|
|
|
|
Poglavlja u knjizi
|
|
|
|
|
Udžbenici i skripta
|
|
|
|
|
Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
|
|
1. Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, Ljubica.
Fermented acidophilus goat's milk suppelmented with inulin: comparison with cow's milk. // Milchwissenschaft. 56 (2001) , 11; 215-236 (članak, znanstveni).
|
2. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Quality of Cow's and Goat's Fermented Bifido Milk during Storage. // Food Technology and Biotechnology. 39 (2001) , 2; 109-114 (članak, znanstveni).
|
3. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Mioković, Goran; Šubarić, Drago.
Optimisation of Manufacture and Quality of Cottage Cheese. // Food Technology and Biotechnology. 39 (2001) , 1; 43-48 (članak, znanstveni).
|
4. Kitonić, Tomislav; Tratnik, Ljubica.
Influence of cow milk in mixture with sheep milk on the quality of cheese produced with the Paski sir cheesemaking technology. // Milchwissenschaft. 53 (1998) , 1; 20-22 (članak, znanstveni).
|
5. Tratnik, Ljubica; Benković, Gordana; Borović, Anica; Šubarić, Drago.
Production of fresh cheese enriched with ultrafiltered whey proteins. // Milchwissenschaft : milk science international. 51 (1996) , 11; 624-628 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u drugim časopisima
|
|
1. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Utjecaj ultrafiltracije na prinos i kakvoću Cottage sira. // Mljekarstvo. 52 (2002) , 1; 35-49 (članak, znanstveni).
|
2. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, Marijana.
Prihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 4; 317-326 (članak, znanstveni).
|
3. Harjač, Andrea; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Utjecaj ultrafiltracije punomasnog i djelomično obranog mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 3; 215-236 (članak, znanstveni).
|
4. Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, Ljubica.
Istraživanje mikroflore radne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 2; 135-149 (članak, znanstveni).
|
5. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj dodataka koncentrata proteina sirutke na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 1; 15-24 (članak, znanstveni).
|
6. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Senzorska svojstva i prihvatljivost jogurta i aromatiziranog jogurta proizvodenog od kozjeg i kravljeg mlijeka. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 3; 199-208 (članak, znanstveni).
|
7. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjač, Andreja; Kozlek, Damir.
Optimiranje proizvodnje i kakvoće sireva u salamuri tipa Feta i Domiati. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 3; 227-238 (članak, znanstveni).
|
8. Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Božanić, Rajka; Kos, Blaženka.
Creamed Cottage cheese enriched with Lactobacillus GG. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 2; 113-123 (članak, znanstveni).
|
9. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj kozjeg mlijeka na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja. // Mljekarstvo. 48 (1998) , 2; 63-74 (članak, znanstveni).
|
10. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Benković, Gordana; Šubarić, Drago.
Mogućnost uklapanja proteina od ultrafiltrirane slatke sirutke u svježi sir. // Mljekarstvo. 48 (1998) , 1; 3-14 (članak, znanstveni).
|
11. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Utjecaj steriliziranog kravljeg i kozjeg mlijeka te njihove mješavine na tijek fermentacije jogurta. // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 2; 101-110 (članak, znanstveni).
|
12. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja. // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 4; 239-250 (članak, znanstveni).
|
13. Gregurek, Ljerka; Tratnik, Ljubica; Mileševic, L.
Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta. // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 3; 155-167 (članak, znanstveni).
|
14. Marić, Olivera; Carić, Marija; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na viskoznost jogurta, acidofila te acidofilnog jogurta. // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 2; 91-100 (članak, znanstveni).
|
15. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Utjecaj dodanog koncentrata proteina sirutke na rast i aktivnost laktobacila i streptokoka tijekom fermentacije i čuvanja jogurta i acidofila. // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 3; 169-181 (članak, znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Ostali radovi u drugim časopisima
|
|
|
|
|
Objavljena pozvana predavanja na skupovima
|
|
|
|
|
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
|
|
1. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Fermented milk beverages as functional food // Proceedings of Euro Food Chem X, Funtional Foods - A new challenge for the food chemists, Vol 2 / Lasztity, R. ; Pfannhauser, W. ; Simon-Sakadi, L. ; Topmoskozi, S. (ur.).
