Dostignuća u pakiranju mesa. // Meso. 6 (2000) ; 34-36 (članak, stručni).

18. Galić, Kata.
Aktivno pakiranje. // Meso. 7 (2000) ; 18-19 (članak, stručni).

19. Galić, Kata; Ciković, Nada.
Odabir metalne ambalaže za pakiranje prehrambenih proizvoda. // Ambalaža. 1 (1996) , 2; 14-18 (članak, stručni).

20. Galić, Kata; Ciković, Nada; Pospišil, Jasna.
Interakcije u sustavu hrana-plastična ambalaža. // Ambalaža. 1 (1996) , 1; 12-17 (članak, stručni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Čatić, Igor; Barić, Gordana; Galić, Kata; Grancarić, Anamarija; Rogić, Ana; Rujnić- Sokele, Maja; Karavanić, Ivor.
Draft of the basic systematization of inorganic and organic macromolecular compounds // Proceedings of ANTEC 2011.
Curran Associates, Inc., 2011. 2102-2107 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Čatić, Igor; Barić, Gordana; Galić, Kata; Grancarić, Anamarija; Rogić, Ana; Rujnić- Sokele, Maja; Karavanić, Ivor.
The basic systematisation of macromolecular compounds // Proceedings of 8th International Conference on Industrial Tools and Material Processing Technologies / Ed, J., Slabe, M. (ur.).
Celje : Tecos, 2011. 261-268 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Galić, Kata; Vujković, Bojan; Ćurić, Duška; Vujković, Ivan.
Factors affecting the shelf-life of cereal based food // Proceedings of Flour-Bread '05 : 3rd International Congress and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, 2006. 315-323 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Ciković, Nada; Galić, Kata; Halambek, Jasna; Šolaja, Željka.
The Influence of Treatment and Storage Conditions on Gas Permeability through Polymeric Packaging Materials // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. 342-349 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Srečec, Siniša; Kvaternjak, Ivka; Galić, Kata; Marić, Vladimir.
Advantages of Direct Hop Processing in Hop Pellets Type 90 // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. 338-341 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Tovunac, Ivan; Prpić, Tihana; Jurić, Suzana; Galić, Kata.
Shelf Life of Vacuum and Protective Atmosphere Packaging of Chicken Frankfurters // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. 258-264 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Vujković, Ivan; Galić, Kata.
Packaging and the Environment // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. 305-316 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Vujković, Ivan; Galić, Kata; Vujković, Bojan.
PACKAGING IN ENVIRONMENTAL MENAGEMENT // Proceedings of the 1st International and 18th Croatian Congress of technologists for postharvest technology «Zrnko '04», / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb, 2005. 124-131 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Galić, Kata; Ciković, Nada.
INHIBITION EFFECT OF AMINO ACIDS ON THE CORROSION OF ALUMINIUM IN SALT SOLUTION // Proceedings of the 15th International Corrosion Congress (Frontiers in corrosion science and technology) / International Corrosion Council. (ur.).
Granada : ICC, 2002. 1-7 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Galić, Kata; Ciković, Nada; Ugarković, Ivana.
Barrier properties of a new generation of packaging materials // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Tripalo,Branko (ur.).
Zagreb : Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. 82-87. (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

11. Galić, Kata; Ciković, Nada; Hamin, Sandra; Berković, Katarina.
Inhibition efficiency of natural compaunds on tin corrosion in salt solutions // Proceedings of the Eurocorr / European Federation of Corrosion (ur.).
Riva del Garda : ASSOCIAZONE ITALIANA DI METALURGIA, 2001. 1-7 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

12. Ciković, Nada; Galić, Kata; Prejac, Sandra; Berković, Katarina.
Cysteine as Corrosion Inhibitor of Aluminium in 3 percent Sodium Chloride Solution // Symposium on Corrosion Control by Coatings, Cathodic Protection and Inhibitors in Seawater / Lahodny-Šarc, Olga (ur.).
Zagreb : Croatian Academy of Science and Arts Department of Technical Sci, 1998. 79-81 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

