Hrvatska znanstvena bibliografija (CROSBI)




Nedjelja 28. Travanj 2024

 
 
 
 
  Uredničke knjige
 

1. 7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014 (zbornik).

2. 7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik).

3. 7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik).

4. 6th International Congress Flour-Bread'11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012 (zbornik).

5. 6th International Congress Flour-Bread'11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011 (zbornik).

6. 5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 (zbornik).

7. 5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (zbornik).

8. Proceedings of 4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 (zbornik).

9. 4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. (zbornik).
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa.
Sirovine biljnog podrijetla (žitarice, leguminoze i uljarice) - Upute za laboratorijske vježbe .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010.

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa.
Tehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I (žitarice) - Upute za laboratorijske vježbe .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010.

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa.
Tehnologija proizvodnje i prerade brašna - Upute za laboratorijske vježbe .
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010.
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Strelec, Ivica; Šarkanj, Bojan; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Chemical Composition, Quality Parameters, Exopeptidase and Oxidoreductase Activity Changes During Temporal Development of Wheat Grain Infestation by Sitophilus granarius. // Journal of food biochemistry. 38 (2014) , 2; 175-183 (članak, znanstveni).

2. Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Spectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat grains infested by Sitophilus granarius. // Journal of stored products research. 50 (2012) ; 42-48 (članak, znanstveni).

3. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Strelec, Ivica.
Wheat dough rheology and bread quality effected by Lactobacillus brevis preferment, dry sourdough and lactic acid addition. // International journal of food science & technology. 45 (2010) , 7; 1417-1425 (članak, znanstveni).

4. Strelec, Ivica; Vukelić, Bojana; Vitale, Ljubinka.
Aminopeptidases of Germinated and Non-Germinated Barley. // Food Technology and Biotechnology. 47 (2009) , 3 (SI); 296-303 (kratko priopćenje, znanstveni).

5. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Jurkin, Ivana.
Quality properties of white bread with native and extruded wheat bran supplements. // Chech Journal of Food Sciences. 27 (2009) , Special Issue; S285-S289 (članak, znanstveni).

6. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hlevnjak, Mario.
Accumulation of Amadori and Maillard Products in wheat seeds aged under different storage conditions. // Croatica Chemica Acta. 81 (2008) ; 131-137 (članak, znanstveni).

7. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka.
Colour changes of pasta produced with different supplements during drying and cooking. // Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 103 (2007) , 4; 159-163 (članak, znanstveni).

8. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
Quality Parameters of Noodles made with Different Supplements. // Czech Journal of Food Sciences. 25 (2007) , 3; 151-157 (članak, znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Strelec, Ivica; Has-Schön, Elizabeta; Vitale, Ljubinka.
Comparative electrophoretic patterns of albumins/globulins extracted from dry grains and green malts of barley varieties. // Poljoprivreda (Osijek). 18 (2012) , 2; 36-43 (članak, znanstveni).

2. Strelec, Ivica; Has-Schön, Elizabeta; Vitale, Ljubinka.
Differentiation of Croatian barley varieties by gradient gel SDS-PAGE and isoelectric focusing of dry grains and green malt hordeins. // Poljoprivreda (Osijek). 17 (2011) , 1; 23-27 (članak, znanstveni).

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko.
Količina soli u hrvatskim pekarskim proizvodima. // Hrvatski časopis za javno zdravstvo. 6 (2010) , 21; (članak, znanstveni).

4. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, Neda.
Enzymatic Activity in Wheat Seeds of Different Protein Content. // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS). 72 (2007) , 3; 239-243 (članak, znanstveni).
 
  Plenarna izlaganja
 

1. Ugarčić, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kosović, Indira; Kuleš, Anđa.
Kvaliteta tjestenine obogaćene različitim funkcionalnim sastojcima // Zbornik sažetaka. XIV Ružičkini dani. Danas znanost - sutra industrija / Jukić, Ante (ur.).
Osijek , 2012. 8-8 (plenarno predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Tjestenina s dodacima // .
(plenarno predavanje,ppt prezentacija,stručni).

3. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Miškulin, Maja.
Pekarski proizvodi i sol // .
(plenarno predavanje,međunarodna recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).

4. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko.
Nužnost smanjenja utroška soli u pekarskim proizvodima // .
(plenarno predavanje,domaća recenzija,ppt prezentacija,znanstveni).

5. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Mogućnosti smanjenja soli u pekarskim proizvodima // .
(plenarno predavanje,ppt prezentacija,stručni).

6. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Redukcija soli u hrvatskim pekarskim proizvodima: da ili ne? // 4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik sažetaka / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 31-31 (plenarno predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana.
The salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 551-556 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Keleković, Snježana.
Use of maize, soy and rice breadcrumbs in the formulation of the gluten free meatballs // Proceedings of the 7^th International Congress FLOUR-BREAD'13, 9^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. 218-223 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Velić, Darko; Strelec, Ivica; Šutak Josipa.
Optimization of extraction conditions of flavonoids from wheat flour using response surface methodology // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD'11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek , 2012. 442-448 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

3. Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Keleković, Snježana.
Use of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD '11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 455-460 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

4. Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Kosović, Indira; Šimonji, Kristina; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa.
Evaluation of the pasta quality made from mixture of Triticum durum and Triticum aestivum wheat semolina // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD'11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 336-344 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

5. Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Tosenberger, Mihaela; Krstanović, Vinko.
Effect of sourdough fermentation processing parameters on pH values changes during bread dough fermentation // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 385-393 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

6. Krstanović, Vinko; Grozaj, Krunoslav; Habschied, Kristina; Slačanac, Vedran; Koceva Komlenić, Daliborka; Milaković, Zlata.
Research on malting properties of wheat variety Adriana // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 593-599 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

7. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana.
The salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. 551-556 (predavanje,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

8. Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Strelec Ivica.
Polyphenolic Content and Antioxidant Changes During Storage of Wheat Grain // Proceedings of 4^th International Congress Flour-Bread'07. and 6^th Croatian Congress of Cereal Technologists.
Osijek , 2008. 234-239 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

9. Lukić, Marko; Pinotić, Ljerka; Šegec, Ana; Šegec, Igor; Koceva Komlenić, Daliborka.
Gluten-free flour and product in dietary gluten-sensitive enteropathy // Proceedings of of 4th International Congress and 6th Croatian Congress of cereal tehnologists "Flour - bread ’07" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. 471-477 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

10. Oručević, S.; Ugarčić-Hardi, Ž; Begić-Akagić, A.; Spaho, N.
Wheat hardness index in relation to the other wheat quality parameters // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008. 183-189 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Tkalec, Davor; Kuleš, Anđa.
Influence of the degree of starch damage on the amylographic evaluation of wheat flour // 7th Central European Congress on Food Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje, 2014. 145-145 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

2. Kosović, Indira; Jukić, Marko; Lončarić, Ante; Piližota, Vlasta; Koceva Komlenić, Daliborka.
EFFECT OF APPLE BY-PRODUCT AS A SUPPLEMENT ON ANTIOXIDANT ACTIVITY AND QUALITY PARAMETERS OF THE SPELT PASTA // Book of Abstracts 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje, 2014. 55-55 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

3. Jozinović, Antun; Kosović, Indira; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Ugarčić, Žaneta; Mujić, Ibrahim; Jug, Tjaša; Krvavica; Marina.
Properties of gluten-free corn pasta enriched with chestnut flour // .
(poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, Daliborka; Lukinac, Jasmina; Čačić, Frane; Jukić, Marko; Kožul, Željko.
INFLUENCE OF COOKIES COMPOSITION ON TEMPERATURE CHANGE DURING BAKING // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 69-69 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

5. Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, Daliborka.
QUALITY INSPECTION OF COOKIES USING COMPUTER VISION // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 71-71 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Kosović, Indira; Jozinović, Antun; Jukić, Marko; Ačkar, Đurđica; Koceva Komlenić, Daliborka; Šubarić, Drago.
Quality parameters of pasta enriched with chestnut flour // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 63-63 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Kučko, Lucija; Molnar, Maja; Čačić, Milan; Kovač, Tihomir; Strelec, Ivica.
Antioxidant activity, protein, peptide and polyphenol content of barley as affected by extraction pH // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 93-93 (poster,sažetak,znanstveni).