Budimpešta : Publishing Company of TUB, 1999. 220-230 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
2. Hegedušić, Vesna; Tratnik, Ljubica.
Influence of milk variety on the viscosity and sensory characteristic of yoghurt // Knjiga del. 1st Slovenian congress on food and nutrition with international participation / Raspor, P. ; Pitako, D. ; Hočevar, I. (ur.).
Ljubljana : Association of Food and Nutrition Specialists of Slovenia, 1997. 582-587 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Sažeci u zbornicima skupova
|
|
1. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera; Herceg, Zoran.
Quality of cow and goat acidophilus milk during storage // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists.
Zagreb, 2001. 104-107 (poster,sažetak,znanstveni).
|
2. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
The ultrafiltration efficiency on the yield and quality of Cottage cheese // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists.
Zagreb, 2001. 114-115 (poster,sažetak,znanstveni).
|
3. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Kakvoća kozjeg i kravljeg bifido mlijeka tijekom čuvanja // 2. hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem : priopćenja.
2000. 107 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
4. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, Mirjana.
Utjecaj aktivnosti kulture na tvari arome jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka // Zbornik sažetaka 34. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 36-37 (predavanje,domaća recenzija,sažetak).
|
5. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, Marijana.
Kakvoća i prihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka..
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 31-32 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
6. Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, Ljubica.
Effect of temperature on growth different kefir grains and organoleptic quality of kefir // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka
Zbornik sažetaka..
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 38-39 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
7. Jukić, Marija; Tratnik, Ljubica; Gregurek, Ljerka.
Istraživanje mikrobiološkog sastava kefirne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla // Zbornik radova / Prukner-Radovčić, Estella (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. 109 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
8. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Razvoj i postignuća u proizvodnji funkcionalne mliječne hrane na području Hrvatske // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka..
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 8 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak).
|
9. Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, Ljubica.
The fermentation of goat's milk with prebiotic supplement // Book of Abstracts.
Veldhoven, 1999. 7-7 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
10. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
The quality of cow's and goat's acidophilus milk during storage // 2nd Slovenian Congress with International Participation Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana : Planprint, 1999. 103-103 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
11. Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Božanić, Rajka.
Creamed cottage cheese enriched with Lactobacillus GG // Book of Abstracts
2nd Slovenian Congress with International Participation
Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana : Planprint, 1999. 48 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
12. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj dodatka koncentrata bjelančevina sirutke na reološka svojstva i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Zbornik radova / 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 77-77 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
13. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj kozjeg mlijeka na reološka svojstva i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Zbornik sažetaka 3. Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnolog, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem..
Zagreb, 1998. 72-72 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
14. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Radeljak, Katarina.
Tijek fermentacije jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIII. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 12-13 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
15. Harjač, Andrea; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Utjecaj ultrafiltracije na sastav i svojstva sira Feta // Zbornik sažetaka XXXIII Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 13-13 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
16. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjač, Andrea; Kozlek, Damir.
Optimiranje proizvodnje i kakvoće sira u salamuri // Zbornik sažetaka / 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem.
Zagreb, 1998. 73-73 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
17. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Utjecaj kozjeg mlijeka na kakvoću sira u salamuri tipa Feta i Domiati // Zbornik sažetaka XXXIII. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 10-10 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
18. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Proizvodnja sira tipa Feta od ultrafiltriranog mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIV. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma.
Zagreb, 1998. 371-372 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
19. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Kakvoća i prihvatljivost jogurta od kozjeg mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIII. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem.
Zagreb, 1997. 158-158 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
20. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Quality of Natural and Aromatized Yoghurt Samples from Cows and Goats Milk During Storage // Abstract book of Symposium on Texture of fermented milk products and dairy desserts / Giangiacomo, R. (ur.).
Vicenza : International Dairy Federation, 1997. 64-64 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).
|
21. Božanic, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja // Zbornik sažetaka 32. hrvatskog simpozija mljekarskih strucnjaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. 25-25 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
22. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke u mlijeku na rast i aktivnost laktobacila i streptokoka tijekom fermentacije i čuvanja jogurta i acidofila // Knjiga sažetaka 1. Hrvatskog kongresa mikrobiologa s međunarodnim učešćem,.
Zagreb, 1996. 93-93 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
23. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjac, Andreja; Kozlek, Damir.