13. Galić, Kata; Ciković, Nada; Mesić, Zlatica.
Electrochemical Study of Lacquered Tinplate and Aluminium Cans Performance // Proceedings of the Symposium on Advances in Corrosion Protection by Organic Coatings III / Sekine, Isao ; Kendig, Martin ; Scantlebury, David ; Mills, D. (ur.).
Pennington : The Electrochemical Society , 1998. 161-171 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

14. Ciković, Nada; Galić, Kata.
Effect of Cysteine and Methionine on the Corrosion of Tin in 3 percent Sodium Chloride Solution // Proceedings of the Symposium on Chemical and Biological Sensors and Analytical Electrochemical Methods / Ricco, A.J. ; Butler, M.A. ; Vanysek, P. ; Horvai, G. ; Silva, A.F. (ur.).
Pennington : The Electrochemical Society, 1997. 458-466 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Vujković, Ivan; Vujković, Bojan; Galić, Kata; Ćurić, Duška.
Sustainable development and packaging management // Proceedings of the 3rd International Congress Flour - Bread ’05 and 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2006. 324-327 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni).

2. Berković, Katarina; Ciković, Nada; Galić, Kata.
Utjecaj aminokiselina iz sastava sirutke na koroziju aluminija u slanoj otopin // Zbornik radova 2.hrvatskog simpozija o elektrokemiji / Gojo, Miroslav (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2001. 119-123. (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Galić, Kata.
Ambalaža i postupci pakiranja za prehrambene proizvode // Zbornik radova 3.Međunarodnog savjetovanja-Plastična ambalaža / Čatić,Igor (ur.).
Zagreb : Društvo za plastiku i gumu, 2001. 48-52 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).

4. Galić, Kata.
Pregled zakonskih propisa za polimerne materijale koji su u doticaju sa prehrambenim proizvodima // 16. hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja / Krička, Tajana (ur.).
Zagreb : HINUS, 2000. 145-152 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad).

5. Galić, Kata; Ciković, Nada; Hamin, Sandra.
AMINO KISELINE KAO INHIBITORI KOROZIJE KOSITRA U SLANOJ OTOPINI // Zbrirka referata 14.Savjetovanja o zaštiti materijala i industrijskom finišu / Esih, Ivan (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za zaštitu materijala, 2000. 31-36 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Ciković, Nada; Galić, Kata.
Utjecaj metionina na koroziju aluminija u otopini natrijevog klorida // 13. Savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu / Esih, Ivan (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za zaštitu materijala, 1998. 69-73 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

7. Ciković, Nada; Galić, Kata.
Barijerna svojstva tripleks folije s nanosom SiOx // Polimerni materijali u pakiranju namirnica / Mlinac Mišak, Marica (ur.).
Zagreb : ALMAR Composites, 1998. 87-91 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,znanstveni). prilozen text rada

8. Ciković, Nada; Galić, Kata.
METALNI AMBALAŽNI MATERIJAL U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI // 12. savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskog finiša / Esih, Ivan (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za zaštitu materijala, 1996. 11-23 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad).
Vrh
 
  Radovi u zbornicima skupova bez recenzije
 

1. Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška; Galić, Kata; Bauman, Ingrid; Krička, Tajana.
Poboljšanje pekarskih proizvoda dodatkom sojinih proteina // IUFOST.
(poster,objavljeni rad,znanstveni).

