crta
Hrvatska znanstvena Sekcija img
bibliografija
3 gif
 Naslovna
 O projektu
 FAQ
 Kontakt
4 gif
Pregledavanje radova
Jednostavno pretraživanje
Napredno pretraživanje
Skupni podaci
Upis novih radova
Upute
Ispravci prijavljenih radova
Ostale bibliografije
Slični projekti
 Bibliografske baze podataka

 
 
 
Verzija za printanje   
 
  Poglavlja u knjizi
 

1. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Primjena ultrafiltracije u proizvodnji fermentiranih mlijecnih proizvoda // Fermentirani mliječni proizvodi u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Hadžiosmanović, Mirza ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1996. Str. 45-56.
Vrh
 
  Udžbenici i skripta
 

1. Tratnik, Ljubica.
Mlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga, 1998..
Vrh
 
  Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima
 

1. Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, Ljubica.
Fermented acidophilus goat's milk suppelmented with inulin: comparison with cow's milk. // Milchwissenschaft. 56 (2001) , 11; 215-236 (članak, znanstveni).

2. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Quality of Cow's and Goat's Fermented Bifido Milk during Storage. // Food Technology and Biotechnology. 39 (2001) , 2; 109-114 (članak, znanstveni).

3. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Mioković, Goran; Šubarić, Drago.
Optimisation of Manufacture and Quality of Cottage Cheese. // Food Technology and Biotechnology. 39 (2001) , 1; 43-48 (članak, znanstveni).

4. Kitonić, Tomislav; Tratnik, Ljubica.
Influence of cow milk in mixture with sheep milk on the quality of cheese produced with the Paski sir cheesemaking technology. // Milchwissenschaft. 53 (1998) , 1; 20-22 (članak, znanstveni).

5. Tratnik, Ljubica; Benković, Gordana; Borović, Anica; Šubarić, Drago.
Production of fresh cheese enriched with ultrafiltered whey proteins. // Milchwissenschaft : milk science international. 51 (1996) , 11; 624-628 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u drugim časopisima
 

1. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Utjecaj ultrafiltracije na prinos i kakvoću Cottage sira. // Mljekarstvo. 52 (2002) , 1; 35-49 (članak, znanstveni).

2. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, Marijana.
Prihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 4; 317-326 (članak, znanstveni).

3. Harjač, Andrea; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Utjecaj ultrafiltracije punomasnog i djelomično obranog mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 3; 215-236 (članak, znanstveni).

4. Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, Ljubica.
Istraživanje mikroflore radne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla. // Mljekarstvo. 51 (2001) , 2; 135-149 (članak, znanstveni).

5. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj dodataka koncentrata proteina sirutke na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 1; 15-24 (članak, znanstveni).

6. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Senzorska svojstva i prihvatljivost jogurta i aromatiziranog jogurta proizvodenog od kozjeg i kravljeg mlijeka. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 3; 199-208 (članak, znanstveni).

7. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjač, Andreja; Kozlek, Damir.
Optimiranje proizvodnje i kakvoće sireva u salamuri tipa Feta i Domiati. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 3; 227-238 (članak, znanstveni).

8. Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Božanić, Rajka; Kos, Blaženka.
Creamed Cottage cheese enriched with Lactobacillus GG. // Mljekarstvo. 50 (2000) , 2; 113-123 (članak, znanstveni).

9. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj kozjeg mlijeka na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja. // Mljekarstvo. 48 (1998) , 2; 63-74 (članak, znanstveni).

10. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Benković, Gordana; Šubarić, Drago.
Mogućnost uklapanja proteina od ultrafiltrirane slatke sirutke u svježi sir. // Mljekarstvo. 48 (1998) , 1; 3-14 (članak, znanstveni).

11. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Utjecaj steriliziranog kravljeg i kozjeg mlijeka te njihove mješavine na tijek fermentacije jogurta. // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 2; 101-110 (članak, znanstveni).

12. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja. // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 4; 239-250 (članak, znanstveni).