Proizvodnja sira tipa Feta i Domiati // Zbornik sažetaka 32. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. 34-35 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
|
|
|
|
|
|
Disertacije
|
|
|
|
|
Magistarski radovi
|
|
|
|
|
Diplomski radovi
|
|
1. Cvetko, Adrijana.
Senzorska ocjena i prihvatljivost probiotičkih mliječnih napitaka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.07. 2001,
53 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
2. Drgalić, Ida.
Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.11. 2001.,
59 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
3. Goričanec, Ivana.
Utjecaj dodataka na viskoznost i senzorska svojstva kefira od kozjeg mlijeka tijekom skladištenja i prihvatljivst kefira s dodacima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.11. 2001,
62 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
4. Kuzmić, Kristijan.
Kakvoća kozjeg i kravljeg sira s plemenitom plijesni proizvedenog u privatnoj mljekari / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2001,
57 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
5. Majurec, Mirela.
Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.03. 2001,
44 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
6. Rajčić, Mladenka.
Kakvoća svježeg mekog sira proizvedenog u splitskoj mljekari "MILS" / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.11. 2001.,
66 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
7. Biljan, Marija.
Djelotvornost procesa reverzne osmoze tijekom obradbe demineralizirane sirutke i permeata demineralizirane sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.10. 2000.,
43 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
8. Kobaš, Tomislav.
Utjecaj mlijeka u prahu na kakvoću fermentiranog bifido mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.07. 2000.,
60 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
9. Parat, Marijana.
Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2000.,
62 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
10. Prekupec, Tomislav.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na kakvoću fermentiranog bifido mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2000.,
72 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
11. Štimac, Ana-Marija.
Utjecaj sastava uzoraka obranog mlijeka na kakvoću Cottage sira / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2000.,
46 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
12. Babajko, Mateja.
Promjena arome jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom čuvanja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.07. 1999.,
75 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
13. Debeljak, Tajana.
Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1999.,
72 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
14. Horvatić, Irena.
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.07. 1999.,
50 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
15. Jukić, Marija.
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.12. 1999.,
59 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
16. Nemet, Helena.
Preživljevanje probiotičke bakterije Lactobacillus acidophillus, La-5 tijekom čuvanja fermentiranog kravljeg i kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 1999.,
51 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
17. Piskač, Robert.
Utjecaj mlijeka u prahu i koncentrata proteina sirutke na kakvoću jogurta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.04. 1999.,
74 str. Voditelj: Tratnik Ljubica.
|
18. Žganec, Danijela.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na mikrobiološku i senzorsku kakvoću acidofila načinjenog od kravljeg i kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 1999.,
54 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
19. Barišić, Aleksandar.
Utjecaj steriliziranog kravljeg i kozjeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1998.,
56 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
20. Fugaš, Karolina.
Utjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na sastav i svojstva jogurta tijekom fermentacije i skladištenja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1998.,
54 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
21. Radeljak, Katarina.
Tijek fermentacija jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.06. 1998.,
51 str. Voditelj: Tratnik Ljubica.
|
22. Župan, Alen.
Proizvodnja sira u salamuri od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.05. 1998.,
57 str. Voditelj: Tratnik Ljubica.
|
23. Bedeković, Dražen.
Kakvoća i prinos maslaca proizvedenog u mini mljekari / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.07. 1997.,
62. str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
24. Belošević, Roberta.
Utjecaj vrste mlijeka i načina soljenja na kakvoću sira u salamuri / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 1997,
64 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
25. Berger, Željko.
Utjecaj mlijeka u prahu na kakvoću kravljeg i kozjeg jogurta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.12. 1997.,
70 str. Voditelj: Tratnik Ljubica.
|
26. Bunjan, Tomislav.
Utjecaj vrste mlijeka na prinos i sastav sira prije salamurenja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.03. 1997,
51 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
27. Harjač, Andrea.
Utjecaj ultrafiltracije mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.03. 1997,
75 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
28. Tefik, Velija.
Proizvodnja sira tipa Domiati u usporedbi s proizvodnjom sira tipa Feta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 1997.,
56 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
29. Kitonić, Tomislav.
Utjecaj mješavine ovčjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću sireva proizvedenih kao Paški sir i sir Pekorelo / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.12. 1996,
72 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
30. Nižić, Zdenka.
Utjecaj kozjeg mlijeka na tijek fermentacije jogurta u usporedbi s kravljim mlijekom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.04. 1996.,
64 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
|
|
|
|
|
|
|