8. Lončarić, Ante; Kosović, Indira; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Piližota, Vlasta.
Effect of apple by-product as a supplement on antioxidant activity and quality parameters of the pasta // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 62-62 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

9. Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka.
USE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 78-78 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Škoro, Vedrana; Kosović, Indira; Lončarić, Ante.
Unos soli prehranom kod studentske populacije Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku // 4. međunarodni studentski kongres Prehrana i klinička dijetoterapija, Zbornik sažetaka.
2013. 48-49 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Strelec, Ivica; Kovač, Tihomir; Kučko, Lucija.
Free amino group distribution between barley albumin and globulin protein and non-protein fractions // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 101-101 (poster,sažetak,znanstveni).

12. Torbica, Aleksandra; Tomić, Jelena; Strelec, Ivica; Popović, Ljiljanja; Vaštag, Žužana; Živančev, Dragan; Pojić, Milica.
Wheat enzymes status influenced by climate changes // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. 24-24 (predavanje,sažetak,znanstveni).

13. Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Kosović, Indira; Pitlik, Gabrijela.
Determination of mineral content of flour and semolina by modified conductometric method // Book of abstracts. 23rd International Scientific - Experts Congress on Agriculture and Food Industry.
2012. (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Lalić, Alojzije, Kuleš, Anđa.
INFLUENCE OF BARLEY FLOUR ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF DOUGH AND QUALITY OF BREAD AND PASTA // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012.
ICC, 2012. 142-142 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka.
Use of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 109-109 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kosović, Indira; Šimonji, Kristina; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa.
Evaluation of the pasta quality made from mixture of Triticum durum and Triticum aestivum wheat semolina // Brašno - kruh '11 : book of abstracts of the 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 77-77 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Lukinac, Jasmina; Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jokić, Stela; Tadić, Vjekoslav.
Optimization of bread quality properties applying response surface methodology // 6th international congress Flour-Bread '2011" & 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno–Kruh '2011." Book of abstracts / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek , 2011. 59-60 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Spectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat seeds infested by Sitophilus granarius // 6th International Congress FLOUR – BREAD '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists - Book of Abstracts / Koceva Komlenic, Daliborka (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. 50-50 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Miškulin, Maja; Periš, Danijela; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela.
Skrivena sol u prehrani djece školske dobi – ima li mjesta zabrinutosti? // 34. stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravstvena ekologija u praksi - Prehrambene i zdravstvene tvrdnje. Zbornik radova.
Zagreb : Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog društva, Hrvatsko društvo za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog liječničkog zbora, 2010. 103-109 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Babić, Jurislav; Piližota, Vlasta.
STALING KINETICS OF BREAD SUPPLEMENTED WITH ENZYMES, HYDROCOLLOIDS AND EMULSIFERS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 20 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir.
MONITORING OF pH VALUES DURING FERMENTATION OF BREAD DOUGH WITH ADDITION OF SOURDOUGH // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 94 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko.
EFFECT OF SOURDOUGH PROCESS PARAMETERS ON BREAD QUALITY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 19 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
ANALYSIS OF GRAIN YIELD AND CYTOLYTIC DEGRADATION OF WINTER AND SPRING BARLEY CULTIVARS UNDER GROWING CONDITIONS IN THE REPUBLIC OF CROATIA // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 51 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

24. Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Kovačević, Josip; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
BARLEY MALT PROTEIN MODIFICATION OF SELECTED WINTER AND SPRING CULTIVARS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 43 (predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

25. Strelec, Ivica; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Falling number changes during wheat seeds ageing under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 69 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

26. Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Sabo, Mirjana.
Germination and germination energy of wheat seeds aged under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 71 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

27. Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana; Hardi, Jovica.
THE SALT CONTENT IN BAKERY PRODUCTS IN OSJEČKO-BARANJSKA COUNTY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2009. 129 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

