crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Autorske knjige
 

1. Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.
Sirarstvo .
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija).

2. Barać, Zdravko; Mioč, Boro; Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka.
Paška ovca : hrvatska izvorna pasmina .
Novalja : Grad Novalja ; Ogranak Matice hrvatske u Novalji, 2008 (monografija).
Vrh
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, Milna.
Sigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb : MEP Consult, 2014.

2. Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.
Sirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 2014.

3. Samaržija, Dubravka.
Fermentirana mlijeka, vrhnje i maslac .
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. URL link to work

4. Samaržija, Dubravka.
Biološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda .
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011.
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Delaš, Ivančica; Kelava, Nikolina; Karolyi, Danijel; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Havranek, Jasmina.
Changes in the composition and sensory properties of Croatian cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) during ripening. // International journal of dairy technology. 67 (2014) , 2; 255-264 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, Jasmina.
The free amino acid profile of the Croatian ewe milk cheese "Krk cheese" during ripening. // International journal of dairy technology. 66 (2013) , 3; 390-395 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

3. Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Maletić, Mirjana; Antunac, Neven.
The influence of sample preservation and freezing of cow's, goat's and ewe's milk on the freezing point value. // Milchwissenschaft. 67 (2012) , 2; 169-172 (članak, znanstveni).

4. Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, Jasmina.
Physicochemical differences between Croatian cheese matured in a lamb skin sack (Sir iz misine) and cheese matured in a rind throughout ripening. // International journal of dairy technology. 65 (2012) , 4; 555-560 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

5. Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Kelava, Nikolina; Samaržija, Dubravka.
Probiotic bacterium Lactobacillus rhamnosus : beneficial and adverse effects on human health. // Milchwissenschaft. 67 (2012) , 1; 30-33 (pregledni rad, znanstveni).

6. Kelava, Nikolina; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Konjačić, Miljenko; Ivanković, Ante.
Effect of somatic cell count on milk composition from individual udder quarters. // Milchwissenschaft. 66 (2011) , 3; 237-238 (kratko priopćenje, znanstveni).

7. Matutinović, Siniša; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Vrdoljak, Josip.
Effects of flock, year and season on the quality of milk from an indigenous breed in the sub-Mediterranean area. // Small ruminant research. 100 (2011) , 2/3; 159-163 (kratko priopćenje, znanstveni). URL link to workURL link to work

8. Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Škevin Sović, Jadranka; Blažek, Alen; Horvat, Iva; Havranek, Jasmina.
Influence of various types of preserving milk samples on the number of somatic cells. // Milchwissenschaft. 65 (2010) ; 313-316 (članak, znanstveni).

9. Pavlinić, Iva; Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Jakaša, Ivone; Havranek, Jasmina; Tudor, Milna; Antunac, Neven.
Influence of starter culture on peptide profiles of Krk cheese. // Milchwissenschaft. 65 (2010) , 3; 262-266 (članak, znanstveni). prilozen text rada

10. Pogačić, Tomislav; Kelava, Nikolina; Zamberlin, Šimun; Dolenčić-Špehar, Iva; Samaržija, Dubravka.
Methods for Culture-Independent Identification of Lactic Acid Bacteria in Dairy Products. // Food technology and biotechnology. 48 (2010) , 1; 3-10 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

11. Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Corich, Viviana; D’Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Giacomini, Alessio; Čanžek Majhenič, Andreja; Rogelj, Irena.
Microbiota of Karakačanski skakutanac, an artisanal fresh sheep cheese studied by culture-independent PCR-ARDRA and PCR-DGGE. // Dairy Science & Technology. 90 (2010) , 4; 461-468 (kratko priopćenje, znanstveni). URL link to workURL link to work

12. Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka.
The effect of heat treatment of ovine milk on the compositional and sensory properties of set yoghurt. // International journal of dairy technology. 63 (2010) , 4; 587-592 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

13. Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Horvat, Iva; Prpić, Zvonimir.
Characteristics of traditional Croatian ewe's cheese from the island Krk. // International journal of dairy technology. 61 (2008) , 2; 126-132 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Kalit, Samir; Matić, Ante; Salajpal, Krešimir; Sarić, Zlatan; Tudor Kalit, Milna.
Proteolysis of Livanjski cheese during ripening. // Journal of central European agriculture. 17 (2016) , 4; 1320-1330 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

2. Pašić, Vedat; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir.
The impact of changes in the milk payment system and season on the hygienic quality of milk. // Journal of central European agriculture. 17 (2016) , 3; 629-639 (članak, znanstveni). URL link to workURL link to work

3. Tudor Kalit, Milna; Buntić, Ivan; Morone, Giuseppe; Delaš, Ivančica; Kalit, Samir.
The content of free fatty acids in relation to electronic nose sensors responses and sensory evaluation of cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) throughout ripening. // Mljekarstvo. 66 (2016) , 1; 26-33 (članak, znanstveni). URL link to work

4. Kalit, Samir; Kos, Tomislav; Tudor Kalit, Milna; Kos, Ivica.
The efficacy of electrolysed oxidizing water as a disinfectant in the dairy industry. // Journal of Hygienic Engineering and Design. 12 (2015) ; 28-32 (članak, znanstveni).