2. Galić, Kata; Ciković, Nada; Turčić, Petra.
Utjecaj temperature na propusnost kisika kroz modificiranu polietilensku foliju // Zbornik radova / 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 1998. 163-165 (poster,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Dite, Draženka; Pranjić, Tanja; Repajić, Maja; Karlović, Sven; Ščetar, Mario; Galić, Kata; Levaj, Branka.
Effect of potato aging on texture and color of minimally processed potatoes packaged in modified atmosphere // Book of Abstracts / Pittia, Paola ; Silva, Cristina L.M. ; Scleining, Gerhard (ur.).
Stuttgart, Germany : ISEKI Food Association, Vienna, 2018. 315-315 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Kurek, Mia; Hlupić, Lucija; Ščetar, Mario; Galić, Kata.
Development of novel intelligent biobased food packaging films from food waste sources of anthocyanes // Book of Abstracts / Kovačević Granić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2018. 39-39 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Pranjić, Tanja; Draženka, Dite; Repajić, Maja; Ščetar, Mario; Galić, Kata; Levaj, Branka.
Influence of aging on physicochemical characteristics of modified atmosphere packed “fresh cut” potatoes // Book of Abstracts - 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb : MGM studio Novel d.o.o., 2018. 155-155 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Tinjić, Mirela; Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Galić, Kata.
Effect of Food Simulants and Ultrasound Treatment on Barrier Properties of Polyolefins // Book of Abstracts / Kovačević Granić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb, Hrvatska : Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2018. 23-23 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Dite, Draženka; Vahčić, Nada; Ščetar, Mario; Ježek, Damir; Galić, Kata; Levaj, Branka.
Packaging atmosphere effect on colour and sensory quality of fresh-cut Lady Clair potato // Proceedings of the 31st EFFoST / Guamis-Lopez, Buenaventura ; Martin-Belloso, Olga (ur.).
2017. 1-1 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Dite, Draženka; Vahčić, Nada; Ščetar, Mario; Ježek, Damir; Galić, Kata; Levaj, Branka.
Packaging atmosphere effect on colour and sensory quality of anti-browning treated fresh-cut Lady Clair potato // Proceedings of the 31st EFFoST / Guamis-Lopez, Buenaventura ; Martin-Belloso, Olga (ur.).
2017. 2-2 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Levaj, Branka; Repajić, Maja; Ščetar, Mario; Ajredini, Saša; Karlović, Sven; Tryzno, Ewelina; Galić, Kata; Ćurić, Duška.
Shelf life of pre-cooled and packaged raspberry in different atmospheres // Book of abstracts 8th Central European Congress on Food 2016 / Ukrainets, Anatoly (ur.).
Kijev, Ukrajina : NUFT, 2016. 236-236 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Kurek, Mia; Karbowiak, Thomas; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Influence of relative humidity on the functional and barrier properties of bio-based packaging films and active coatings // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Kurek, Mia; Moundanga, Sylvie; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Antimicrobial efficiency of aroma compound chitosan based films in the gaseous phase // 31emes journees Internationales Huiles Essentielles et Extraits "APPAM".
(poster,sažetak,znanstveni).

10. Kurek, Mia, Galić, Kata, Voilley, Andree, Debeaufort, Frederic.
Influence of relative humidity on the functional and barrier properties of active chitosan films used for food packaging // .
(predavanje,sažetak,znanstveni).

11. Čanadi Jurešić, Gordana; Galić, Kata; Milin, Čedomila; Valić, Srećko.
Radical scavenging potential of pumpkin seed oil // 6th CEFood Congress, Book of Abstracts / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad : University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. 153-153 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Galić, Kata; Valić, Srećko.
Gas permeability of gamma-irradiated polyethylene and polypropylene films // POLYCHAR 20, World Forum on Advanced Materials, Book of Abstracts / Rogošić, Marko ; Macan, Jelena (ur.).
Zagreb : University of Zagreb, Faculty of Chemical Engineering and Technology, 2012. 256-256 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Valić, Srećko; Galić, Kata.
Effect of gamma-irradiation and thermal aging on gas barrier of polyolephines // Proceedings MATBIM2012 / Debeaufort, Frédéric (ur.).
Dijon, France, 2012. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Kurek, Mia; Moundanga, Sylvie; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Antibacterial activity of volatile compound/chitosan based films in the vapour phase against Escherichia coli // Proceedings MATBIM2012 / Debeaufort, Frédéric (ur.).
Dijon, Francuska, 2012. (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

15. Ščetar, Mario; Režek Jambrak, Anet; Galić, Kata; Lelas, Vesna.
Oxygen permeability of high barrier food packaging film after ultrasound treatment // Proceedings MATBIM2012 / Debeaufort, Frédéric (ur.).
Dijon, France, 2012. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Kurek, Mia; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Influence of different proceeding parameters on the aroma retention in biopolymer based-edible films // 3rd International Conference on Biodegradable and Biobased polymers.
(poster,međunarodna recenzija,sažetak).