28. Jukić, M.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Koceva Komlenić, D.; Kuleš, M.; Pitlik, G.
Influence of extraction time and particle size on conductometric determination of flour and semolina mineral content // CERWORLD 21st, Book of abstracts / Collar, Concha (ur.).
Madrid : AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, Madrid, Spain, 2008. 304 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

29. Koceva Komlenić, D.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Jukić, M.; Turk, I.; Nađ, J.
Effect of acidification on dough rheology and bread quality // BOOK OF ABSTRACTS, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS, AND NUTRITIONISTS / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 78 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

30. Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Carboxypeptidase II, Catalase, and Polyphenol oxidase Activities as Potential Indicators of Wheat Seeds Infestation by Sitophilus Granarius // Book of Abstracts of the 13th ICC Cereal and Bread Congress / Collar, Concha (ur.).
Madrid : Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. 170-170 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

31. Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Biochemical indicators of wheat seeds infestation by Sitophilus granarius // Book of Abstracts of the HDBMB2008, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Lj (ur.).
Osijek : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2008. 133-133 (poster,sažetak,znanstveni).

32. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Mrša Vladimir.
Loss of oxidoreductase activities during ageing of wheat seeds // The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo za prehrambenu tenologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 2008. 229-229 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

33. Strelec, Ivica; Vitale Ljubinka.
Aminopeptidases of germinated and non-germinated barley grains // Book of Abstracts of the HDBMB2008, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek : Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2008. 134-134 (poster,sažetak,znanstveni).

34. Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Strelec, Ivica.
Polyphenolic content and antioxidant changes during storage of wheat grain // Abstract Book, 4th International Congress Flour-Bread '07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2007. 61 (poster,sažetak,znanstveni).

35. Debelić, Ivana; Drezner, Georg; Lenart, Lidija; Jukić, Marko.
Kakvoća različitih sorti ozime pšenice // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 112-112 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

36. Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Žinić, Romana.
Onečišćenje brašna i pšenice bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 106-106 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

37. Hasenay, Damir; Slačanac, Vedran; Strelec, Ivica.
Praćenje promjena pH vrijednosti tijekom fermentacije kiselog tijesta: utjecaj temperature, udjela vode i udjela minerala // Abstract Book of 4th International Congress FLOUR-BREAD '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek , 2007. 108 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

38. Jukić, Marko; Begerhofer, Emerich; Schoenlechner, Regine.
Tvorba rezistentnog škroba i promjene omjera amiloze i amilopektina u neprobavljivoj frakciji pšeničnog kruha tijekom starenja // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 14-14 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

39. Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Đaković, Nataša.
Physical and sensory characteristics of wheat-barley bread // Book of abstracts Agrotech 2007 / Vilušić, Milica ; Ahmetović, Elvis (ur.).
Tuzla : Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2007. 17-17 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

40. Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa.
Utjecaj zakiseljavanja i karboksimetilceluloze na neka fizikalna svojstva svježih kruhova i kruhova koji su čuvani u smrznutom stanju i odmrzavani mikrovalovima // Flour - Bread ’ 07 : abstract book of the 4th International Congress and 6th Croatian Congress of Cereal Tehnologists = Zbornik sažetaka 4. međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. 13-13 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

41. Lukić, Marko; Pinotić, Ljerka; Šegec, Ana; Šegec, Igor; Koceva Komlenic, Daliborka.
Bezglutensko brašno i proizvodi u dijetoterapiji glutenske enteropatije // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 109-109 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

42. Pavetić, Tanja; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenic, Daliborka; Tomas, Srećko.
Određivanje hidroksi-metil-furfurala (HMF) u različitim vrstama tamnih kruhova // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 107-107 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

43. Skender, Kristina; Lalić, Alojzije; Lenart, Lidija; Jukić, Marko.
Kakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 113-113 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

44. Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, Zorica; Jurković Vlatka.
Fizikalno-kemijske promjene u zrnu pšenica tijekom starenja pri različitim uvjetima skladištenja // Zbornik sažetaka 4. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07 i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. 46-46 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

45. Ugarčić-Hardi, Žaneta.
Akrilamid u pekarskim proizvodima // Zbornik sažetaka 6. međunarodnog stručnog simpozija "Hrvatski pekar 2007.".
Zagreb : Robinson d.o.o., 2007. 12-13 (pozvano predavanje,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
 
  Neobjavljena sudjelovanja na skupovima
 

1. Ugarčić, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Kosović, Indira.
Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica // .
(poster,neobjavljeni rad,znanstveni).