5. Čagalj, Mateja, Brezovečki, Andreja; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven.
Composition and properties of mare´s milk of Croatian Coldblood horse breed. // Mljekarstvo. 64 (2014) , 1; 3-11 (članak, znanstveni).

6. Matić, Anto; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Ivanković, Stanko; Sarić, Zlatan.
Consumers’ preferences and composition of Livanjski cheese in relation to its sensory characteristics. // Mljekarstvo. 64 (2014) , 3; 170-177 (prethodno priopćenje, znanstveni). URL link to workURL link to work

7. Matutinović, Siniša; Salajpal, Krešimir; Kalit, Samir.
Variation in nitrogen components of sheep milk in sub-Mediterranean area. // Mljekarstvo. 64 (2014) , 1; 27-33 (članak, znanstveni). URL link to work

8. Tudor Kalit, Milna; Marković, Ksenija; Kalit, Samir; Vahčić, Nada; Havranek, Jasmina.
Application of electronic nose and electronic tongue in the dairy industry. // Mljekarstvo. 64 (2014) , 4; 228-244 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

9. Valkaj, Kristijan; Zimmermann, Boris; Kalit, Samir; Rako, Ante; Baranović, Goran.
Suitability of the infrared spectroscopy and the rheological method for distinguishing traditional cheese from industrial Turoš cheese. // Mljekarstvo. 64 (2014) , 2; 94-101 (članak, znanstveni). URL link to work

10. Dolenčić Špehar, Iva, Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir.
Detection of cathepsin D in ewe milk by Western Blotting method. // Mljekarstvo. 63 (2013) , 1; 36-41 (prethodno priopćenje, znanstveni).

11. Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Samaržija, Dubravka; Redžepović, Sulejman; Havranek, Jasmina.
A survey on hygienic and physicochemical properties of Istrian cheese. // Mljekarstvo. 63 (2013) , 2; 55-63 (članak, znanstveni).

12. Pogačić, Tomislav; Šinko, Sanja; Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka.
Microbiota of kefir grains. // Mljekarstvo. 63 (2013) ; 3-14 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

13. Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Maletić, Mirjana; Havranek, Jasmina.
Utjecaj mikrobne kulture na koncentraciju ukupnih slobodnih aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira. // Mljekarstvo. 63 (2013) , 1; 15-21 (članak, znanstveni).

14. Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven.
Proving the adulteration of ewe and goat cheeses with cow milk using the reference method of isoelectric focusing of γ-casein. // Mljekarstvo. 63 (2013) , 3; 115-121 (članak, znanstveni).

15. Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav.
Psychrotrophic bacteria and milk and dairy products quality. // Mljekarstvo. 62 (2012) , 2; 77-95 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

16. Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka.
Mineral elements in milk and dairy products. // Mljekarstvo. 62 (2012) , 2; 111-125 (pregledni rad, znanstveni).

17. Bendelja, Darija; Prpić, Zvonimir; Mikulec, Nataša; Ivkić, Zdenko; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven.
Milk urea concentration in Holstein and Simmental cows. // Mljekarstvo. 61 (2011) , 1; 45-55 (članak, znanstveni).

18. Pogačić, Tomislav; D'Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Corich, Viviana; Giacomini, Alessio; Baldan, Enrico; Čanžek Majhenič, Andreja; Obermajer, Tanja; Rogelj, Irena; Samaržija, Dubravka.
Biodiversity of microbial consortia isolated from traditional fresh sheep cheese Karakačanski skakutanac. // Mljekarstvo. 61 (2011) , 3; 208-219 (članak, znanstveni). URL link to work

19. Pogačić, Tomislav; Kagkli, Dafni-Maria, Sikora, Sanja; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka.
Experimental approaches for identification of indigenous lactococci isolated from traditional dairy products. // Mljekarstvo. 61 (2011) , 1; 3-14 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

20. Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, Jasmina.
Utjecaj peptida i aminokiselina na formiranje arome sira. // Mljekarstvo. 60 (2010) , 4; 219-227 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

21. Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina.
An overview of researches on cheeses ripening in animal skin. // Mljekarstvo. 60 (2010) , 3; 149-155 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

22. Bendelja, Darija; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Vnučec, Ivan; Mašek, Tomislav; Mikulec, Željko; Havranek, Jasmina.
Urea concentration in sheep’ s milk. // Mljekarstvo. 59 (2009) , 1; 3-10 (članak, znanstveni).