17. Krička, Tajana; Mužic, Stjepan; Voća, Neven; Janječić, Zlatko; Jurišić, Vanja; Matin, Ana; Brlek, Tea; Bilandžija, Nikola; Bedeković, Dalibor; Ćurić, Duška; Galić, Kata; Novotni, Dubravka; Mas, Nora; Horvat, Željko.
Hranidbena iskoristivost i tehnologija prerade starog kruha // XVIII Međunarodno savjetovanje Krmiva 2011: Knjiga sažetaka / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb : Krmiva d.o.o., 2011. 39-41 (predavanje,sažetak,znanstveni).

18. Kurek, Mia; Ščetar, Mario; Voilley, Andrée; Galić, Kata; Debeaufort, Frédéric.
Influence of biopolymer layers and aroma compound on the polyolefine-based film permeability // Book of abstracts 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zaprešić : Baris, 2011. 178-178 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Kurek, Mia; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, Frederic.
Drying temperature influence on the aroma retention in biopolymer based-edible films // Book of abstracts 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists.
Zaprešić : Baris, 2011. (poster,međunarodna recenzija,sažetak).

20. Ščetar, Mario; Ptiček Siročić, Anita; Kurek, Mia; Hrnjak-Murgić, Zlata; Galić, Kata; Lelas, Vesna.
Low density polyethylene film for food packaging modified by zeolite and nanoclay // Book of abstracts 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zaprešić : Baris, 2011. 183-183 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Ščetar, Mario; Režek Jambrak, Anet; Galić, Kata; Lelas Vesna.
Ultrasound effect on oxygen barrier properties of two different polypropylenes aimed for food packaging // Proceedings of the EFFoST Conference 2011 EFFoST Annual Meeting - Process-Structure-Funcion Relationships / Dietrich Knorr (ur.).
Berlin, Germany, 2011. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Valić, Srećko; Kurek, Mia; Galić, Kata.
Mechanical Degradation of Food Packaging Polymeric Materials // 15th World Congress of Food Science and Technology : Book of Abstracts / Sigge, Gunnar (ur.).
Cape Town : South African Associateion for Food Science and Technology, 2010. 290-290 (poster,sažetak,znanstveni).

23. Ščetar, Mario; Kovačić, Edita; Kurek, Mia; Galić, Kata.
The influence of packaging on dry meat sausage shelf-life // Book of abstracts 5th Central European Congress on food / Peter Simko (ur.).
Bratislava : VUP, 2010. 105-105 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Lelas, Vesna; Galić, Kata.
Gas permeation properties of modified PE-LD with zeolite and nanoclay aimed for food packaging // Proceedings of the EFFoST Conference 2010 EFFoST Annual Meeting - Food and Health / Brian M. McKenna (ur.).
2010. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Galić, Kata.
The Benefits of Processing and Packaging // New Challenges in Food Preservation.
2009. (pozvano predavanje,sažetak,znanstveni).

26. Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Galić, Kata.
Schematic overview of dry food packaging material selection // Proceedings of the EFFoST Conference New Challenges in Food Preservation-Processing-Safety-Sustainability.
2009. (poster,sažetak,znanstveni).

27. Klepac, Damir; Galić, Kata; Valić, Srećko.
Gas Permeability of Uniaxially Deformed Polyethylene and Polypropylene Films // Book of Abstracts.
Prague : International Life Sciences Institute - ILSI Europe, 2008. 187-187 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

28. Kurek, Mia; Galić, Kata.
Effect of External Parameters on Barrier Characteristics of Polyethylene Film for Food Packaging, // Book of Abstracts.Symposium on Food Packaging Scientific Developments supporting Safety and Quality, Associations: International Life Sciences Institute-ILSI Europe.
Prag, 2008. 187-187 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Kurek, Mia; Hruškar, Mirjana; Galić, Kata.
Determination of mass content of proline and invertase activity in different honey samples // Book of Abstracts, The 2008 Joint Central 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Techologists, Biotechnologists, and Nutritionists : Book of abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : Food technologists, biotechnologists and nutritionists Society, 2008. 185-185 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,stručni).