2. Strelec, Ivica.
Biokemijska dijagnostika hrane // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,znanstveni).

3. Strelec, Ivica.
Molekularni mehanizmi starenja zrna žitarica // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad,znanstveni).

4. Strelec, Ivica.
Elektroforeza // .
(pozvano predavanje,neobjavljeni rad).
 
  Disertacije
 

1. Jukić, Marko.
Utjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 17.07. 2009., 134 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

2. Šimić, Gordana.
Utjecaj genotipa i okolišnih uvjeta na parametre sladarske kakvoće ozimog ječma (Hordeum vulgare L.) / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 11.02. 2009, 127 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

3. Koceva Komlenić, Daliborka.
Ispitivanje utjecaja različitog načina zakiseljavanja i dodatka karboksimetilceluloze na parametre kakvoće svježih i zamrzavanih kruhova / doktorska disertacija.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.05. 2007, 115 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

4. Strelec, Ivica.
Kemijske i biokemijske promjene starenja zrna pšenice / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 15.11. 2007, 204 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.
 
  Magistarski radovi
 

1. Gorički, Zrinka.
Utjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 07.06. 2010, 66 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

2. Večenaj, Maja.
Utjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 15.03. 2010, 53 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

3. Dorbić, Ivo.
Senzorska kvaliteta polupečenih pekarskih proizvoda s dodatkom pšeničnog kiselog tijesta / magistarski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 17.12. 2009, 65 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.
 
  Diplomski radovi
 

1. Grgić, Ilija.
Kvarenje pekarskih proizvoda uzrokovano plijesnima / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27.09. 2013, 19 str. Voditelj: Jukić, Marko.

2. Blaško, Ivana.
Primjena gel filtracije Sephadexom G-25 u razdvajanju biomolekula meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 22.02. 2011, 58 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

3. Brodar, Lidija.
Elektroforetske analize proteina meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 15.09. 2011, 36 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

4. Burić, Petar.
Inhibicijski učinak derivata kumarina na aktivnost polifenol oksidaze / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 28.09. 2011, 46 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

5. Gelemanović, Marta.
Proizvodnja kruha iz prekrupe i brašna cjelovitog zrna / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 26.10. 2011., 18 str. Voditelj: Jukić, Marko.

6. Knežević, Sanja.
Skladištenje žitarica i oprema u skladištu / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.12. 2011., 31 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

7. Kobaš, Andrea.
Ispitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 29.09. 2011., 77 str. Voditelj: Jukić, Marko.

8. Kožul, Željko.
Prehrambeni proizvodi od soje / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 03.10. 2011., 25 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

9. Kučko, Lucija.
Količina proteina i reaktivnih amino skupina u zrnima pšenice zaraženim žitnim žiškom / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 04.10. 2011, 16 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

10. Miljić, Goran.
UV/VIS svojstva klorogenske i cimetne kiseline / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 25.10. 2011, 16 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

11. Popadić, Ivana.
Kikiriku u prehrani / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 17.10. 2011., 28 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

12. Salaj, Marija.
Spektrofluorimetrijska analiza meda / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 04.04. 2011, 76 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

13. Šimonji, Kristina.
Ispitivanje kvalitete tjestenine proizvedene od mješavina krupica pšenica Triticum durum i Triticum aestivum / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 29.09. 2011., 59 str. Voditelj: Jukić, Marko.