23. Tudor, Milna; Havranek, Jasmina.
Nutritivna i zdravstvena vrijednost fermentiranih mlijeka. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam. 4 (2009) , 3/4; 85-91 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

24. Tudor, Milna; Havranek, Jasmina; Serafini, Mauro.
Dairy foods and body weight management. // Mljekarstvo. 59 (2009) , 2; 88-95 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

25. Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Bendelja, Darija; Prpić, Zvonimir; Barać, Zdravko.
Karakterizacija i istraživanje kvalitete mlijeka u proizvodnji krčkog sira. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 3; 203-222 (članak, znanstveni).

26. Vukašinović, Zoran; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Mioč, Boro; Barać, Zdravko.
Proizvodnja i kvaliteta mlijeka paških ovaca. // Mljekarstvo. 58 (2008) , 1; 5-20 (članak, znanstveni).

27. Antunac, Neven; Mioč, Boro; Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pavić, Vesna.
Utjecaj paragenetskih čimbenika na proizvodnju i kvalitetu mlijeka istočnofrizijskih ovaca u Hrvatskoj. // Mljekarstvo. 57 (2007) , 3; 195-208 (članak, znanstveni). prilozen text rada

28. Matutinović, Siniša; Rako, Ante; Kalit, Samir; Jasmina Havranek.
Značaj tradicijskih sireva s posebnim osvrtom na Lećevački sir. // Mljekarstvo. 57 (2007) , 1; 49-65 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to work

29. Samaržija, Dubravka, Damjanović, Sonja, PogačićTomislav.
Staphylococcus aureus u siru. // Mljekarstvo. 57 (2007) , 1; 31-48 (pregledni rad, znanstveni).

30. Samaržija, Dubravka; Podoreški, Marijana; Sikora, Sanja; Skelin, Andrea; Pogačić, Tomislav.
Mikroorganizmi – uzročnici kvarenja mlijeka i mliječnih proizvoda. // Mljekarstvo. 57 (2007) , 4; 251-273 (pregledni rad, znanstveni). URL link to work

31. Tudor, Milna; Havranek, Jasmina.
Važnost mlijeka u prehrani sa stanovišta zdravlja. // Prehrambena industrija (1990). 18 (2007) , 1/2; 12-17 (pregledni rad, znanstveni). prilozen text radaURL link to work
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Antunac, Neven, Hudik, Silvija; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina.
Proizvodnja i kemijski sastav Istarske i Paške skute. // Mljekarstvo. 61 (2011) , 4; 326-335 (članak, stručni).

2. Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Zamberlin, Šimun; Škevin Sović, Jadranka; Horvat, Iva; Samaržija, Dubravka.
Organization of Proficiency Testing for Dairy Laboratories in Croatia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia in Order to Improve Quality Assurance. // Mljekarstvo. 59 (2009) , 2; 141-147 (stručni rad, stručni).

3. Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Havranek, Jasmina.
Iskustva Referentnog laboratorija Zavoda za mljekarstvo u primjeni sustava upravljanja. // Glasilo Hrvatskoga zavoda za norme. 3 (2008) , 3; 15-19 (članak, stručni).

4. Gligora, Šime; Antunac, Neven.
Primjena HACCP sustava u proizvodnji Paškog sira. // Mljekarstvo. 57 (2007) , 2; 127-152 (članak, stručni). URL link to work

5. Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mamula, Petar; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, Tomislav.
Viskoznost tekućeg jogurta tijekom pohrane. // Mljekarstvo. 57 (2007) , 3; 209-218 (članak, stručni).
Vrh
 
  Kongresno priopćenje (sažeci) u ostalim časopisima
 

1. Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Maletić, Mirjana; Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana, Šandor, Hrvoje; Gašparović, Davor.
Deset godina rada Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka. / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. 28-29 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,stručni).

2. Mikulec, Nataša; Rogelj, Irena; Perko, Bogdan; Sarić, Zlatan; Popović Vranješ, Anka; Iveković, Damir; Jakaša, Ivone; Hruškar, Mirjana; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina.
Karakterizacija tradicionalnih sireva zemalja zapadnog Balkana // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. 47-48 (predavanje,domaća recenzija,sažetak).

3. Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Paripović, Nikola; Maletić, Mirjana; Samaržija, Dubravka.
Udjel laktoze u ovčjem jogurtu // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem - Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. 93-94 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Plenarna izlaganja
 

1. Tudor Kalit, Milna.
Utjecaj slobodnih masnih kiselina na senzorska svojstva i nutritivnu vrijednost sira // .
(plenarno predavanje,domaća recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).