30. Kurek, Mia; Lalović, Marinela; Špralja, Amalija; Galić, Kata.
Absorption of food simulants in polyolephinic packaging materials // Book of Abstracts. 14th World Congress of Food Science and Technology.
Shanghai, 2008. 491-491 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Valić, Srećko; Ostojić, Sunčica; Kurek, Mia; Klepac, Damir; Galić, Kata.
Thermal and barrier characterisation of polyethylene film as food packaging material // Book of Abstracts.
Shanghai : Chinese Institute of Food Science and Technology (CIFST), International Union of Food Science and Technology (IUFoST), 2008. 493-493 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

32. Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška; Galić, Kata; Bauman, Ingrid; Krička, Tajana.
Poboljšanje tradicionalnih pekarskih proizvoda dodatkom sojinih proteina // Food Science and Food Biotechnology in Developing Countries.
2007. 65 (poster,sažetak).

33. Mrkić, Saša; Galić, Kata; Ivanković, Marica.
Influence of liquid absorption on gas permeability of monofilms used for food packaging // Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries / Cristobal Noe Aquilar ; Juliana Morales Castro (ur.).
Saltillo, 2006. 51 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

34. Turčić, Petra; Galić, Kata.
Propusnost polietilenske folije na plinove kao mogući uzrok promjene kvalitete farmaceutskog i prehrambenog proizvoda // Treći Hrvatski kongres farmacije / Branka Zorc (ur.).
Zagreb, 2005. 163 (poster,sažetak,znanstveni).

35. Ciković, Nada; Galić, Kata; Halambek, Jasna; Šolaja, Željka.
The Influence of Treatment and Storage Conditions on Gas Permeability through Polymeric Packaging Materials // 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb : EURO - V.A.L. d.o.o., 2004. 98 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

36. Ciković, Nada; Galić, Kata; Prejac, Sandra.
AMINO ACIDS AS CORROSION INHIBITORS FOR TIN IN SALT SOLUTION // 51st ISE Meeting.
Warsawa, 2000. P-532 (poster,sažetak,znanstveni).

37. Ciković, Nada; Galić, Kata; Prejac, Sandra.
EFFECT OF LYSINE ON THE CORROSION PROTECTION OF ALUMINIUM AND TIN IN SALT SOLUTIONS // Bicentenary of Alessandro Volta's Invention of the Electric Pile.
1999. P-556 (poster,sažetak,znanstveni).

38. Galić, Kata; Ciković, Nada; Pavlović, Anita; Pasini, Ivana.
Kinetika permeacije plinova kroz modificirane polietilenske folije // Sažeci XVI Hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Koprivnica : Podravka, 1999. 312-312 (poster,sažetak,znanstveni).

39. Galić, Kata; Ciković, Nada; Krizmanić, Marina.
Propusnost kisika kroz polietilenske folije s razlilčitim udjelom aditiva nakon izlaganja djelovanju otopine etanola // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista..
Zagreb, 1998. 26 (poster,sažetak,znanstveni).

40. Galić, Kata; Ciković, Nada; Mrkić, Saša.
Propusnost kisika kroz modificirane polietilenske filmove prethodno obrađene otopinom octene kiseline // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista..
Zagreb, 1998. 24 (poster,sažetak,znanstveni).

41. Ciković, Nada; Galić, Kata.
Effect Of Cysteine And Methionine On The Corrosion Of Tin In 3 % Sodium Chloride Solution // Meeting Abstracts, The 1997 Joint International Meeting..
New Jersey : The Electrochemical Society, 1997. 857 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

42. Galić, Kata; Ciković, Nada; Kovaček, Željka; Jurak, Irena.
Utjecaj temperature na propustljivost plinova kroz polimerni ambalažni materijal prethodno izložen djelovanju simulanata hrane // XV.Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / M.Gojo, N.Trajkov, S.Smolec (ur.).
Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 1997. 324 (poster,sažetak,znanstveni).

43. Galić, Kata; Murphy, Tom; Ciković, Nada.
An application of dc and ac measurements in the study of beverage cans // International Society of Electrochemistry / The Electrochemical Society (ur.).
The Electrochemical Society, 1996. P6a-6 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Kurek, Mia; Galić, Kata; Voilley, Andree; Debeaufort, Frederic.
Influence of relative humidity on the functional and barrier properties of active chitosan films used for food packaging // .
(predavanje,međunarodna recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).