14. Tomić, Ivana.
Kvaliteta, nutritivna vrijednost i zdravstvena ispravnost kruha / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 18.10. 2011., 32 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

15. Viljevac, Marina.
Fluorescentna i UV/VIS svojstva glavnih polifenola vina / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 03.11. 2011, 55 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

16. Bojanić, Maria.
Poboljšivači u proizvodnji kruha i peciva / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 20.09. 2010., 31 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

17. Dujković, Bojan.
Međunarodna klasifikacija enzima / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 11.10. 2010, 21 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

18. Eškit, Marina.
Fluorescencija peptidne frakcije kravljeg i kozjeg mlijeka / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 06.12. 2010, 62 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

19. Ister, Ana-Marija.
Udio β-glukana u različitim sortama ječma uroda 2008./2009. godine i utjecaj ječmenog brašna na reološka svojstva tijesta / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 01.10. 2010, 44 str. Voditelj: Jukić, Marko.

20. Jurišić, Blanka.
Kvalitativna svojstva kruha s dodatkom brašna ječma sorte „Bingo“ uroda 2008./2009. godine / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 01.10. 2010, 65 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

21. Kovač, Tihomir.
Utjecaj predobrade micelija plijesni Aspergillus flavus na učinkovitost ultrazvučne homogenizacije / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 05.07. 2010., 49 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

22. Krnjak, Marina.
Ispitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom brašna ječma sorte „bingo“ uroda 2008./2009. godine / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 01.10. 2010, 50 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

23. Šimunić, Neda.
Aktivnost polifenol oksidaze u ekstraktima brašna od cjelovitog zrna različitih sorti pšenice / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 15.12. 2010, 41 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

24. Škarica, Marija.
Skladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u vinkovci / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 27.10. 2010, 45 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

25. Tosenberger, Mihaela.
Utjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha / završni rad - diplomski/integralni studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 08.07. 2010, 57 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

26. Vranješ, Dubravka.
Praćenje kvalitete pšeničnog brašna i kruha s dodatkom posija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 18.02. 2010, 40 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

27. Zeko, Josip.
Proizvodi bez glutena / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 04.11. 2010, 25 str. Voditelj: Jukić, Marko.

28. Blažek, Hrvoje.
Kvaliteta pšeničnog kruha s dodatkom kiselog tijesta, mliječne kiseline i karboksimetilceluloze / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki akultet, 23.07. 2009, 53 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

29. Fegeš, Mateja.
Soja u prehrani: za i protiv / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 29.10. 2009., 23 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

30. Gradvol, Vedran.
Izoelektrično fokusiranje proteina stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 30.09. 2009, 39 str. Voditelj: Strelec, Ivica.

31. Juranić, Sanja.
Pekarski kvasac / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 14.07. 2009., 25 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

32. Jurkin, Ivana.
Praćenje kvalitete pšeničnog kruha s dodatkom nativnih i ekstrudiranih posija / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 10.03. 2009, 43 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

33. Jurković, Vlatka.
Klijavost pšenice u ovisnosti o uvjetima skladištenja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 16.07. 2009, 31 str. Voditelj: Sabo, Mirjana.

34. Mihić, Đurđica.
Reološka svojstva brašna s dodatkom karboksimetilceluloze, mliječne kiseline i starter kulture / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 02.10. 2009, 51 str. Voditelj: Koceva Komlenić, Daliborka.

35. Balkić, Jelena.
Aktivnost endopeptidaza u zrnu pšenica podvrgnutih različitim režimima skladištenja / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 22.12. 2008, 41 str. Voditelj: Mrša, Vladimir.

36. Čalić, Sandra.
Laboratorijsko mljevenje različitih sorti ječma i kvaliteta ječmenog brašna / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 14.02. 2008., 33 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

37. Jug, Nikolina.
Tehnologija skladištenja žitarica u silosima Virovitica d.o.o. / završni rad - preddiplomski studij.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 31.10. 2008, 34 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

38. Đaković, Nataša.
Fizikalna i senzorska svojstva miješanog ječmenog kruha / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 13.06. 2007., 41 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.

39. Pitlik, Gabrijela.
Utjecaj vremena ekstrakcije i veličine čestica na konduktometrijsko određivanje udjela mineralnih tvari u pšeničnom brašnu i krupici / diplomski rad.
Osijek : Prehrambeno-tehnološki fakultet, 20.03. 2007., 49 str. Voditelj: Ugarčić-Hardi, Žaneta.
 
  Druge vrste radova
 

1. Večenaj, Maja.
Utjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina, 2010. (ostalo).