2. Mikulec, Nataša.
Proizvodnja i potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda u Republici Hrvatskoj: trenutno stanje i perspektiva // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2014. 14-15 (plenarno predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kalit, Samir.
Primjena znanosti u mljekarskoj praksi – hrvatska iskustva // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. 15-15 (plenarno predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Mikulec, Nataša.
Utjecaj peptida i aminokiselina na formiranje arome sira // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, V. (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2010. 17-17 (plenarno predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Gagić, Ružica; Antunac, Neven.
Senzorna procjena kvalitete hrvatskih tradicionalnih sireva // 22nd International Symposium food safety production. Proceedings.
Trebinje : University of Novi Sad Serbia, Faculty of Agriculture, 2011. 31-33 (pozvano predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna.
Hranjiva vrijednost i potrošačka prohvatljivost bračke skute // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma : Zbornik radova = Proceedings / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. 360-363 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Mrkonjić Fuka, Mirna; Mutak, Višnja; Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, Sulejman.
Procjena antibiotičke rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine // Zbornik radova/Proceedings / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek : Poljoprivredni fakultet Josip Juraj Strossmayer Zagreb, 2013. 770-774 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, Sulejman.
Prirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine // Zbornik radova / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. 697-700 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Zamberlin, Šimun; Mioč, Boro; Samaržija, Dubravka.
Influence of yoghurt cultures on some chemical parameters of sheep's milk yoghurt during storage // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture, Proceedings.
Zagreb, 2011. 908-911 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom
 

1. Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Škevin Sović, Jadranka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina.
Organizacija međulaboratorijskih ispitivanja u mljekarskim laboratorijima // Iskustva laboratorija u primjeni HRN EN ISO/IEC 17025 - Zbornik radova.
Zagreb : Hrvatsko mjeriteljsko društvo, 2008. PT 2 (predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad,stručni).

2. Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mikulec, Nataša; Horvat, Iva; Škevin Sović, Jadranka; Havranek, Jasmina.
Mjerna nesigurnost rezultata dobivenih određivanjem broja somatskih stanica u mlijeku fluoro-opto-elektronskom metodom // Kompetentnost laboratorija 2007 - novi pristup, Knjiga radova / Margeta, Karmen (ur.).
Zagreb : CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2008. 125-135 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni).

3. Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Havranek, Jasmina.
Protocol of quality assurance and organization of proficiency testing in dairy laboratory // First International Proficiency Testing Conference-Proceeding / Guslicov, Graziela (ur.).
Bukurešt : Tiparit de Glame Media, 2007. 82-86 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,stručni). prilozen text rada
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Milna Tudor Kalit; Iva Dolenčić Špehar; Krešimir Salajpal; Dubravka Samaržija; Samir Kalit.
The influence of milk standardisation on the sensory properties of Škripavac cheese // Book of Abstracts.
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka.
The possibilities of milk standardisation in the production of Škripavac cheese // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Kalit, Samir; Kos, Tomislav; Tudor Kalit, Milna; Kos, Ivica.
The efficacy of electrolysed oxidising water as a disinfectant in the dairy industry. // Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Ohrid : Consulting and Training Center KEY, 2015. 28-29 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Bendelja Ljoljić, Darija; Antunac, Neven; Mašek, Tomislav.
Praktični značaj određivanja koncentracije uree u kozjem mlijeku // 41. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem - zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2014. 54-55 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Kalit, Samir.
Povezanost katepsina D sa somatskim stanicama u ovčjem mlijeku // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran ; Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2014. 30-31 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Horvat Kesić, Iva; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Zamberlin, Šimun; Šandor, Hrvoje; Antunac, Neven.
Dairy laboratories as part of milk chain integration // CEFood Congress Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje : Consulting and Training Center KEY, 2014. 95-95 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,stručni).

7. Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija.
Preživljavanje probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus ATCC 53103 u ovčjem jogurtu // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem- knjiga sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2014. 96-97 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Pogačić, Tomislav; Chuat, Victoria; Marie-Noelle, Madec; Samaržija, Dubravka; Lortal, Sylvie; Valence, Florence.
Phenotypic diversity of genetically closely Leuconostoc spp. isolated from Croatian cheese // 19ème édition du Club des Bactéries Lactiques.
Bordeaux, 2013. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Tudor Kalit Milna; Delaš, Ivančica; Kalit Samir; Havranek, Jasmina.
Consumers' sensory assessment in relation to free fatty acids content throughout ripening of cheese in a sack // Days of veterinary medicine 2013 / Mitrov, D., Pendovski, L., Percinic, F. (ur.).
Skopje : Faculty of Veterinary Medicine, University, 2013. 119-119 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir.
Detekcija katepsina D u ovčjem mlijeku // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.). - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga , 2012..
(poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven.
Dokazivanje patvorenja ovčjih i kozjih sireva kravljim mlijekom referentnom metodom izoelektričnog fokusiranja // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. 86-87 (poster,domaća recenzija,sažetak,stručni).