2. Kurek, Mia; Galić, Kata; Voilley, Andree, Debeaufort, Frederic.
Influence of processing parameters in the retention of the active volatile compound and physicochemical properties of biopolymer coatings // .
(predavanje,međunarodna recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).

3. Ščetar, Mario; Galić, Kata.
Interakcija ambalaže i hrane // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).
Vrh
 
  Druge vrste radova
 

1. Galić, Kata.
Barrier packaging materials, 2015. (popularan rad). URL link to work

2. Dadić Željko; Dimitrov Nino; Galić Kata; Katalenić Marijan; Mijatović Ivan; Papić Jasminka; Vahčić Nada.
Znanstveno mišljenje o utjecaju ambalaže na prirodne mineralne vode San Pellegrino, 2012. (znanstveno mišljenje). URL link to work

3. Dimitrov, Nino; Galić Kata; Vahčić, Nada.
Znanstveno mišljenje o migraciji epoksidiranog ulja soje (ESBO) s poklopca staklenki koje sadrže tapenadu od zelenih maslina iz Hrvatske, 2012. (znanstveno mišljenje). URL link to work

4. Galić, Kata.
Plastic packaging for fish and seafood, 2012. (popularan rad).

5. Kurek, Mia; Moundanga S.; Voilley, A.; Galić, Kata; Debeaufort, F.
Antimicrobial efficiency of aroma compound/chitosan based films in the gaseous phase., 2012. (ostalo).

6. Galić, Kata.
The quality and safety of flexible packaging materials, 2011. (popularan rad). URL link to work

7. Galić, Kata.
Food Packaging in Croatia, 2009. (izvješće). URL link to work
Vrh
 
  Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova
 

1. Ščetar, Mario.
Utjecaj ultrazvuka visoke snage na fizikalno-kemijske karakteristike barijernih filmova za pakiranje hrane / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 16.05. 2014, 156 str. Voditelj: Galić, Kata ; Režek Jambrak, Anet.

2. Musa, Marijana.
Utjecaj ultrazvuka visoke snage na propusnost kisika kroz polipropilenski film za pakiranje hrane / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.09. 2013., 41 str. Voditelj: Galić, Kata.

3. Klepac, Damir.
Utjecaj strukture na barijerne karakteristike polimernih materijala za pakiranje hrane / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 18.04. 2012., 129 str. Voditelj: Valić, Srećko ; Galić, Kata.

4. Kurek, Mia.
Comprehensive study of the effects of formulation and processing parameters on structural and functional properties of active bio-based packaging films / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.10. 2012, 308 str. Voditelj: Galić, Kata ; Debeaufort, Frederic.

5. Ogrinec, Marica.
KARAKTERIZACIJA BARIJERNIH SVOJSTAVA MODIFICIRANE POLIETILENSKE FOLIJE / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 11.10. 2011, 85 str. Voditelj: Galić, Kata.

6. Radičević, Adriana.
Permeacija kisika kroz poliolefinske filmove za pakiranje hrane / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 02.03. 2010, 38 str. Voditelj: Galić, Kata.

7. Kovačić, Edita.
Utjecaj ambalažnog materijala i metode pakiranja na trajnost suhomesnatih kobasičarskih proizvoda / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 20.05. 2008, 74 str. Voditelj: Galić, Kata.

8. Lalović-Pršir, Marinela.
Apsorpcija otopine octene kiseline u poliolefinskim ambalažnim materijalima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.06. 2007, 41 str. Voditelj: Galić, Kata.

9. Špralja, Amalija.
Apsorpcija 15% otopine etanola u poliolefinskim ambalažnim materijalima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 09.07. 2007, 64 str. Voditelj: Galić, Kata.

10. Tovunac, Ivan.
Utjecaj ambalažnog materijala, metode pakiranja i uvjeta čuvanja na trajnost pilećih kobasica / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 03.11. 2006, 74 str. Voditelj: Galić, Kata.