13. Gregurek, Ljerka; Tratnik, Ljubica; Mileševic, L.
Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta. // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 3; 155-167 (članak, znanstveni).

14. Marić, Olivera; Carić, Marija; Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na viskoznost jogurta, acidofila te acidofilnog jogurta. // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 2; 91-100 (članak, znanstveni).

15. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Utjecaj dodanog koncentrata proteina sirutke na rast i aktivnost laktobacila i streptokoka tijekom fermentacije i čuvanja jogurta i acidofila. // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 46 (1996) , 3; 169-181 (članak, znanstveni).
Vrh
 
  Ostali radovi u drugim časopisima
 

1. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Prebiotički supstrati i bakterije mliječne kiseline. // Mljekarstvo. 49 (1999) , 1; 27-46 (članak, ostalo).

2. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Primjena ultrafiltracije pri proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda. // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda. 47 (1997) , 1; 31-44 (članak, stručni).
Vrh
 
  Objavljena pozvana predavanja na skupovima
 

1. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Primjena ultrafiltracije pri proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda // Fermentirani mliječni proizvodi u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Hadžiosmanović, Mirza ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb : Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1996. 45-56 (pozvano predavanje,domaća recenzija,objavljeni rad).
Vrh
 
  Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec.
 

1. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Fermented milk beverages as functional food // Proceedings of Euro Food Chem X, Funtional Foods - A new challenge for the food chemists, Vol 2 / Lasztity, R. ; Pfannhauser, W. ; Simon-Sakadi, L. ; Topmoskozi, S. (ur.).
Budimpešta : Publishing Company of TUB, 1999. 220-230 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).

2. Hegedušić, Vesna; Tratnik, Ljubica.
Influence of milk variety on the viscosity and sensory characteristic of yoghurt // Knjiga del. 1st Slovenian congress on food and nutrition with international participation / Raspor, P. ; Pitako, D. ; Hočevar, I. (ur.).
Ljubljana : Association of Food and Nutrition Specialists of Slovenia, 1997. 582-587 (poster,međunarodna recenzija,objavljeni rad,znanstveni).
Vrh
 
  Sažeci u zbornicima skupova
 

1. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera; Herceg, Zoran.
Quality of cow and goat acidophilus milk during storage // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists.
Zagreb, 2001. 104-107 (poster,sažetak,znanstveni).

2. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
The ultrafiltration efficiency on the yield and quality of Cottage cheese // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists.
Zagreb, 2001. 114-115 (poster,sažetak,znanstveni).

3. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Kakvoća kozjeg i kravljeg bifido mlijeka tijekom čuvanja // 2. hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem : priopćenja.
2000. 107 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

4. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, Mirjana.
Utjecaj aktivnosti kulture na tvari arome jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka // Zbornik sažetaka 34. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka.
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 36-37 (predavanje,domaća recenzija,sažetak).

5. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, Marijana.
Kakvoća i prihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka..
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 31-32 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

6. Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, Ljubica.
Effect of temperature on growth different kefir grains and organoleptic quality of kefir // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka..
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 38-39 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

7. Jukić, Marija; Tratnik, Ljubica; Gregurek, Ljerka.
Istraživanje mikrobiološkog sastava kefirne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla // Zbornik radova / Prukner-Radovčić, Estella (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. 109 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

8. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Razvoj i postignuća u proizvodnji funkcionalne mliječne hrane na području Hrvatske // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka..
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 2000. 8 (pozvano predavanje,domaća recenzija,sažetak).

9. Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, Ljubica.
The fermentation of goat's milk with prebiotic supplement // Book of Abstracts.
Veldhoven, 1999. 7-7 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

10. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
The quality of cow's and goat's acidophilus milk during storage // 2nd Slovenian Congress with International Participation Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana : Planprint, 1999. 103-103 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

11. Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Božanić, Rajka.
Creamed cottage cheese enriched with Lactobacillus GG // Book of Abstracts 2nd Slovenian Congress with International Participation Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana : Planprint, 1999. 48 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

12. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj dodatka koncentrata bjelančevina sirutke na reološka svojstva i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Zbornik radova / 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Zagreb : Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. 77-77 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

13. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj kozjeg mlijeka na reološka svojstva i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Zbornik sažetaka 3. Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnolog, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem..
Zagreb, 1998. 72-72 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

14. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Radeljak, Katarina.
Tijek fermentacije jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIII. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 12-13 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

15. Harjač, Andrea; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Utjecaj ultrafiltracije na sastav i svojstva sira Feta // Zbornik sažetaka XXXIII Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 13-13 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

16. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjač, Andrea; Kozlek, Damir.
Optimiranje proizvodnje i kakvoće sira u salamuri // Zbornik sažetaka / 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem.
Zagreb, 1998. 73-73 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

17. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Utjecaj kozjeg mlijeka na kakvoću sira u salamuri tipa Feta i Domiati // Zbornik sažetaka XXXIII. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga (HMU), 1998. 10-10 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

18. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, Damir.
Proizvodnja sira tipa Feta od ultrafiltriranog mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIV. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma.
Zagreb, 1998. 371-372 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

19. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica.
Kakvoća i prihvatljivost jogurta od kozjeg mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIII. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem.
Zagreb, 1997. 158-158 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

20. Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Quality of Natural and Aromatized Yoghurt Samples from Cows and Goats Milk During Storage // Abstract book of Symposium on Texture of fermented milk products and dairy desserts / Giangiacomo, R. (ur.).
Vicenza : International Dairy Federation, 1997. 64-64 (poster,međunarodna recenzija,sažetak,znanstveni).

21. Božanic, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera.
Utjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja // Zbornik sažetaka 32. hrvatskog simpozija mljekarskih strucnjaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. 25-25 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

22. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke u mlijeku na rast i aktivnost laktobacila i streptokoka tijekom fermentacije i čuvanja jogurta i acidofila // Knjiga sažetaka 1. Hrvatskog kongresa mikrobiologa s međunarodnim učešćem,.
Zagreb, 1996. 93-93 (predavanje,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).

23. Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjac, Andreja; Kozlek, Damir.
Proizvodnja sira tipa Feta i Domiati // Zbornik sažetaka 32. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb : Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. 34-35 (poster,domaća recenzija,sažetak,znanstveni).
Vrh
 
  Disertacije
 

1. Božanić, Rajka.
Utjecaj vrste i sastava mlijeka na aktivnost intestinalnih bakterija mliječne kiseline i kakvoću fermentiranih napitaka / doktorska disertacija.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.02. 2000., 161 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
Vrh
 
  Magistarski radovi
 

1. Granjaš, Aleksandra.
Mikrobiološka i fizikalno-kemijska kakvoća fermentiranih mliječnih proizvoda s probiotičkim kulturama / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 08.03. 2002., 124 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

2. Eremut, Kristijan.
Utjecaj koncentriranih mikrobnih kultura na prinos i kakvoću industrijski proizvedenog svježeg mekog sira / magistarski rad.
Zagreb : Prehrambeno- biotehnološki fakultet, 15.02. 2000., 109 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
Vrh
 
  Diplomski radovi
 

1. Cvetko, Adrijana.
Senzorska ocjena i prihvatljivost probiotičkih mliječnih napitaka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 11.07. 2001, 53 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

2. Drgalić, Ida.
Optimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.11. 2001., 59 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

3. Goričanec, Ivana.
Utjecaj dodataka na viskoznost i senzorska svojstva kefira od kozjeg mlijeka tijekom skladištenja i prihvatljivst kefira s dodacima / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.11. 2001, 62 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

4. Kuzmić, Kristijan.
Kakvoća kozjeg i kravljeg sira s plemenitom plijesni proizvedenog u privatnoj mljekari / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 27.09. 2001, 57 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

5. Majurec, Mirela.
Primjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.03. 2001, 44 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