12. Tudor Kalit, Milna; Delaš, Ivančica; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, Jasmina.
Sastav i količina slobodnih masnih kiselina tijekom zrenja sira iz mišine // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2012. (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Kalit, Samir.
Advantages and disadvantages of the traditional production as opposed to highly sophisticated industrial production of cheese? // International Conference on Functional Dairy Foods / Singh, R.R.B. (ur.).
Karnal : Intech Printers & Publishers, 2011. 6-7 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak).

14. Horvat, Iva; Zamberlin, Šimun; Mikulec, Nataša; Radeljević, Biljana; Maletić, Mirjana; Špoljarić, Jasminka; Antunac, Neven.
U susret desetoj obljetnici rada Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // Laboratory Competence 2011 - Book of Abstracts / Margeta, Karmen ; Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb : CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2011. 97-98 (poster,sažetak,stručni).

15. Damjanović Dešić, Sonja; Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Rončević, Sanda.
Nastajanje 5-hidroksimetilfurfurala u termički obrađenu mlijeku s aditivima // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU) 51 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Bendelja, Darija; Prpić, Zvonimir; Mikulec, Nataša; Ivkić, Zdenko; Antunac, Neven.
Koncentracija ureje u mlijeku holstein i simentalskh krava // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Opatija : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2010. 49-49 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Maletić, Mirjana; Horvat, Iva; Havranek, Jasmina.
Utjecaj mikrobne kulture na koncentraciju ukupnih slobodnih aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, V. (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2010. 67-68 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Mikulec, Nataša; Havranek, Jasmina.
Formiranje arome sira // Zbornik predavanja: 1. savjetovanje uzgajivača paške ovce / Barać, Zdravko (ur.).
Zagreb, 2010. 10-11 (predavanje,sažetak,stručni).

19. Radeljević, Biljana; Topalović, Antonio; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven.
Utjecaj konzerviranja i zamrzavanja uzoraka kravljeg i ovčjeg mlijeka na vrijednost točke ledišta // Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2010. 75-76 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Kelava, Nikolina; Havranek, Jasmina.
Fizikalno-kemijska razlika sira iz mišine i sira u priridnoj kori // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2010. 83-84 (poster,domaća recenzija,sažetak).

21. Dolenčić Špehar, Iva; Antunac, Neven; Barać, Zdravko.
Kemijski sastav mlijeka paških i istarskih ovaca // 44. Hrvatski i 4. Međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.). (ur.).
Osijek , (2009). (215)-(216) (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Jurašin, Darija; Dutour Sikirić, Maja.
Size Distribution of Casein Micelles in Sheep Milk Studied by Dynamic Light Scattering // 4th IDF Dairy Science & Technology Week.
Rennes : IDF, 2009. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

23. Tudor, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija.
Tehnologija proizvodnje i kvaliteta sira iz mišine // 44. hrvatski i 4. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 44st Croatian and 4st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek , 2009. 238-239 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

24. Bendelja, Darija; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir.
Koncentracija ureje u ovčjem mlijeku // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 39-40 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Dolenčić Špehar, Iva; Antunac, Neven; Barać, Zdravko.
Utjecaj redoslijeda laktacije na kakvoću mlijeka istarskih i paških ovaca // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 95-96 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Kaić, Dubravka; Kalit, Samir; Tudor, Milna; Vrdoljak, Marija.
Higijenska kvaliteta ovčjeg mlijeka za proizvodnju autohtonog sira iz mišine u zaleđu Šibenika // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 57-58 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

27. Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Skelin, Andrea; Mrkonjic, Fuka, Mirna; Havranek, Jasmina; Redžepović, Sulejman.
Istarski sir – tehnologija i kvaliteta // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 59-60 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

28. Matutinović, Siniša; Kalit, Samir; Prpić, Zvonimir; Havranek, Jasmina.
Kakvoća ovčjeg mlijeka na području Dalmatinske Zagore // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanje, Zbornik sažetaka / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 97-98 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Vitale, Ljubinka.
RP-HPLC Evaporative Light Scattering Detection Method for Determination of Free Amino Acids in Cheese // Book of abstract: 5th IDF Symposium on Cheese Ripening / Butikofer, Ueli (ur.).
Bern : Agroscope Liebefeld-Posieux Research Station ALP, 2008. 171-171 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Mikulec, Nataša; Pavlinić, Iva; Kalit, Samir; Jakaša, Ivone; Tudor, Milna; Antunac, Neven.
Utjecaj mikrobne kulture na kromatografske profile peptida tijekom zrenja Krčkog sira // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 63-64 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Jurašin, Darija; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, Maja.
Method for Measuring Casein Particles Size in Artisanal Fresh Sheep Cheese by Dynamic Light Scattering // 5th IDF Syposium on Cheese Ripening.
Bern, 2008. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

32. Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Jurašin, Darija; Dutour Sikirić, Maja.
Metode izolacije kazeina iz sirovog ovčjeg mlijeka, sirnog gruša i svježeg ovčjeg sira za analizu dinamičkim raspršivanjem svjetlosti // 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozija agronoma.
2008. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

33. Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, Maja; Mioč, Boro.
Veličina kazeinskih micela u ovčjem mlijeku istočno frizijske pasmine ovaca // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem.
2008. (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

34. Škevin Sović, Jadranka; Diana Igrc, Marina; Antunac, Neven.
Izoelektrično fokusiranje i dokazivanje patvorenja sira // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 123-124 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

35. Tudor, Milna; Bašić, Zoran; Havranek, Jasmina; Volarić, Vera.
Milk as a basis of a healthy diet for schoolchildren // International healthy cities conference : Book of abstracts.
2008. 139-140 (poster,sažetak,stručni).

36. Tudor, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Horvat, Iva.
Fizikalno-kemijska karakterizacija autohtonog ovčjeg sira iz mišine // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 56-57 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

37. Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, Tomislav.
Viskozitet čvrstog jogurta tijekom pohrane mjeren različitim brzinama smicanja // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog i 3. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. 249-250 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni). prilozen text rada

38. Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Pogačić, Tomislav; Horvat, Iva.
Utjecaj toplinske obrade ovčjeg mlijeka na temperaturi od 60°C na preživljavanje bakterija jogurtne kulture, konzistenciju i okus ovčjeg jogurta // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2008. 52-53 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

39. Antunac, Neven; Mioč, Boro; Kalit, Samir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Pavić, Vesna; Prpić, Zvonimir; Barač, Zdravko.
The concentration of urea in the milk of East-Friesian and Pag island sheep // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari : Litotipografia Kalb sas, 2007. 96-96 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

40. Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Kalit, Samir; Mikulec, Nataša; Havranek, Jasmina; Pavić, Vesna.
Influence of some non-genetic parameters on production and quality of milk of East-Friesian sheep in Croatia // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari : Litotipografia Kalb sas, 2007. 97-97 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

41. Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Mikulec, Nataša.
Croatian traditional cheeses // Book of Abstract "International Conference on Traditional Dairy Foods" / Arora, S., Singh, A. K., Singh, R.B.B., Sabhiki, L. (ur.).
Karnal : Intech Printers & Publisher, 2007. 17-18 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

42. Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Brajenović, Nataša.
The application of the RP-HPLC method for determination of free amino acids in the ripening process of ewe cheese from the island Krk // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari : Litotipografia Kalb sas, 2007. 159-159 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

43. Škorput, Dubravko; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Horvat, Iva.
Stanje proizvodnje i kvalitete mliječnih proizvoda na tržnicama grada Zagreba // Zbornik sažetaka "42. hrvatski i 2. međunarodni simpozij agronoma" / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb : Kuliš, 2007. 210-211 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Tudor Kalit, Milna.
Kako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva? // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni).

2. Tudor Kalit, Milna.
Sir iz mišine – zlatna medalja za originalnost! // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija,stručni).

3. Tudor Kalit, Milna.
Funkcionalna hrana - hrana novog doba // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad).

4. Tudor Kalit, Milna.
Istraživanja na siru iz mišine - što o njemu dosad znamo? // .
(predavanje,neobjavljeni rad,znanstveni).

5. Mikulec, Nataša.
10 najpoznatijih vrsta sireva // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija).

6. Mikulec, Nataša.
Sirevi svijeta // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad).

7. Tudor Kalit, Milna.
Prehrana – put ka zdravlju ili bolesti. // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad).

8. Mikulec, Nataša.
Sir - jučer, danas, sutra // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad).

9. Tudor, Milna.
Mliječnom stazom do zdravlja // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

10. Samaržija, Dubravka.
Biološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda // .
(pozvano predavanje,ppt prezentacija).

11. Mikulec, Nataša.
Zašto pijem mlijeko? // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad).

12. Tudor, Milna.
Dobre bakterije iz jogurta // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

13. Tudor, Milna.
Važnost mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

14. Havranek, Jasmina; Tudor, Milna.
Može li nam mlijeko pomoći u očuvanju zdravlja? // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,stručni).