11. Mrkić, Saša.
Utjecaj vanjskih čimbenika na promjenu permeacijskih karakteristika monofilmova i laminata / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 10.04. 2003., 137 str. Voditelj: Galić, Kata.

12. Poljak, Sandra.
Određivanje propusnosti plinova kroz jednostavni i složeni polipropilenski film manometarskim metodama / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 10.04. 2003., 42 str. Voditelj: Galić, Kata.

13. Ugarković, Ivana.
Kvaliteta svježeg rezanog kupusa pakiranog u mikroperforirane polipropilenske vrećice / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 14.05. 2003., 112 str. Voditelj: Galić, Kata.

14. Halambek, Jasna.
Utjecaj obradbe i uvjeta čuvanja na propusnost plinova kroz polipropilenski film i polietilen/poliester laminat / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.07. 2002., 48 str. Voditelj: Galić, Kata.

15. Matijević, Ivana.
Utjecaj modelnih otopina na propusnost zraka i ugljikova dioksida kroz polimerne materijale / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.03. 2002., 32 str. Voditelj: Galić, Kata.

16. Petrekanić, Andrea.
Određivanje propusnosti plinova kroz poli(vinil-kloridnu) i polietilensku foliju manometarskim metodama / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 2002., 33 str. Voditelj: Galić, Kata.

17. Erdeljac, Jasmina.
Utjecaj starenja na propusnost dušika i zraka kroz polimerne materijale / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.01. 2001., 31 str. Voditelj: Galić, Kata.

18. Maras, Ružica.
Utjecaj modelnih otopina na propusnost kisika i dušika kroz fleksibilne ambalažne materijale / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 1.10. 2001., 32 str. Voditelj: Galić, Kata.

19. Kikić, Mara.
Utjecaj starenja na propusnost ugljikova dioksida i kisika kroz polimerne materijale / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.07. 2000., 36 str. Voditelj: Galić, Kata.

20. Beusan, Ana.
Propusnost tripleks folije na plinove pri povišenim temperaturama / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.05. 1999., 38 str. Voditelj: Galić, Kata.

21. Krizmanić, Marina.
Djelovanje otopine etanola na propusnost plinova kroz modificirane polietilenske folije / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.07. 1999., 56 str. Voditelj: Galić, Kata.

22. Mandić, Natalie.
Propusnost tripleks folije s nanosom SiOx na plinove nakon obradbe s otopinom etanola / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.07. 1999., 44 str. Voditelj: Galić, Kata.

23. Matković, Sandy.
Karakterizacija piva elektrometrijskim metodama / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.02. 1998., 35 str. Voditelj: Galić, Kata.

24. Mrkić, Saša.
Propusnost modificiranih polietilenskih folija na plinove prije i nakon obradbe s octenom kiselinom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.02. 1998., 45 str. Voditelj: Galić, Kata.

25. Novosel, Natalija.
Određivanje elektrometrijskih parametara u vinima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.06. 1998., 31 str. Voditelj: Galić, Kata.

26. Pasini, Ivana.
Određivanje parametara permeacije, difuzije i topljivosti kod modificiranih polietilenskih folija / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.06. 1998., 47 str. Voditelj: Galić, Kata.

27. Pavlović, Anita.
Određivanje parametara permeacije, difuzije i topljivosti kod modificiranif polietilenskih folija pri povišenoj temperaturi / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 26.11. 1998., 38 str. Voditelj: Galić, Kata.

28. Sokolović, Željko.
Utjecaj sile gužvanja na permeabilnost polietilenske folije bez aditiva i s 15 % aditiva / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.02. 1998., 38 str. Voditelj: Galić, Kata.

29. Goričan, Goran.
Određivanje koeficijenata permeabilnosti, topljivosti i difuzivnosti polimernih filmova pri različitim temperaturama / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 29.04. 1997., 45 str. Voditelj: Galić, Kata.

30. Vukić, Josipa.
Utjecaj sila gužvanja na propusnost plinova kroz polietilenske folije sa 5% aditiva i bez aditiva / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki, 05.12. 1997., 47 str. Voditelj: Galić, Kata.
Vrh
 
upomoc
foot_4