6. Rajčić, Mladenka.
Kakvoća svježeg mekog sira proizvedenog u splitskoj mljekari "MILS" / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 30.11. 2001., 66 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

7. Biljan, Marija.
Djelotvornost procesa reverzne osmoze tijekom obradbe demineralizirane sirutke i permeata demineralizirane sirutke / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 05.10. 2000., 43 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

8. Kobaš, Tomislav.
Utjecaj mlijeka u prahu na kakvoću fermentiranog bifido mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 12.07. 2000., 60 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

9. Parat, Marijana.
Prihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2000., 62 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

10. Prekupec, Tomislav.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na kakvoću fermentiranog bifido mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 29.09. 2000., 72 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

11. Štimac, Ana-Marija.
Utjecaj sastava uzoraka obranog mlijeka na kakvoću Cottage sira / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 21.12. 2000., 46 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

12. Babajko, Mateja.
Promjena arome jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom čuvanja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.07. 1999., 75 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

13. Debeljak, Tajana.
Utjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1999., 72 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

14. Horvatić, Irena.
Prihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.07. 1999., 50 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

15. Jukić, Marija.
Istraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.12. 1999., 59 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

16. Nemet, Helena.
Preživljevanje probiotičke bakterije Lactobacillus acidophillus, La-5 tijekom čuvanja fermentiranog kravljeg i kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 1999., 51 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

17. Piskač, Robert.
Utjecaj mlijeka u prahu i koncentrata proteina sirutke na kakvoću jogurta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 25.04. 1999., 74 str. Voditelj: Tratnik Ljubica.

18. Žganec, Danijela.
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na mikrobiološku i senzorsku kakvoću acidofila načinjenog od kravljeg i kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.12. 1999., 54 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

19. Barišić, Aleksandar.
Utjecaj steriliziranog kravljeg i kozjeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1998., 56 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

20. Fugaš, Karolina.
Utjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na sastav i svojstva jogurta tijekom fermentacije i skladištenja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.12. 1998., 54 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

21. Radeljak, Katarina.
Tijek fermentacija jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 24.06. 1998., 51 str. Voditelj: Tratnik Ljubica.

22. Župan, Alen.
Proizvodnja sira u salamuri od kozjeg mlijeka / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.05. 1998., 57 str. Voditelj: Tratnik Ljubica.

23. Bedeković, Dražen.
Kakvoća i prinos maslaca proizvedenog u mini mljekari / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 09.07. 1997., 62. str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

24. Belošević, Roberta.
Utjecaj vrste mlijeka i načina soljenja na kakvoću sira u salamuri / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 1997, 64 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

25. Berger, Željko.
Utjecaj mlijeka u prahu na kakvoću kravljeg i kozjeg jogurta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 01.12. 1997., 70 str. Voditelj: Tratnik Ljubica.

26. Bunjan, Tomislav.
Utjecaj vrste mlijeka na prinos i sastav sira prije salamurenja / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.03. 1997, 51 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

27. Harjač, Andrea.
Utjecaj ultrafiltracije mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 06.03. 1997, 75 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

28. Tefik, Velija.
Proizvodnja sira tipa Domiati u usporedbi s proizvodnjom sira tipa Feta / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 07.03. 1997., 56 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

29. Kitonić, Tomislav.
Utjecaj mješavine ovčjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću sireva proizvedenih kao Paški sir i sir Pekorelo / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 20.12. 1996, 72 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.

30. Nižić, Zdenka.
Utjecaj kozjeg mlijeka na tijek fermentacije jogurta u usporedbi s kravljim mlijekom / diplomski rad.
Zagreb : Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 03.04. 1996., 64 str. Voditelj: Tratnik, Ljubica.
Vrh
 

Zbog završnih aktivnosti vezano uz migraciju CROSBI-ja na CroRIS platformu unos i uređivanje zapisa neće biti moguć u razdoblju od petka 7.7.2023. u 12 sati do ponedjeljka 11.7.2023.

Detaljnije...

upomoc
foot_4