15. Mikulec, Nataša.
Tajne mirisa i okusa sira // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad).

16. Tudor Kalit, Milna.
Mlijeko voli djecu, mlijeko je za 10! // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Dolenčić Špehar, Iva.
Koncentracija enzima katepsina D u ovčjem mlijeku / doktorska disertacija.
Zagreb : Agronomski fakultet, 02.07. 2014., 107 str. Voditelj: Havranek, Jasmina.

2. Milna Tudor Kalit.
Određivanje sastava i udjela slobodnih masnih kiselina sira iz mišine te njegova fizikalno- kemijska i senzorska svojstva / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 04.12. 2012, 120 str. Voditelj: Havranek, Jasmina.

3. Pogačić, Tomislav.
Authenticity of Fresh Sheep Cheese Karakačanski Skakutanac / doktorska disertacija.
Zagreb : Agronomski fakultet, 21.09. 2011, 101 str. Voditelj: Samaržija, Dubravka.

4. Mikulec, Nataša.
Promjene sadržaja topljivih peptida i aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira / doktorska disertacija.
Zagreb : Agronomski fakultet, 14.06. 2010., 191 str. Voditelj: Habuš, Ivan ; Antunac, Neven.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Baniček, Mirna.
Rezidue i kontaminanti u mlijeku i mliječnim proizvodima / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 16.10. 2014., 36 str. Voditelj: Antunac Neven.

2. Baniček, Mirna.
Rezidue i kontaminanti u mlijeku i mliječnim proizvodima / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 16.10. 2014, 36 str. Voditelj: Antunac, Neven.

3. Đogić, Amela.
Primjena znanstvenih spoznaja u mljekarskoj praksi / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 13.03. 2014, 29 str. Voditelj: Kalit, Samir.

4. Grubešić, Tone.
Standardizacija tehnoloških procesa proizvodnje tradicionalnih ovčjih sireva Primorske Hrvatske / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 23.01. 2014., 34 str. Voditelj: Antunac, Neven.

5. Ivković, Nina.
Senzorno ocjenjivanje i mikrobiološka kvaliteta sira / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 09.07. 2014., 33 str. Voditelj: Havranek, Jasmina.

6. Maržić, Zoran.
Mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 28.02. 2014, 67 str. Voditelj: Antunac, Neven.

7. Novaković, Mateja.
Zakonodavstvo u području sigurnosti hrane / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 09.07. 2014., 34 str. Voditelj: Havranek, Jasmina.

8. Pavlović, Nera.
Vodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 30.09. 2014., 34 str. Voditelj: Havranek, Jasmina.

9. Sinković, Štefica.
Somatske stanice u mlijeku i značaj njihovog određivanja / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 29.09. 2014., 39 str. Voditelj: Antunac, Neven.

10. Vukman, Diana.
Mliječni obroci hospitalizirane djece kao izvor energije, kalcija i fosfora u zadovoljenju njihovih dnevnih potreba / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 24.09. 2014., 52 str. Voditelj: Antunac, Neven.

11. Agatić, Katarina.
Probiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 10.07. 2013., 35 str. Voditelj: Samaržija, Dubravka.

12. Hudik, Silvija.
Proizvodnja, kemijski sastav i kvaliteta albuminskog sira / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 17.05. 2013, 40 str. Voditelj: Antunac, Neven.

13. Komušar, Ljudevit.
Kemijska i mikrobiološka kvaliteta sladoledne smjese u proizvodnji sladoleda od vanilije / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 27.09. 2013., 26 str. Voditelj: Samaržija, Dubravka.

14. Bakija, Tamara.
Kvaliteta tekućeg jogurta tijekom pohrane / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 11.07. 2012., 57 str. Voditelj: Samaržija, Dubravka.

15. Brekalo, Božica.
Utjecaj načina konzerviranja na koncentraciju ureje u ovčjem mlijeku. / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 27.09. 2012., 29 str. Voditelj: Antunac, Neven.

16. Cvitković, Mario.
Viskoznost tekućeg jogurta mjerena na različitim temperaturama i brzinama smicanja / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 26.10. 2012., 61 str. Voditelj: Samaržija, Dubravka.

17. Mihalić, Ivana.
Kvaliteta mlijeka holstein krava na farmi "Rakovica" / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 10.04. 2012., 38 str. Voditelj: Antunac, Neven.

18. Ostojić, Tanja.
Kemijski sastav mlijeka Alpina i sanskih koza na području Varaždinske županije / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 22.03. 2012., 26 str. Voditelj: Antunac, Neven.

19. Paripović, Nikola.
Učinak dvije različite kulture na udio laktoze, kalcija i sinerezu ovčjeg jogurta tijekom pohrane / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 16.11. 2012, 23 str. Voditelj: Pogačić, Tomislav.

20. Paripović, Nikola.
Učinak dvije različite kulture na udio laktoze, kalcija i sinerezu ovčjeg jogurta tijekom pohrane / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 16.11. 2012., 23 str. Voditelj: Samaržija, Dubravka.

21. Šinko, Sanja.
Tehnologija, mikrobiologija i funkcionalne karakteristike kefira / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 07.11. 2012, 26 str. Voditelj: Pogačić, Tomislav.

22. Vrbos, Ivana.
Utjecaj broja somatskih stanica na kvalitetu mlijeka paških ovaca / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 09.07. 2012, 39 str. Voditelj: Antunac, Neven.

23. Vidović, Marija.
Kontrola kvalitete mlijeka u Bjelovarsko-Bilogorskoj i Koprivničko-Križevačkoj županiji od 2005 do 2010. godine / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet, 19.12. 2011, 32 str. Voditelj: Antunac, Neven.

24. Spevec, Matija.
Ovčji jogurt proizveden korištenjem probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 27.09. 2010., 47 str. Voditelj: Samaržija, Dubravka.

25. Bendelja, Darija.
Koncentracija uree u ovčjem i kravljem mlijeku / diplomski rad.
Zagreb : Agronomski fakultet,, 23.10. 2009., 38 str. Voditelj: Antunac, Neven.

26. Brlečić, Tomislav.
Kemijski sastav i kiselost jogurta proizvedenog od mlijeka istočnofrizijske ovce / završni rad - diplomski/integralni studij.
Zagreb : Agronomski fakultet, 13.11. 2009, 56 str. Voditelj: Samaržija, Dubravka.
Vrh
 
  Druge vrste radova
 

1. Milna Tudor Kalit.
Punomasni mliječni proizvodi kao saveznici zdravlja, 2017. (popularni rad).

2. Tudor Kalit, Milna.
Mlijeko kao funkcionalna hrana, 2017. (popularni rad).

3. Tudor Kalit, Milna.
Uz čašu mlijeka do zdravog odlikaša, 2016. (popularni rad).

4. Tudor Kalit, Milna.
Zašto se maslac opet vratio u prehrambenu modu?, 2015. (popularni rad).

5. Tudor Kalit, Milna.
Veliko DA za mliječnu mast u prehrani djece!, 2015. (popularni rad).

6. Tudor Kalit, Milna.
Priča o siru iz mišine, 2015. (popularni rad).

7. Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Iveković, Damir; Jakaša, Ivone; Rogelj, Irena; Perko, Bogdan; Trmčić, Aljoša; Čanžek Majhenić, Andreja; Sarić, Zlatan; Dizdarević, Tarik; Popović Vranješ, Anka; Cvetanović, David.
Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana, 2012. (katalog).

8. Tudor Kalit, Milna.
Uz čašu mlijeka nazdravite dobrom imunitetu, 2012. (popularni rad).

9. Tudor Kalit, Milna.
Više mlijeka, veća sitost, optimalna tjelesna težina, 2012. (popularni rad).

10. Tudor Kalit, Milna.
Zanimljivosti u mliječnom svijetu, 2011. (popularni rad).

11. Tudor Kalit, Milna.
Pijte mlijeko, budite primjer, 2011. (popularni rad).

12. Tudor Kalit, Milna.
I Zubić vila voli mlijeko, 2011. (popularni rad).

13. Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Havranek, Jasmina; Gagić, Ružica; Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven.
Istraživanje kvalitete jogurta s dodatkom Broccolina (ekstrakt brokule), 2010. (elaborat/studija).

14. Tudor Kalit, Milna.
Zašto, kako, je li istina…!, 2010. (popularni rad).

15. Tudor Kalit, Milna.
Mama, pij mlijeko!, 2010. (popularni rad).

16. Tudor Kalit, Milna.
Kako smanjiti rizik od lomova kostiju kod djece?, 2010. (popularni rad).

17. Tudor Kalit, Milna.
Birajte namirnice prema nutritivnoj gustoći, 2010. (popularni rad).

18. Tudor, Milna.
Tko se boji mliječnih masti još?, 2009. (popularni rad).

19. Tudor, Milna.
Učite djecu piti mlijeko, 2009. (popularni rad).

20. Tudor, Milna.
Uravnotežen doručak - Isprika da nemate vremena od danas više ne vrijedi, 2009. (popularni rad).

21. Tudor, Milna.
Mlijeko-čaša zdravlja, 2008. (popularni rad).

22. Tudor, Milna.
Mlijeko i čovjek, oduvijek zajedno, 2008. (popularni rad).

23. Tudor, Milna.
Mlijekom do dobre linije, 2008. (popularni rad).

24. Tudor, Milna.
Mliječnom stazom do zdravlja, 2008. (popularni rad).

25. Tudor, Milna.
Sir - zlatna medalja za prehrambenu vrijednost, 2008. (popularni rad).
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4